Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie z VW problem a z AUDI A4 AUTOMAT.

Featured Replies

Napisano

Witam was serdecznie. Mam mały problemik z audi z 98 roku ze skrzynia automatyczna. Wiem ze to nie VW ale niestety Audi na forach nie znalazłem i byc moze ktoś z was bedzie wiedział ogarniety z tematem. A zatem problem polega na szarpaniu przy ruszaniu pierwszego biegu i czasami jak przerzuca na 2 bieg. Ale tylko jak się auto rozgrzeje i rusza się stanowczo czy tez agresywnie. Reszta biegów bez różnicy na temperaturę i bez problemu. Na zimnym silniku wszystko OK. Wiem że problem może polegać na nie zaglądaniu do skrzyni od wieków i może przydało by sie wymienić olej. A ze względu ze niestety nie ma mechanika w moim mieście co by sie odważył to zrobić bo nie wiedza jak. Jestem zmuszony zrobić to osobiście. Tak wieć z tego co zauważyłem skrzynia ma normalną mise olejową ze spustem i z boku rurkę chyba do wlewu. ALE za cholere nie wiem jak to zrobić żeby nic nie uszkodzić. Na rurce jest korek czarny z zabezpieczeniem czerwonym. Nie wiem nawet jak to otworzyć. I czy silnik ma byc zapalony, zgaszony. na biegu jałowym "N" ma być czy można spuścić jak w silniku i zalać nowym. Zwracam sie do was wszystkich o pomoc i oczywiście z góry dziękuję za podpowiedzi i porady.

Pozdrawiam MuleZ

Napisano

Jednak Cie wygonili z Centomani zlosnik.gif

Jesli chodzi o skrzynie to juz wieki nie wymieniałem w tak ''starym '' aucie ale z tego co pamietam to spuszczasz olej , nalewasz nowy ( nie wiem ile do Ciebie wchodzi ) odpalasz fure na biegu P , musisz nagrzac olej w skrzyni do chyba 40 stopni ( no i tu potrzebujesz kompa zeby widziec jaka ma temperature ) jak sie nagrzeje to odkrecasz korek i jesli nie leci olej to znaczy ze musisz dolac jeszcze .Mam nadzieje ze chociaz troche pomogłem smile.gif

Napisano
  • Autor

No niestety, przegonili mnie heheh. Ale dzięki za podpowiedź. Sytuacje zostawiłem nowemu nabywcy. Nie dotykam sie bo coś jeszcze popsuje. Autko smiga ale troszkę szarpie jak sie rusza. Poza tym jest OK. Takze temat do lamusa.

A z kad wiesz ze mnie przegonili ???

Napisano

> Wiem że problem może polegać na nie zaglądaniu do skrzyni od wieków i może

> przydało by sie wymienić olej.

jak olej bylo bardzo dawno nie wymieniany to bym z tym uwazal

bo czytalem o kilku przypadkach gdzie wymieniono olej w automacie pierwszy raz po ponad 200kkm i niestety skrzynie w krotkim czasie zaliczaly pada

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.