Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lekka :P gleba do ccs

Featured Replies

Napisano

jak w temacie-celowo napisałem lekka bo większośc zaraz napisze że to nie gleba.Myślałem żeby go troche przyziemić.Teraz moje takie pytanie ccs jest 2 cm nizszy od serii wiec jak mu założe -40 to usiądzie tylko 2 cm niżej(niż jest teraz) niż by usiadło normalne cc?.Do jakich gleb w ccs nie trzeba zmieniać amorków.DZięki

Napisano

>Do jakich gleb w ccs nie trzeba zmieniać amorków.DZięki

-40 to najwięcej co możesz założyć na seryjnym amorku

Napisano

> jak w temacie-celowo napisałem lekka bo większośc zaraz napisze że to nie gleba.Myślałem żeby go

> troche przyziemić.Teraz moje takie pytanie ccs jest 2 cm nizszy od serii wiec jak mu założe

> -40 to usiądzie tylko 2 cm niżej(niż jest teraz) niż by usiadło normalne cc?.Do jakich gleb w

> ccs nie trzeba zmieniać amorków.DZięki

No bo nie jest to gleba zeby.GIF A na powaznie jest to chyba najlepsze obniezenie aby zachowac funkcjonalnosc samochodu. Optycznie duzo sie nie zmieni, jednak powinienes odczuc spora roznice w zachowaniu sie samochodu w zakretach. Zgadza sie sporting jest nizszy w serii o 2 cm. I tu pojawia sie jedna kwestia. W przypadku niektorych sprezyn producent podaje obnizenie albo do cc albo do cc sporting. W przypadku moich Weitecow producent podal - 60/40 cc sporting. Takze tyle powinny obnizyc od serii sportingowej.

A jak z obnizaniem jest kazdy chyba wie. Jednym zejdzie -50, drugim -60 a jeszcze komus innemu -70. W przypadku innych producentow wiem ze roznie to bywa i czesto wogole nie podaja.

Do -40mm powinny seryjne amorki dac rade. Ale musisz brac pod uwage ze moga troszke szybciej sie zuzyc, wylac jezeli masz juz je troche na samochodzie.

Pozdro

Napisano

Dokładnie tak, wszystko opisane tak jak należy smile.gif

Napisano
  • Autor

> No bo nie jest to gleba A na powaznie jest to chyba najlepsze obniezenie aby zachowac

> funkcjonalnosc samochodu. Optycznie duzo sie nie zmieni, jednak powinienes odczuc spora

> roznice w zachowaniu sie samochodu w zakretach. Zgadza sie sporting jest nizszy w serii o 2

> cm. I tu pojawia sie jedna kwestia. W przypadku niektorych sprezyn producent podaje obnizenie

> albo do cc albo do cc sporting. W przypadku moich Weitecow producent podal - 60/40 cc

> sporting. Takze tyle powinny obnizyc od serii sportingowej.

> A jak z obnizaniem jest kazdy chyba wie. Jednym zejdzie -50, drugim -60 a jeszcze komus innemu -70.

> W przypadku innych producentow wiem ze roznie to bywa i czesto wogole nie podaja.

> Do -40mm powinny seryjne amorki dac rade. Ale musisz brac pod uwage ze moga troszke szybciej sie

> zuzyc, wylac jezeli masz juz je troche na samochodzie.

> Pozdro

no własnie amorki prawie nóffwki

Napisano

> jak w temacie-celowo napisałem lekka bo większośc zaraz napisze że to nie gleba.Myślałem żeby go

> troche przyziemić.Teraz moje takie pytanie ccs jest 2 cm nizszy od serii wiec jak mu założe

> -40 to usiądzie tylko 2 cm niżej(niż jest teraz) niż by usiadło normalne cc?.Do jakich gleb w

> ccs nie trzeba zmieniać amorków.DZięki

normalna gleba taka na miasto to 70/50 zlosnik.gif

amorki wytrzymuja do gazej gleby, ale krotko na nich pojezdzisz zlosnik.gif

Napisano

A ja mam takie pytanko - zakładając -40/40 do SC spręzyny na seryjnych amorach nie pojawia się przypadkiem efekt 'piłeczki ping-pongowej'? Tzn. że auto skacze po nierównościach.

Napisano

> no własnie amorki prawie nóffwki

Prawie tzn ze juz uzywki smile.gif Rok czy 20-30tys km powinny wytrzymac na 99%, zalezy jeszcze jakie to amorki. Wiecej to juz loteria. Moga wytrzymac 2-3 razy tyle ale nie musza.

pozdro

Napisano
  • Autor

> Prawie tzn ze juz uzywki Rok czy 20-30tys km powinny wytrzymac na 99%, zalezy jeszcze jakie to

> amorki. Wiecej to juz loteria. Moga wytrzymac 2-3 razy tyle ale nie musza.

> pozdro

delphi gazówki.mają około 6 -7 tys nalotu

Napisano

> A ja mam takie pytanko - zakładając -40/40 do SC spręzyny na seryjnych amorach nie pojawia się

> przypadkiem efekt 'piłeczki ping-pongowej'? Tzn. że auto skacze po nierównościach.

Jak tanie zamienniki to na pewno tak będzie. Ale już Delphi załatwiają sprawę.

Napisano

> delphi gazówki.mają około 6 -7 tys nalotu

Jak gazówki to chyba nie ma sie co martwic. Z tego co pamietam to na gazowkach zasadniczo zawsze jest nieco wyzej niz na zwyklych amorkach.

Dlatego ja gazowek nie lubie 270751858-jezyk.gifzeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Jak gazówki to chyba nie ma sie co martwic. Z tego co pamietam to na gazowkach zasadniczo zawsze

> jest nieco wyzej niz na zwyklych amorkach.

> Dlatego ja gazowek nie lubie

ja tez ale okazje miałem straszna to je kupiłem smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.