Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ruch drogowy = przepisy

Featured Replies

Napisano

moze mi ktos wskazac podstawe prawna ( ustawe, paragraf cokolwiek )

- na temat dzialan mobilnych videorejestratorow - czyli policji po "tajniaku" - co mozna co nie mozna - jakies reguly "gry" ?

oraz drugie pytanie dosc durne na pierwszy rzut oka..

"co to jest znak drogowy" ?

Napisano

> oraz drugie pytanie dosc durne na pierwszy rzut oka..

> "co to jest znak drogowy" ?

Symbol umowny, którego wygląd, zakres obowiązywania i znaczenie są określone w drodze odpowiedniego rozporządzenia?

Napisano

> - na temat dzialan mobilnych videorejestratorow - czyli policji po "tajniaku" - co mozna co nie mozna - jakies reguly "gry" ?

Reguła najważniejsza jest taka: wideorejestrator (dla Ciebie: "videorejestrator") mierzy prędkośc auta w kórym jest zamontowany.

Dziękuję za uwagę.

mar00ha

Napisano
  • Autor

> Reguła najważniejsza jest taka: wideorejestrator (dla Ciebie: "videorejestrator") mierzy prędkośc

> auta w kórym jest zamontowany.

> Dziękuję za uwagę.

> mar00ha

hehe.gif miszcz ! jak nie masz co do powiedzenia w temacie to po co piszesz ?

Napisano

> miszcz ! jak nie masz co do powiedzenia w temacie to po co piszesz ?

post jest ? jest ! skromny.gif

Napisano

> moze mi ktos wskazac podstawe prawna ( ustawe, paragraf cokolwiek )

> - na temat dzialan mobilnych videorejestratorow - czyli policji po "tajniaku" - co mozna co nie

> mozna - jakies reguly "gry" ?

Quote:

Podstawę stosowania fotoradarów i wideorejestratorów stwarza art. 15 ust. 1 pkt 5a ustawy o Policji, który nadaje Policji uprawnienia obserwowania i rejestrowania przy użyciu środków technicznych, obrazu zdarzeń w miejscach publicznych.

Cyt. przepis stanowi: Art. 15. 1. Policjanci wykonując czynności, o których mowa w art. 14, mają prawo:

5a) obserwowania i rejestrowania przy użyciu środków technicznych obrazu zdarzeń w miejscach publicznych, a w przypadku czynności operacyjno-rozpoznawczych i administracyjno-porządkowych podejmowanych na podstawie ustawy - także i dźwięku towarzyszącego tym zdarzeniom, ...

> oraz drugie pytanie dosc durne na pierwszy rzut oka..

> "co to jest znak drogowy" ?

klik

Napisano

> miszcz ! jak nie masz co do powiedzenia w temacie to po co piszesz ?

To co napisaleś jest dla mnie krzywdzące. Daję Ci do ręki klucz do uwalenia każdego mandatu za przekroczenie prędkości, zarejestrowanego wideorejestratorem, a Ty mnie wyzywasz? Zastanów się nad sobą. screwy.gif

mar00ha

Napisano

> post jest ? jest !

Jeszcze trochę pospamujesz w idiotyczny sposób i zobaczysz jak teraz wyglądają bany.

mar00ha

Napisano

> To co napisaleś jest dla mnie krzywdzące. Daję Ci do ręki klucz do uwalenia każdego mandatu za

> przekroczenie prędkości, zarejestrowanego wideorejestratorem, a Ty mnie wyzywasz?

Pomiar robiony na dystansie 100 metrów żeby pokazać, że prędkość samochodu z wideorejestratorem jest bardzo zbliżona do prędkości samochodu jadącego przed nim, więc można się wykłócać o kilka km/h, ale nic poza tym. Przynajmniej tak mi się wydaje na mój chłopski rozum zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> To co napisaleś jest dla mnie krzywdzące. Daję Ci do ręki klucz do uwalenia każdego mandatu za

> przekroczenie prędkości, zarejestrowanego wideorejestratorem, a Ty mnie wyzywasz? Zastanów się

> nad sobą.

> mar00ha

no i co ze napisales to co napisales.. skoro nie oto pytalem wink.gif

chodzi mi o paragrafy.. a konkretnie zamierzam doczytac czy auto tajniacko-policyjne w trakcie mierzenia przestepcy jest zwolnione z przepisow ruchu drogowego ( na logike powinno byc zwolnione pod pewnymi warunkami np koguty) ...ale logike mozna odlozyc na inna polke bo to sie ma nijak do polskich przepisow dlatego chce poznac temat od strony "nielogicznej" wink.gif

Napisano

> no i co ze napisales to co napisales.. skoro nie oto pytalem

> chodzi mi o paragrafy..

W takim razie przepraszam!

mar00ha

Napisano

> Daję Ci do ręki klucz do uwalenia każdego mandatu za

> przekroczenie prędkości, zarejestrowanego wideorejestratorem,

...już się też nad tym zastanawiałem. Namierzają mnie, wsiadam do kina, panowie pokazują a ja mówię, że ok ale nie przyjmuję mandatu bo to co panowie pokazali to prędkość radiowozu, a panowie do mnie, że .... no właśnie sprawa do sądu czy podpierają się paragrafem?

Napisano

> no właśnie sprawa do sądu czy podpierają się paragrafem?

Proste, że do sądu.

mar00ha

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.