Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła....

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie. Mam taką trochę śmieszną sprawę ze światłami mijania, mianowicie lewy reflektor raz gaśnie raz się świeci. Cała instalacja sprawdzona, bezpiecznik, kostka, żarówki itp. itd. powymieniane a problem jest nadal. W zakładach szukali przekaźników, no ale jak wiadomo nie ma... Także byłbym wdzięczny za podpowiedź co z tym zrobić.

Napisano

> Witam Panowie. Mam taką trochę śmieszną sprawę ze światłami mijania, mianowicie lewy reflektor raz

> gaśnie raz się świeci. Cała instalacja sprawdzona, bezpiecznik, kostka, żarówki itp. itd.

> powymieniane a problem jest nadal. W zakładach szukali przekaźników, no ale jak wiadomo nie

> ma... Także byłbym wdzięczny za podpowiedź co z tym zrobić.

Poprawić kabel masowy.

Czy wymieniałeś żarówkę i dalej to samo?

Napisano
  • Autor

Tak i kabel masowy też sprawdzałem wszystko jest ok. Tak teraz się zastanawiam a może to być problem z tym przełącznikiem z kolumny kierownicy? Bo w sumie to no już chyba tylko to zostało...

Napisano

> może to być problem z tym przełącznikiem z kolumny kierownicy? Bo w sumie to no już chyba tylko to

> zostało...

Nie. Z przełącznika wychodzi jeden przewód z którego rozdzielany jest prąd na dwa bezpieczniki, poprzez które zasilany jest lewy i prawy reflektor. Szukaj przerwy na przewodzie, lub niepewnego kontaktu w złączce żarówki.

Napisano
  • Autor

No to rzucę okiem jeszcze na to. Dzięki serdeczne wink.gif.

Napisano

> No to rzucę okiem jeszcze na to. Dzięki serdeczne .

Albo żarówka ma przerwane włókno. I jak se dynda i uda jej się trafić odpowiednio to świeci.

Napisano
  • Autor

No to w 3 żarówki po kolei bym trafił takie? 270751858-jezyk.gif A druga sprawa, światła długie są bo o tym nie napisałem chyba. Także to coś z instalacją tylko już nie mam pomysłu gdzie szukać problemu....

Napisano

> Witam Panowie. Mam taką trochę śmieszną sprawę ze światłami mijania, mianowicie lewy reflektor raz

> gaśnie raz się świeci. Cała instalacja sprawdzona, bezpiecznik, kostka, żarówki itp. itd.

> powymieniane a problem jest nadal. W zakładach szukali przekaźników, no ale jak wiadomo nie

> ma... Także byłbym wdzięczny za podpowiedź co z tym zrobić.

wyjmij i rozbierz skrzynkę bezpiecznikową a następnie popraw luty od bezpiecznika od lewego światła mijania (oraz wszystkie inne piny połączone do tego bezpiecznika).

Wcześniej obejrzyj czy kabelek idący do lewej lampy w kostce wpinanej do skrzynki bezpiecznikowej nie ma luźnego, rozgiętego konektora.

pozdr

Napisano

napisz kolego skąd jesteś, pewnie znajdzie się obeznany klubowicz z miernikiem i dojdzie do wszystkiego, ewentualnie druga opcja to montaż przekaźników ;p

Napisano
  • Autor

A świętokrzyskie Ożarów. A za przekaźniki też się wezmę;). Ale dzięki za rady jutro spróbuję odpiąć centralkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.