Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak tam droga na Litwę?

Featured Replies

Napisano

Jutro wybieram się z Kołobrzegu w okolice Suwałk. Droga chyba standardowo przez Słupsk,Trójmiasto, Elbląg, Olsztyn.... Tu pojawia się pytanie: jak wygląda wylot z Olsztyna na Augustów. Ostatnio widziałem tam ostre prace drogowe na e16. Da się tam przejechać w niedzielę około południa, czy lepiej szukać objazdu.

Pozdr.

Napisano

>Tu pojawia się pytanie: jak wygląda wylot z Olsztyna na Augustów.

> Ostatnio widziałem tam ostre prace drogowe na e16.

Co rozumiesz pod pojęciem "ostatnio" ?

W granicach miasta jak zwykle, dziury jak cholera, żadnych robót drogowych.

Odcinek z Olsztyna do Barczewa od dawna zmodernizowany, bez żadnych utrudnień.

Od Barczewa do Biskupca droga jest w przebudowie, zaawansowanie prac około 95%. Jedzie się częściowo po nowej drodze, częściowo po starej. W jednym miejscu, przed Biskupcem, ruch wahadłowy na odcinku ok. 400 m.

W Mrągowie przebudowa przejazdu kolejowego, również ruch wahadłowy.

Dalej nie wiem, jaki przewidujesz wariant, czy Giżycko-Olecko-Suwalki czy Mikołajki-Orzysz-Ełk-Augustów ?

> Da się tam przejechać w niedzielę około południa,

Da się, nie warto szukać objazdu.

Na Twoim miejscu bałbym się raczej korków na "siódemce" w okolicach Elbląga, ale może ktoś stamtąd się wypowie.

Napisano
  • Autor

> Co rozumiesz pod pojęciem "ostatnio" ?

Październik 2009

> Dalej nie wiem, jaki przewidujesz wariant, czy Giżycko-Olecko-Suwalki czy Mikołajki-Orzysz-Ełk-Augustów ?

Przez Augustów

Pozdr.

Napisano

> Październik 2009

Od tego czasu trochę się poprawiło.

> Przez Augustów

O tej trasie nic nie powiem, nie jechałem tamtędy od ponad roku.

Z Olszyna do Suwałk jeżdżę zazwyczaj przez Giżycko i Olecko - ok. 30 km mniej i pół godziny krócej.

Napisano

miedzy nmr a ngi bedzie spoko, troche dziur miedzy ngi a wydminami ale tez zapewne pusto, dalej juz z gorki

najgorszy kawalek to ostroda-mragowo, przy niedzieli nie bedzie zbyt duzych korkow u mnie w miescie

Napisano

Spokojnie powinno dać się przejechać, z tym że w okolicach Biskupca z tego co pamiętam jest wahadło i postoisz z 10-15 min, a tak to jak jechałem w sierpniu było ok. Roboty owszem są, ale jedzie się płynnie i IMO nie warto szukać objazdów.

A moim zdaniem to z Olsztyna lepiej w Mrągowie jechać na Giżycko i przez Olecko do Suwałk. Mniejszy ruch powinien być i zdaje się ciut bliżej.

Napisano

> najgorszy kawalek to ostroda-mragowo, przy niedzieli nie bedzie zbyt duzych korkow u mnie w miescie

Nie strasz kolegi, Ostróda - Olsztyn to przecież żadnych utrudnień nie ma i droga ładna. Olsztyn - Mrągowo to tu trochę kopią, ale wszystko jest przemyślanie robione i dobrze się jedzie. W samym Mrągowie też przecież przeważnie daje się normalnie przejechać, owszem powoli ale bez przesady - nie jest źle ok.gif

Napisano

> Nie strasz kolegi, Ostróda - Olsztyn to przecież żadnych utrudnień nie ma i droga ładna. Olsztyn -

> Mrągowo to tu trochę kopią, ale wszystko jest przemyślanie robione i dobrze się jedzie. W

> samym Mrągowie też przecież przeważnie daje się normalnie przejechać, owszem powoli ale bez

> przesady - nie jest źle

moze nie ma utrudnien ale jak trafisz za ostroda jakiegos zamulacza i wbijesz sie w korek to tak prawie do olsztyna

Napisano

> moze nie ma utrudnien ale jak trafisz za ostroda jakiegos zamulacza i wbijesz sie w korek to tak

> prawie do olsztyna

a bo to nowość jakaś na tych drogach? norma rzekłbym

Napisano

> miedzy nmr a ngi bedzie spoko, troche dziur miedzy ngi a wydminami ale tez zapewne pusto, dalej juz

> z gorki

Tyle to ja wiem (W Wilkasach kopią koło przejazdu i jest wahadło), ale autor wątku chce jechać 16 przez Mikołajki, Orzysz, Ełk na Augustów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.