Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylny spryskiwacz, rurka do szyby

Featured Replies

Napisano

Była się uprzejma ułamać, i teraz gdy siknę spryskiwaczem, to mi szyję z tyłu myje.

Pytanie - czy ta rurka jest cała taka sama - czarna i gruba - pod całą podsufitką, czy ma gdzieś tam łączenie? Bo do zbiorniczka mi dochodzi jakby inna. Muszę wiedzieć, ile na wymianę zakupić. Chcę dać gumową, bo plastikowa będzie na pewno sztywnieć na mrozie i znowu pęknie.

Napisano

Jak mi się ułamała to kupiłem rurkę gumową, plastikowe złączki do łączenia rurek o średnicy 1/4 cala i folę termokurczliwą. Złączki włożyłem w oryginalną rurkę spryskiwacza i połączyłem rurką gumową. Na miejsca łączenia założyłem folię termokurczliwą

Napisano
  • Autor

> Jak mi się ułamała to kupiłem rurkę gumową, plastikowe złączki do łączenia rurek o średnicy 1/4

> cala i folę termokurczliwą. Złączki włożyłem w oryginalną rurkę spryskiwacza i połączyłem

> rurką gumową. Na miejsca łączenia założyłem folię termokurczliwą

Serdeczne dzięki tobie i koledze za schemat. Na razie używając złączki do rurek od mikronawadniania Gardeny połączyłem obecną rurkę w miejscu pęknięcia, ale ten ruchomy koniec jest już tak sztywny, że zlazł ze złączki, więc też muszę kupić nowy odcinek rurki.

Napisano

> Serdeczne dzięki tobie i koledze za schemat. Na razie używając złączki do rurek od mikronawadniania

> Gardeny połączyłem obecną rurkę w miejscu pęknięcia, ale ten ruchomy koniec jest już tak

> sztywny, że zlazł ze złączki, więc też muszę kupić nowy odcinek rurki.

utnij wężyk idący od zbiorniczka w miejscu gdzie już się nie rusza.

załóż na niego złączkę (chyba w matizie takowe widziałem - coś jak zaworek jednokierunkowy tylko bez zaworka).

Jak weżyk jest twardy to pomóż sobie zapalniczką / opalarką / suszarką do włosów.

a gumowy wężyk nałóż tylko na ten odcinek przy samej klapie.

pozdr

Napisano
  • Autor

> utnij wężyk idący od zbiorniczka w miejscu gdzie już się nie rusza.

> załóż na niego złączkę (chyba w matizie takowe widziałem - coś jak zaworek jednokierunkowy tylko

> bez zaworka).

Mam dobre złączki do cienkich rurek Gardeny do podlewania doniczek.

> Jak weżyk jest twardy to pomóż sobie zapalniczką / opalarką / suszarką do włosów.

W ten idący do zbiorniczka weszło bez problemu, za to ten "ruchomy" jest już tak twardy, że się zrywa z łącznika.

> a gumowy wężyk nałóż tylko na ten odcinek przy samej klapie.

No i tak zamierzam, tylko ten gumowy muszę jeszcze kupić.

> pozdr

I wzajemnie, dzięki ok.gif

Napisano

> Była się uprzejma ułamać, i teraz gdy siknę spryskiwaczem, to mi szyję z tyłu myje.

> Pytanie - czy ta rurka jest cała taka sama - czarna i gruba - pod całą podsufitką, czy ma gdzieś

> tam łączenie? Bo do zbiorniczka mi dochodzi jakby inna. Muszę wiedzieć, ile na wymianę

> zakupić. Chcę dać gumową, bo plastikowa będzie na pewno sztywnieć na mrozie i znowu pęknie.

Ja wstawiłem w to miejsce zaworek zwrotny i tyle. Kilka lat już tak jeżdżę i nic się więcej nie ułamało, przetarło itp.

Napisano
  • Autor

> Ja wstawiłem w to miejsce zaworek zwrotny i tyle. Kilka lat już tak jeżdżę i nic się więcej nie

> ułamało, przetarło itp.

No to może jeszcze raz spróbuję z tym króćcem, tylko ścisnę wężyk cybantami z drutu, bo bez nich wylatywał.

Napisano

Przy wymianie uwazaj albo odrazu zakup nowy spryskiwacz bo on tez sie potrafi ulamac frown.gif

Napisano
  • Autor

> Przy wymianie uwazaj albo odrazu zakup nowy spryskiwacz bo on tez sie potrafi ulamac

Podejrzewając to, nie próbowałem rurki ściągać na siłę, a podgrzałem ją solidnie zapalniczką i zeszła jak po maśle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.