Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Astra 1.9CDTI 120 DPF - remap

Featured Replies

Napisano

Auto przyjechało z uszkodzonym egrem; zawór został zaślepiony i wycięty z softu + remap (boost 1.37).

Wykres

Pozdrawiam

Napisano

> Auto przyjechało z uszkodzonym egrem; zawór został zaślepiony i wycięty z softu + remap (boost

> 1.37).

Aż 15KM tylko dzięki pozbyciu się egra? icon_eek.gif Naprawdę nieźle. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Aż 15KM tylko dzięki pozbyciu się egra? Naprawdę nieźle.

A skąd takie wnioski? 120tki mają spore gifty, zazwyczaj okolice 130ps właśnie. W tygodniu będzie kilka aut z tym motorem to wrzucę wykresy innych serii.

Pozdro

Napisano

> Auto przyjechało z uszkodzonym egrem; zawór został zaślepiony i wycięty z softu + remap (boost

> 1.37).

> Wykres

> Pozdrawiam

Wycięty z softu i remap? Ciekawe, czytałem, że to ciężka sprawa.

Napisano
  • Autor

> Wycięty z softu i remap? Ciekawe, czytałem, że to ciężka sprawa.

Tak EGR wyrzucam bez problemu, nie ma żadnych checków itd. Tak samo sprawa DPFu w tym aucie (nie ma błędów, reaktywacji i innych takich).

Tu jeszcze ciepły wykres z dzisiejszego wieczoru Vectra 120. W aucie równiez usunąłem egr, właściciel poprzednio uzytkujący tdi prosił o niuton z dołu smile.gif

Pozdro

Napisano
  • Autor

> a co z silnikiem 150konnym, robiłeś juz coś....

Tak, Vectry, Saaby, Stilo - wszystko praktycznie to samo (silnik fiata). Tu masz wykres Stilo 150dpf z usuniętym egrem. Jutro wrzucę wykres saabiny po modzie (usunięty fizycznie i programowo dpf, zaslepiony egr + usunięty programowo, remap na moc).

Pozdro

Napisano

> Tak, Vectry, Saaby, Stilo - wszystko praktycznie to samo (silnik fiata). Tu masz wykres Stilo

> 150dpf z usuniętym egrem. Jutro wrzucę wykres saabiny po modzie (usunięty fizycznie i

> programowo dpf, zaslepiony egr + usunięty programowo, remap na moc).

> Pozdro

DPF wyrzucasz mechanicznie, czy moze masz jakies mozliwosci zbudowania rury w miejsce DPF?

Ja mam go sprawnego i nie chce na razie go niszczyc

Napisano
  • Autor

> DPF wyrzucasz mechanicznie, czy moze masz jakies mozliwosci zbudowania rury w miejsce DPF?

> Ja mam go sprawnego i nie chce na razie go niszczyc

DPF wyrzucam zarówno fizycznie z układu wydechowego jak i programowo ze sterownika - w innym wypadku będą reaktywacje mimo braku filtra, tryb awaryjnym, check itp. Po zabiegu usunięcia (fizycznym i programowym) auto jeździ tak jakby filtra nie miało.

Pozdro

Napisano

Czyli rurka i wyrzucasz wnetrze? A masz moze magika ktory zrobi atrape w jego miejsce?

Napisano
  • Autor

> Czyli rurka i wyrzucasz wnetrze? A masz moze magika ktory zrobi atrape w jego miejsce?

Wyrzucam cały dpf, zamiast jest rura, wszystkie czujniki zostają podłączone. Po co bawic się w atrapę? Przy przeglądzie i tak nikt sie o to nie czepi....

Pozdro

Napisano
  • Autor

> a co z silnikiem 150konnym, robiłeś juz coś....

Jeszcze ciepły z dziś Saab 1.9tid 16V 150ps; w aucie usunąłem dpf, egr, wykonany został remap; przebieg auta 270kkm

wykres 1

tu trochę lepsze cyferki ale auto juz przykapcało widocznie wykres 2

Tu też z dziś doszlifowany wykres Saab 1.9 tid 120 (8v) w którym założyłem większe turbo VB (wszystko na ori kolektorze notabene zintegrowanym ze sprężarką). Sam jestem pod wrazeniem wyniku (motor ma ori 98kkm); dymu ilosc minimalna

120tid wykres

Pozdro

Napisano

a robil cos kolega moze z z17dth 100km?

Pozdr

Paweł smile.gif

Napisano

> Wyrzucam cały dpf, zamiast jest rura, wszystkie czujniki zostają podłączone. Po co bawic się w

> atrapę? Przy przeglądzie i tak nikt sie o to nie czepi....

> Pozdro

Koszt dla AK Chevrolet Lacetti 2.0 TCDI ?

Napisano
  • Autor

> Koszt dla AK Chevrolet Lacetti 2.0 TCDI ?

Priv

Napisano
  • Autor

> a robil cos kolega moze z z17dth 100km?

> Pozdr

> Paweł

Nie miałem jeszcze okazji ale do ogarnięcia bez problemu.

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.