Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozkładanie skrzyni w 900-tce MANUAL

Featured Replies

Napisano

POTRZEBNE NARZĘDZIA:

-Klucz 13 najlepiej nasadkowy

-Klucz 10

-Klucz 30 nasadkowy z duzym momentem zlosnik.gif

-Klucz 19 x2

-śrubokręt płaski w miare wąski i mocny

-MŁOTEK biglaugh.gif

-Ściagacz do łożysk moze okazac sie przydatny (mi jedno z wałka nie chcialo zejsc po dobroci)

CZYNNOŚCI DO WYKONANIA:

-Zabieramy skrzynie w dogodne miejsce (np. duzy pokój grinser006.gif)

-Odkrecamy poduchy (rys. 1 i 2) -klucze 13 i 19 x2

-Demontujemy pokrywę wewnetrznego mechanizmu zmiany biegów zwanego czasem wybierakiem (tam gdzie mocowane są cięgna od lewarka zmiany biegów) -klucz 10

-Odkręcamy śrubę mocującą ten "trójkatny" dyngs do ktorego przyczepia sie cięgno- klucz 13 (10)

-Nastepnie zdejmujemy pierścień sprezysty i ściagamy ustrojstwo z wałka- śrubokręt (w lepszym wydaniu specjalne szczypce do sciagania takich rzeczy )

-Wyciągamy wałek uważając, żeby nas jedna z dwóch spręzyn nie trafiłą 270751858-jezyk.gif

-Odkrecamy śruby pokrywy tylnej osłaniającej przekładnię 5 biegu (rys.3)-klucz 13

-Odkrecamy śrubę mocującą widełki 5 biegu do drążka- klucz 10 UWAGA na wałeczki synchronizatora. Będą uciekać clown.gif

-Delikatnie przesuwajac w górę, razem z widelkami, tuleje przesuwną synchronizatora, łapiemy wałeczki jeśli jeszcze nie uciekły smile.gif (rys. 4 strzalki niebieska i zielone)

-Zdejmujemy widełki, a drążek na ktorym byly mocowane wyciagamy do góry(bieg wsteczny) (rys. 4 strzalka czerwona)

-Tuleje przesuwną zazebiamy tak zeby zsunęła sie na sam dół powodujac zablokowanie wałków sprzęgłowego i głównego.

-Odbezpieczamy nakretki obydwu wałków- śrubokręt + młotek

-Odkręcamy nakrętki mocujące wałki- klucz 30 nasadka + dobry moment wink.gif (przy tej operacji trzeba sie dobrze zaprzeć smile.gif)

-Po odkreceniu usuwamy wszystkie kółka, tuleje i co tam da sie wyjąć

-Odkrecamy 3 śruby mocujące pokrywe łożysk tylnych. -klucz 13 (rys. 5)

-Zdejmujemy pokrywe łożysk tylnych (rys. 6)

-Odkrecamy 2 śrubki pokazane na rys. 6 i wyciągamy 3 sprężynki + 3 kuleczki. -klucz 13

-Odkręcamy śruby mocujac obudowe sprzegla z obudową skrzyni. Niektore pokazane na rys. 7 i 8 -klucz 13

-Oddzielamy obudowy od siebie przy pomocy śrubokręta i zdejmujemy delikatnie uderzajac młotkiem w wałki.

-Ukazuje sie piekny widok (rys. 9 )

-Demontujemy wszystkie widełki i drązki 1-2,3-4,5 biegu (rys. 9). Drązki wyciągamy pojedynczo bo maja blokadę -klucz 10

-Odkrecamy mocowanie drążka biegu wstecznego (rys. 10) -klucz 10

-Wyciągamy obydwa wałki rownocześnie w kierunku wskazanym na rys. 11 (wsteczny tez tam gdzies sobie wypadnie wink.gif )

No i w sumie skrzynia rozłożona. Reszte mozna zdemontowac bez narzędzi.

Miłej zabawy zlosnik.gif

Rys.1

1.jpg

Rys.2

6.jpg

Rys.3

2.jpg

Rys.4

3.jpg

Rys.5

4.jpg

Rys.6

5.jpg

Rys.7

7.jpg

Rys.8

8.jpg

Rys.9

9.jpg

Rys.10

10.jpg

Rys.11

11.jpg

Bardzo bym prosił kolegów Moderatorów o wrzucenie fotek gdzies na serwer bo byc moze bede je musiał od siebie kiedys usunąć clown.gif Wszystkie razem zajmuja cos koło 250kB

Napisano

jestes wielki ja bede w sob walczył z moją klawiaturą dzieki twojemu manualowi biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> ej no dobra ale jak ja ja teraz mam zlozyc spowrotem

Jeszcze nie wiem zlosnik.gif Ja narazie poskładałem jak w załączniku biglaugh.gif

Napisano

Mnie to tesz czeka pad.gif, ale sie chyba poddam bez walki i kupie jakas uzywke w dobrym stanie, bo wnetrze skrzynki mnie przeraza pad.gif. Pozdrowienia dla odwaznych waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.