Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Średnica przewodu i kilka pytań dot. dodatkowych wskaźników

Featured Replies

Napisano

Witam, chcialbym zamontowac w seju dodatkowe wskaźniki, zgodnie z opisem z centomanii musze zastosowac złączke gdzie wkrece czujnik (wąż wychodzący z silnika do nagrzewnicy). Powie mi ktoś jaka średnice ma ten przewód w seicento 1.1 MPI 2002r? bo tych żłączek jest pare rozmiarów (od 28 do 40mm).

Nastepne pytanie, czy ma ktos zamontowany czujnik cisnienia oleju kozystajac z tego adaptera: ADAPTER POD FILTR. Moge prosic o jakies zdjecie jak to wyglada zamontowane? bo nie wiem czy to sie zmieść w seju (wiadomo ze jest malo miejsca w miejscu montarzowym filtra) i nie bedzie odzierac o ziemie badz tez sie nie urwie jak w aucie jest lekka gleba.

Po 3 chce takie czujniki: Temp. cieczy, woltomierz oraz cisnienie oleju. Ktory z wymienionych jest najmniej pozyteczny i jakim mozna by go zastapic?

Z gory dziek iza odpowiedzi:)

Napisano

> Witam, chcialbym zamontowac w seju dodatkowe wskaźniki, zgodnie z opisem z centomanii musze

> zastosowac złączke gdzie wkrece czujnik (wąż wychodzący z silnika do nagrzewnicy). Powie mi

> ktoś jaka średnice ma ten przewód w seicento 1.1 MPI 2002r? bo tych żłączek jest pare

> rozmiarów (od 28 do 40mm).

> Nastepne pytanie, czy ma ktos zamontowany czujnik cisnienia oleju kozystajac z tego adaptera:

> ADAPTER POD FILTR. Moge prosic o jakies zdjecie jak to wyglada zamontowane? bo nie wiem czy to

> sie zmieść w seju (wiadomo ze jest malo miejsca w miejscu montarzowym filtra) i nie bedzie

> odzierac o ziemie badz tez sie nie urwie jak w aucie jest lekka gleba.

> Po 3 chce takie czujniki: Temp. cieczy, woltomierz oraz cisnienie oleju. Ktory z wymienionych jest

> najmniej pozyteczny i jakim mozna by go zastapic?

> Z gory dziek iza odpowiedzi:)

ten adapter to sobie mozna jako wisiorek powiesić, kapało mi z niego aż miło oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> ten adapter to sobie mozna jako wisiorek powiesić, kapało mi z niego aż miło

a co zastosowales zamiast tego? i jaka to jest srednica?

Napisano

> ten adapter to sobie mozna jako wisiorek powiesić, kapało mi z niego aż miło

a ja używam i sobie chwalę.... nic nie kapie, odczyty mam nadzieję ok wink.gif

Napisano

> Witam, chcialbym zamontowac w seju dodatkowe wskaźniki, zgodnie z opisem z centomanii musze

> zastosowac złączke gdzie wkrece czujnik (wąż wychodzący z silnika do nagrzewnicy). Powie mi

> ktoś jaka średnice ma ten przewód w seicento 1.1 MPI 2002r? bo tych żłączek jest pare

> rozmiarów (od 28 do 40mm).

> Nastepne pytanie, czy ma ktos zamontowany czujnik cisnienia oleju kozystajac z tego adaptera:

> ADAPTER POD FILTR. Moge prosic o jakies zdjecie jak to wyglada zamontowane? bo nie wiem czy to

> sie zmieść w seju (wiadomo ze jest malo miejsca w miejscu montarzowym filtra) i nie bedzie

> odzierac o ziemie badz tez sie nie urwie jak w aucie jest lekka gleba.

> Po 3 chce takie czujniki: Temp. cieczy, woltomierz oraz cisnienie oleju. Ktory z wymienionych jest

> najmniej pozyteczny i jakim mozna by go zastapic?

> Z gory dziek iza odpowiedzi:)

jak napisałem wyżej, mam tą podkładkę u siebie i nie mogę nic zarzucić.... po prostu bangla ok.gif

co do filtra, to nie pamiętam oznaczenia z filtrona, ale są takie mniejsze i to je trzeba zastosować, bo w moim wypadku, to poprzedni filtr kończył się w 1/3 kolektora.

Na początku miałem temp. oleju, woltomierz i temp cieczy... ale wyrzuciłem woltomierz i wstawiłem ciśnienie oleju...

Napisano
  • Autor

> jak napisałem wyżej, mam tą podkładkę u siebie i nie mogę nic zarzucić.... po prostu bangla

> co do filtra, to nie pamiętam oznaczenia z filtrona, ale są takie mniejsze i to je trzeba

> zastosować, bo w moim wypadku, to poprzedni filtr kończył się w 1/3 kolektora.

> Na początku miałem temp. oleju, woltomierz i temp cieczy... ale wyrzuciłem woltomierz i wstawiłem

> ciśnienie oleju...

podasz jaka srednice powinna miec ta zlaczka do czujnika cieczy?

Napisano

niestety nie podam z głowy, a obecnie nie mam dostępu do samochodu niewiem.gif

Napisano

> a co zastosowales zamiast tego? i jaka to jest srednica?

jeździlem z kapiącym hehe.gif bo olej mam z beczuły za grosze

Napisano

> niestety nie podam z głowy, a obecnie nie mam dostępu do samochodu

tu jest jakas informacja ale wolał bym pewniaka bo tez musze trójnik zrobic

Napisano

> jeździlem z kapiącym bo olej mam z beczuły za grosze

i pachołka, co sprząta podłoge w garażu wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.