Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem na b.j

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z moją instalacją. Mianowicie chodzi o to, że samochód, gdy dojeżdżam np. do świateł, samochód gaśnie, nie dzieję się to na każdych światłach, ale jest to dość irytujące,natomiast później są problemy z ponownym uruchomieniem, rozrusznik "kręci" ale samochód nie może odpalić nawet gdy przełączę na benzynę. Co może być przyczyną tego zjawiska. Czekam na odpowiedź. Samochód to Fiat Punto 1.2 75 KM. Instalacja Tomasetto, elektronika Lecho.

Napisano

> Witam. Mam problem z moją instalacją. Mianowicie chodzi o to, że samochód, gdy dojeżdżam np. do

> świateł, samochód gaśnie, nie dzieję się to na każdych światłach, ale jest to dość

> irytujące,natomiast później są problemy z ponownym uruchomieniem, rozrusznik "kręci" ale

> samochód nie może odpalić nawet gdy przełączę na benzynę. Co może być przyczyną tego zjawiska.

> Czekam na odpowiedź. Samochód to Fiat Punto 1.2 75 KM. Instalacja Tomasetto, elektronika

> Lecho.

sprawdz najpierw stan płynu w chłodnicy może schładza się parownik dlatego kiepsko pali na bęzynie albo ostro go zalewa na gazie co swiadczy o końcu parownika.

Napisano
  • Autor

> sprawdz najpierw stan płynu w chłodnicy może schładza się parownik dlatego kiepsko pali na bęzynie

> albo ostro go zalewa na gazie co swiadczy o końcu parownika.

Płyn chłodniczy jest w połowie stanu między max a min., fakt śmierdzi trochę gazem pod maską, ale wątpie aby był to parownik

Napisano

> Płyn chłodniczy jest w połowie stanu między max a min., fakt śmierdzi trochę gazem pod maską, ale

> wątpie aby był to parownik

U mnie śmierdziało pod maską i to właśnie był parownik smile.gif

Napisano

> Witam. Mam problem z moją instalacją. Mianowicie chodzi o to, że samochód, gdy dojeżdżam np. do

> świateł, samochód gaśnie, nie dzieję się to na każdych światłach, ale jest to dość

> irytujące,natomiast później są problemy z ponownym uruchomieniem, rozrusznik "kręci" ale

> samochód nie może odpalić nawet gdy przełączę na benzynę. Co może być przyczyną tego zjawiska.

> Czekam na odpowiedź. Samochód to Fiat Punto 1.2 75 KM. Instalacja Tomasetto, elektronika

> Lecho.

Jakie wtryskiwacze? Auto ma wtrysk typu full group więc jest wymagające jeśli chodzi o wtryski bo czasy są bardzo krótkie. Jeśli masz wtryski Valtek czerwone to zapomnij że będzie dobrze chodzić.

Napisano

>Jak Lecho to rozumiem II gen (Mini Lambda)? Jeżeli skwencja to dalszy post jest nieaktualny.

Masz źle ustawioną intalkę - za bogato - zalewa gazem.

Dolot wypełnia się gazem i wtedy na benzynie również nie odpalisz.

Sprawdź to w ten sposób - doprowadź do zgaśnięcia, potem odkręć dolot powietrza i "przewietrz" go. Jak po tym zabiegu odpali normalnie - to instalka do regulacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.