Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ścina Opony Od Wewnątrz Przód SC 1.1

Featured Replies

Napisano

wymienione całe kolumienki mcphersonki przód zbieżność zrobiona ale widać że oponki panic.gif delikatnie bardziej zużywają się od wewnątrz co robić????

Napisano

> wymienione całe kolumienki mcphersonki przód zbieżność zrobiona ale widać że oponki delikatnie

> bardziej zużywają się od wewnątrz co robić????

a geometria ustawiona? Z tego co pamiętam na łączeniu kolumna zwrotnica nie ma regulacji może trochę się kielichy złożyły i trzeba rozwiercić otwory na śruby i ponownie wyregulować.

Napisano

> a geometria ustawiona? Z tego co pamiętam na łączeniu kolumna zwrotnica nie ma regulacji może

> trochę się kielichy złożyły i trzeba rozwiercić otwory na śruby i ponownie wyregulować.

a może póki co to jeszcze raz sprawdzić zbieżność, nie wiadomo na czym i jak to było ustawiane, mógł być przyrząd niewyzerowany na przykład. pojechać gdzie dobrze ustawią, a przy okazji sprawdzić kąty i powinno być wiadomo co i jak.

Napisano

> a może póki co to jeszcze raz sprawdzić zbieżność, nie wiadomo na czym i jak to było ustawiane,

> mógł być przyrząd niewyzerowany na przykład. pojechać gdzie dobrze ustawią, a przy okazji

> sprawdzić kąty i powinno być wiadomo co i jak.

dokładnie trzeba kontrolować "specjalistów" bo potrafią partolić grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Z tego co się orientowałem to : kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy nieregulowany oslabiony.gif i kąt pochylenia koła nieregulowany oslabiony.gif

Jedynie zbieżność kół A-B od 0 do 2. zlosnik.gif nie wiem co robić dalej za kolejne ustawianko znowu mi krzykną faint.gif

Napisano

> Z tego co się orientowałem to : kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy nieregulowany i kąt

> pochylenia koła nieregulowany

> Jedynie zbieżność kół A-B od 0 do 2. nie wiem co robić dalej za kolejne ustawianko znowu mi

> krzykną

Nieregulowany owszem jest, ale pytanie czy czegoś nie masz krzywego, więc kąty sprawdzic trzeba. Ale IMO źle zrobiona zbieżność.

Napisano
  • Autor

> Nieregulowany owszem jest, ale pytanie czy czegoś nie masz krzywego, więc kąty sprawdzic trzeba.

> Ale IMO źle zrobiona zbieżność.

krzysqCC a miał by na to jakiś wpływ stabilizator z wychechłanymi łącznikami ????

Napisano

> krzysqCC a miał by na to jakiś wpływ stabilizator z wychechłanymi łącznikami ????

stabilizator nie ma wpływu na geometrię, wyprzedzenie ma wpływ na wracanie kierownicy w skręcie, jak tnie opony od wewnątrz to masz rozjechaną zbierznośc, chyba że wcześniej miałeś pościnane opony a dopiero po wymianie kolumn zauważyłeś

Napisano
  • Autor

> stabilizator nie ma wpływu na geometrię, wyprzedzenie ma wpływ na wracanie kierownicy w skręcie,

> jak tnie opony od wewnątrz to masz rozjechaną zbierznośc, chyba że wcześniej miałeś pościnane

> opony a dopiero po wymianie kolumn zauważyłeś

przed wymianą było wszystko w porządku, po wymianie zauważyłem że obydwie oponki zużywają sie bardziej od strony wewnętrznej więc co robić confused.gifconfused.gifconfused.gif??? Jechać jeszcze raz do szpeców ??? Co mają zrobić zbieżność czy geometrie czy to to samo bo ja już sam nie wiem, a i jeszcze jedno nie ma różnicy czy McPherson lewy czy prawy czy jest ?????

Napisano

> przed wymianą było wszystko w porządku, po wymianie zauważyłem że obydwie oponki zużywają sie

> bardziej od strony wewnętrznej więc co robić ??? Jechać jeszcze raz do szpeców ??? Co mają

> zrobić zbieżność czy geometrie czy to to samo bo ja już sam nie wiem, a i jeszcze jedno nie ma

> różnicy czy McPherson lewy czy prawy czy jest ?????

Nigdy w żadnym aucie po wymianie sworzni, wahaczy, łożysk mc phersona ani amortyzatorów nie robiłem zbieżności i zawsze nawet po sprawdzeniu było ok, bo to generalnie na zbieżność wpływu nie ma. Warunek - wcześniej ustawione było ok na zawieszeniu bez luzów.

Najlepiej byłoby dla Ciebie podjechać do porządnej stacji kontroli pojazdów, gdzie mają dobry sprzęt do badania geometrii, a nie tylko samej zbieżności, i na pewno powiedzą co jest nie tak i jak to naprawić. Samemu w takiej kwestii nie ma raczej siły żebyś doszedł.

Napisano

> Z tego co się orientowałem to : kąt wyprzedzenia sworznia zwrotnicy nieregulowany i kąt

> pochylenia koła nieregulowany

> Jedynie zbieżność kół A-B od 0 do 2. nie wiem co robić dalej za kolejne ustawianko znowu mi

> krzykną

Jedź z reklamacją. Żadnej łaski Ci nie robią. Jeżeli nie ustawili zbieżności, to ich błąd. Jeśli ustawiali a jest źle, to niech poprawiają.

Napisano
  • Autor

> Nigdy w żadnym aucie po wymianie sworzni, wahaczy, łożysk mc phersona ani amortyzatorów nie robiłem

> zbieżności i zawsze nawet po sprawdzeniu było ok, bo to generalnie na zbieżność wpływu nie ma.

> Warunek - wcześniej ustawione było ok na zawieszeniu bez luzów.

> Najlepiej byłoby dla Ciebie podjechać do porządnej stacji kontroli pojazdów, gdzie mają dobry

> sprzęt do badania geometrii, a nie tylko samej zbieżności, i na pewno powiedzą co jest nie tak

> i jak to naprawić. Samemu w takiej kwestii nie ma raczej siły żebyś doszedł.

ok jutro jadę na S.K.P zobaczymy co powiedzą dam znać jutro co wyszło zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Witam, dzisaj byłem na ustawienie zbieżności i okazało sie ze jest do dup...... Okazało sie, że prawa strona jest tak rozjechana ( brak kata ) , że tak jak byłby bity samochód ( autko nie miało dzwona ), ale poprzedni właściciel ( dalszy z rodziny )wjechał w dziurę, że fela do wyrzucenia była. Diagnosta powiedział, ze na łączeniu kolumna mcpersona zwrotnica nie ma regulacji może trochę się kielichy złożyły i trzeba rozwiercić otwory, zrobic fasolki na śruby i ponownie wyregulować. Nie wiem o co much chodziło. Może ktoś wie, może ktoś coś takiego miał, prosze o porady i sugestie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.