Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik działa w zwolnionym tempie

Featured Replies

Napisano

confused.gif

Niewiem o co biega

Od kilku miesięcy średnio raz - dwa razy w mioesiącu zdarzyło mi się , że przy odpalaniu tj przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik prubuje zapalić jakby był słaby akumulator i rozrusznik kręci w zwolnionym tępie.

Po cofnięciu kluczyka i potórnym przekręcenieu silnik normalnie zapala , rozrusznik normalnie kręci.

Ostatni w tym tygodniu spotkało mnie to już 3 raz

dzisiaj pojawił się sygnał na wyswietlaczy OEBD i ta sama sytuacja wolne kręcenie silnikiem , po cofnięciu kluczyka wszuystko wrórciło do n ormy

Nie kumam o co biega confused.gif

akumulator naładowany , rozrusznik był 2 lata temu wymieniany

możę któryś z kolegów nakieruje mnie o co chodzi ?

tak się zastanawiam czy nie przypadkiem utrata masy chwilowa gdzieś na przewodzie.

A może jakis czujnik ?

Pacjent stilo jtd 161 tys przebiegu

Napisano

Objaw który opisujesz bardziej wskazywałby na walnięte uzwojenie jedno z trzech na stojanie ( brak styku, połączenia) w Fiacie a dokładnie w Stilo nie wiem jak ono wygląda(połączenie). W Hondzie wystarczyła zawsze lutownica w Oplu już lekko spawnąć - większa konstrukcja.

Na dzień dobry wyklucz wszystko inne.

Nie wiem jak jest z połączeniem masy silnika w JTD a to warto sprawdzić przy dużym prądzie.

Napisano

> Objaw który opisujesz bardziej wskazywałby na walnięte uzwojenie jedno z trzech na stojanie ( brak

> styku, połączenia) w Fiacie a dokładnie w Stilo nie wiem jak ono wygląda(połączenie). W

> Hondzie wystarczyła zawsze lutownica w Oplu już lekko spawnąć - większa konstrukcja.

> Na dzień dobry wyklucz wszystko inne.

> Nie wiem jak jest z połączeniem masy silnika w JTD a to warto sprawdzić przy dużym prądzie.

Jeśli można się wtrącić. Mnie to wygląda na zużyte tulejki. Z uzwojeniem jest z zasady tak, że jak raz padnie to się raczej nie reanimuje samo. Przy zużytych tulejkach wirnik ma kontakt ze stojanem i zależy w jakim miejscu stoi przed startem. Dlatego raz startuje dobrze, raz nie. To jest oczywiście jedna z hipotez. Pozdrawiam.

Napisano
a czy na pojawianie sie tego problemu ma wplyw temperatura silnika? dzieje sie to tylko na zimnym lub ew. na cieplym silniku?
Napisano
  • Autor

> a czy na pojawianie sie tego problemu ma wplyw temperatura silnika? dzieje sie to tylko na zimnym

> lub ew. na cieplym silniku?

Tak na szybko jak pomyślę to na zimnym silniku.

Napisano
no to u mnie tulejki puchly na cieplym silniku, wiec moze to wina uzwojenia jak bylo pisane wczesniej.
Napisano

Nie będę się wiele rozpisywał, ale miałem to. Pozbycie się tego jest proste. Wyjmij rozrusznik i nasmaruj go.

Napisano

Witam,

Nie będę się wiele rozpisywał, ale miałem to. Pozbycie się tego jest proste. Wyjmij rozrusznik i nasmaruj go.

Napisano

Każdy z nas ma swoją hipotezę ale w jednym jesteśmy zgodni pub2.gif

Bez wyciągnięcia nie dowiesz się co się dzieje!

Wyciągnij rozrusznik i sprawdź w nim wszystko.

Napisano

> Każdy z nas ma swoją hipotezę ale w jednym jesteśmy zgodni

> Bez wyciągnięcia nie dowiesz się co się dzieje!

> Wyciągnij rozrusznik i sprawdź w nim wszystko.

Kol. Prokop. Byłoby dobrze, gdybyś po naprawie napisał co było powodem. Łatwiej było by w przyszłości coś komuś radzić.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> Kol. Prokop. Byłoby dobrze, gdybyś po naprawie napisał co było powodem. Łatwiej było by w

> przyszłości coś komuś radzić.

> Powodzenia.

dzieki za rady

sumasumarum w przyszlym tygodniu wezmę się za wyjęcie go

obaczymy co z nim nie tak

jak cos znajde to przekaże kolegom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.