Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oświetlenie zegarów w Astra z 1994 roku

Featured Replies

Napisano

Witam

Ten temat był już poruszany, ale niestety nie wyczerpał mojej ciekawości. Czy ktoś z kolegów posiadających Astrę wymieniał żaróweczki podświetlające zegary, ale tak aby nie odczepiać linki prędkościomierza, o ile to możliwe. Będę wdzięczny za pomoc i radę.

Napisano

> Witam

> Ten temat był już poruszany, ale niestety nie wyczerpał mojej ciekawości. Czy ktoś z kolegów

> posiadających Astrę wymieniał żaróweczki podświetlające zegary, ale tak aby nie odczepiać

> linki prędkościomierza, o ile to możliwe. Będę wdzięczny za pomoc i radę.

o ile masz gumowa rekę i palce to jest to wykonalne wink.gif

a czemu tak kombinujesz, nie łatwiej odczepic linke i już, przecież to 5 sek. roboty

Napisano
  • Autor

No właśnie nie dla mnie,nie jestem na tyle obeznany w tych rejonach z autem, chyba że napiszesz jak to zrobić to może się pokuszę smile.gif

> o ile masz gumowa rekę i palce to jest to wykonalne

> a czemu tak kombinujesz, nie łatwiej odczepic linke i już, przecież to 5 sek. roboty

Napisano

> No właśnie nie dla mnie,nie jestem na tyle obeznany w tych rejonach z autem, chyba że napiszesz jak

> to zrobić to może się pokuszę

> > a czemu tak kombinujesz, nie łatwiej odczepic linke i już, przecież to 5 sek. roboty

a czytałeś manuale demontażu zegarów??

Napisano

> o ile masz gumowa rekę i palce to jest to wykonalne

> a czemu tak kombinujesz, nie łatwiej odczepic linke i już, przecież to 5 sek. roboty

To tak jak z wymianą termostatu w 8v bez demontażu rozrządu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Widzę że wszyscy maja dziś dobry nastrój:) To mogę liczyć na jakąś stronę do poczytania?

Napisano

> Widzę że wszyscy maja dziś dobry nastrój:) To mogę liczyć na jakąś stronę do poczytania?

tu zawsze wszyscy sa i mają dobry nastrój biglaugh.gif

www.astra.auto.pl

Napisano

> No tak niekoniecznie tam coś jest na ten temat, chyba że ślepne

no faktycznie wink.gif

Zaczekaj trochę może ktoś poratuje linkiem do demontażu zegarów

Ale ogólnie musisz poodkrecać wszyskie plastiki dookoła zegarów łacznie z tym co jest w nim stacyjka

nastepnie odkrecasz zegary i albo od lewej strony po odchyleniu zegarów albo od skrzynki bezpieczników dostajesz sie lewa reką do linki. Jest ona zabezpieczona blaszka która na dole posiada języczek. Muszisz go nacisnąć w stronę zegarów i w ten sposób uwolnisz linkę.Nastepnie tylko odpinasz wtyczki i masz zegary na wierzchu. Montaż w odwrotna stronę. Wazna sprawa odłacz aku żebyś nie popalił ścieżek w zegarze przy zwarciu do masy...

Napisano

> Widzę że wszyscy maja dziś dobry nastrój:) To mogę liczyć na jakąś stronę do poczytania?

Dobry humor to zwłaszcza w piątek podstawa smile.gif

Tu masz link do posta, gdzie piszą że można bez demontażu linki. Ale po omacku to nie robota.

Napisano

> Dobry humor to zwłaszcza w piątek podstawa

> Tu masz link do posta, gdzie piszą że można bez demontażu linki. Ale po omacku to nie robota.

to teraz jak ma już wszystko opisane, ma zdjecia zegarów to wymiana to juz mały pryszcz nawet bez wyjmowania biglaugh.gif

Napisano

> to teraz jak ma już wszystko opisane, ma zdjecia zegarów to wymiana to juz mały pryszcz nawet bez

> wyjmowania

Juści zlosnik.gif

Napisano

> że co, co Pan sobie zyczy na obiad??

Oj po staropolsku mi się powiedziało - chyba icon_rolleyes.gif

Oczywiście, tyle to znaczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No i da radę bez odpinania linki, bez większego problemu. Wystarczy przekręcić zegary raz trochę w prawo i wyciągnąć lampki z lewej i tak samo robimy z drugiej strony.jak ma się lampki to tak 30 min do 45 jak robi się po raz pierwszy. smile.gif

Napisano

> No i da radę bez odpinania linki, bez większego problemu. Wystarczy przekręcić zegary raz trochę w

> prawo i wyciągnąć lampki z lewej i tak samo robimy z drugiej strony.jak ma się lampki to tak

> 30 min do 45 jak robi się po raz pierwszy.

Znaczy dałeś radę ok.gif

Napisano
  • Autor

No pewnie. Największy problem to brak miejsca na rękę ale to też da radę załatwić. smile.gif

Napisano

> No pewnie. Największy problem to brak miejsca na rękę ale to też da radę załatwić.

No to ok. Nie taki diabeł straszny ok.gif

Napisano

> To tak jak z wymianą termostatu w 8v bez demontażu rozrządu

U nmie tak zrobiono. Nie zdazylem nawet sie zorientowac kiedy i jak icon_eek.gif

Napisano

> U nmie tak zrobiono. Nie zdazylem nawet sie zorientowac kiedy i jak

Luuzik palacz.gif

Napisano

A nie latwiej jest odkrecic mocowanie linki na skrzyni biegow i wtedy wyciagnac tablice wskaznikow, po czym bardzo wygodnie odpiac linke predkosciomierza i wyciagnac calosc?

Pozdrawiam

Napisano

> po czym bardzo wygodnie odpiac linke predkosciomierza i wyciagnac calosc?

Zawsze tak robiłem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.