Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana filtra kabinowego (przeciwpylkowego)

Featured Replies

Napisano

Witajcie

mam pytanko , czy samodzielna wymiana filtra kabinowego moze spowodowac utrate gwarancji itp ? Czy moze takie rzeczy mozna samemu wymieniac czesciej niz przeglady zalecaja

U mnie wlasnie po 8 miesiacach jest okropnie zabrudzony (ledwo przez niego cos przelatuje i dmucha do kabiny), chce zakupic sobie owy filtr po za ASO i samemu wymienic

Napisano

> Witajcie

> mam pytanko , czy samodzielna wymiana filtra kabinowego moze spowodowac utrate gwarancji itp ? Czy

> moze takie rzeczy mozna samemu wymieniac czesciej niz przeglady zalecaja

> U mnie wlasnie po 8 miesiacach jest okropnie zabrudzony (ledwo przez niego cos przelatuje i dmucha

> do kabiny), chce zakupic sobie owy filtr po za ASO i samemu wymienic

Zmień, a przynajmniej dobrze odkurzaczem wyczyść.

Napisano
  • Autor

> Zmień, a przynajmniej dobrze odkurzaczem wyczyść.

zmienic to napewno zmienie bo przy tych deszczach ledwo szyby odparowuja (mimo klimatyzacji) na 2 ledwo , ledwo cos leci z kanalow, tylko czy nie powoduje to utrate gwarancji - integracja w samochod. Mi sie zdaje ze sa to czynnosci normalnej obslugi a jezeli wymienie sam i to czesciej niz zalecaja przeglady to powinno byc wszystko oki jak za 4 miesiace na II przegladzie powiem zeby nie wymieniali bo nie dawno byl wymieniany i tego typu rzeczy sam wymieniam

Napisano

> zmienic to napewno zmienie bo przy tych deszczach ledwo szyby odparowuja (mimo klimatyzacji) na 2

> ledwo , ledwo cos leci z kanalow, tylko czy nie powoduje to utrate gwarancji - integracja w

> samochod. Mi sie zdaje ze sa to czynnosci normalnej obslugi a jezeli wymienie sam i to

> czesciej niz zalecaja przeglady to powinno byc wszystko oki jak za 4 miesiace na II

> przegladzie powiem zeby nie wymieniali bo nie dawno byl wymieniany i tego typu rzeczy sam

> wymieniam

nie przesadzajmy

wymianą filtru nie powinieneś nic popsuć, aby utracić gwarancję

a jak coś przy okazji urwiesz, to i tak nie polecisz z tym do ASO, aby naprawili w ramach gwarancji zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie przesadzajmy

> wymianą filtru nie powinieneś nic popsuć, aby utracić gwarancję

> a jak coś przy okazji urwiesz, to i tak nie polecisz z tym do ASO, aby naprawili w ramach gwarancji

nie przesadzam ale wolalem sie zapytac smile.gif z ta utrata gwarancji nie chodzilo mi o uszkodzenie mechaniczne itp tylko czy ta czynnosc w okresie gwarancji nie jest przewidziana tylko dla ASO ( jak wymiana oleju silnika, skrzynie biegow , swiec , itp)

Napisano

> nie przesadzam ale wolalem sie zapytac z ta utrata gwarancji nie chodzilo mi o uszkodzenie

> mechaniczne itp tylko czy ta czynnosc w okresie gwarancji nie jest przewidziana tylko dla ASO

> ( jak wymiana oleju silnika, skrzynie biegow , swiec , itp)

nic nie jest przewidziane tylko w ASO

jakbys się uparł, to przeglądy możesz robic i poza ASO zlosnik.gif

ale nikomu nie chce się udowadniac, że poza ASO jest jak w ASO, gdyby doszło do naprawy w ramach gwarancji

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.