Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dławienie, duszenie itp

Featured Replies

Napisano

No myślałem że problem zniknie po wymianie krokowego ale nie.

Sytuacja wygląda następująco przed wymianą uszczelki pod głowicą już się to zdarzało, mianowicie ja mu wciskam gaz a on bez reakcji po chwili coś go odblokuje i się zerwie, za chwile znów się przydusi.

Po wymianie uszczelki sytuacja się powtarzała myślałem może krokowy bo obroty strasznie falują, więc zaczekam do wymiany.

Dziś wymieniłem krokowy obroty piękne z biegów ładnie schodzi, ale problem nie ustąpił co trzecie, czwarte odpalenie auta problem się pojawia , nie ma reakcji przez pewien okres na pedał gazu słychać jak go coś muli, a potem popuszcza. Pomaga ponowne uruchomienie silnika, ale też nie zawsze.

Wymienione takie rzeczy jak

kable

świece

filtr paliwa

wyczyszczone wtryski

krokowy

Nie wiem czy może przepustnice by trzeba było wyczyścić albo filtr powietrza confused.gif

Napisano

> No myślałem że problem zniknie po wymianie krokowego ale nie.

> Sytuacja wygląda następująco przed wymianą uszczelki pod głowicą już się to zdarzało, mianowicie ja

> mu wciskam gaz a on bez reakcji po chwili coś go odblokuje i się zerwie, za chwile znów się

> przydusi.

> Po wymianie uszczelki sytuacja się powtarzała myślałem może krokowy bo obroty strasznie falują,

> więc zaczekam do wymiany.

> Dziś wymieniłem krokowy obroty piękne z biegów ładnie schodzi, ale problem nie ustąpił co trzecie,

> czwarte odpalenie auta problem się pojawia , nie ma reakcji przez pewien okres na pedał gazu

> słychać jak go coś muli, a potem popuszcza. Pomaga ponowne uruchomienie silnika, ale też nie

> zawsze.

> Wymienione takie rzeczy jak

> kable

> świece

> filtr paliwa

> wyczyszczone wtryski

> krokowy

> Nie wiem czy może przepustnice by trzeba było wyczyścić albo filtr powietrza

Jeśli pomaga ponowne uruchomienie to coś z elektroniką. Albo zwykłe zaśniedziałe styki, ułamany przewód (ja tak miałem po swapie... oj omęczyłem się zanim doszedłem).

Napisano

A sprawdzałeś pompę paliwa, ja też cos podobnego miałem i miałem popsuta pompę paliwa.

Napisano
  • Autor

> Jeśli pomaga ponowne uruchomienie to coś z elektroniką. Albo zwykłe zaśniedziałe styki, ułamany

> przewód (ja tak miałem po swapie... oj omęczyłem się zanim doszedłem).

nie wiem czy to może mieć wpływ ale mam tak że jak wyłaczam stacyjkę to silnik dalej pracuje , musze obciążyć go albo poprzez zaciągnięcie ręcznego albo przez włączenie świateł , coś w stacyjce nie trybi ale czy to może być przyczyna ?

Jakie styki i jaki przewód ?

Napisano
  • Autor

> A sprawdzałeś pompę paliwa, ja też cos podobnego miałem i miałem popsuta pompę paliwa.

pompy nie sprawdzałem, ale wydaje mi się że jest dobra pracuję tak samo od początku, a na początku problemu nie było

Napisano

> nie wiem czy to może mieć wpływ ale mam tak że jak wyłaczam stacyjkę to silnik dalej pracuje ,

> musze obciążyć go albo poprzez zaciągnięcie ręcznego albo przez włączenie świateł , coś w

> stacyjce nie trybi ale czy to może być przyczyna ?

Wiesz... niby stacyjka albo działa albo nie... trudno doszukiwać się jej wpływu na lepszą lub gorszą pracę silnika ale wymień ją najpierw, żeby wyeliminować to co na bank jest popsute.

Poza tym odepnij wtykę od komputera, przeczyść spirytusem na patyczku do uszu te styki, popatrz może któryś zaśniedział, coś jest luźne itp..

możesz też wypiąć i wpiąć wtyczki od czujników w kolektorze, może tam coś nie do końca kontaktuje.

Jest jeszcze czujnik położenia przepustnicy. To dzięki niemu komp "wie" czy dodałeś gazu czy nie i jeśli on szwankuje to takie jaja mogą być. Podmień, chyba w fajerce masz taki sam.

Napisano
  • Autor

> Wiesz... niby stacyjka albo działa albo nie... trudno doszukiwać się jej wpływu na lepszą lub

> gorszą pracę silnika ale wymień ją najpierw, żeby wyeliminować to co na bank jest popsute.

> Poza tym odepnij wtykę od komputera, przeczyść spirytusem na patyczku do uszu te styki, popatrz

> może któryś zaśniedział, coś jest luźne itp..

> możesz też wypiąć i wpiąć wtyczki od czujników w kolektorze, może tam coś nie do końca kontaktuje.

> Jest jeszcze czujnik położenia przepustnicy. To dzięki niemu komp "wie" czy dodałeś gazu czy nie i

> jeśli on szwankuje to takie jaja mogą być. Podmień, chyba w fajerce masz taki sam.

ok zaczne od czyszczenia i przejrzę tą przepustnice

Napisano

> Jest jeszcze czujnik położenia przepustnicy.

Sprawdź czy kostka się nie wysunęła. Ona chyba miała nadłamany zatrzask jeśli mnie pamięć niemyli.

Napisano
  • Autor

Wyczyściłem wtyczke z kompa piny ok, wtyczkę z przepustnicy siedzi ciasno więc nie ma opcji żeby coś nie stykało, a problem dalej jest.

Przed chwilą wyczyściłem jeszcze wtyczki z pompy paliwa i zobaczymy bo jak odpaliłem to normalnie, ale watpie.

Napisano
  • Autor

no i żadne czyszczenie styków nie pomogło frown.gif

może by przepustnice trzeba było wyczyścić bądź też nowy czujnik dać

Napisano

> no i żadne czyszczenie styków nie pomogło

> może by przepustnice trzeba było wyczyścić bądź też nowy czujnik dać

Miałeś podmienić ten czujnik dla sprawdzenia.

Napisano
  • Autor

> Miałeś podmienić ten czujnik dla sprawdzenia.

a nie trzeba go później jakoś ustawiać ?

Napisano

> a nie trzeba go później jakoś ustawiać ?

Jeśli obaj mówimy o czujniku położenia przepustnicy to nie.

Napisano
  • Autor

> Jeśli obaj mówimy o czujniku położenia przepustnicy to nie.

ok sprawdzę

Napisano

> ok sprawdzę

A podpinałeś gdzieś pod kompa, żeby sprawdzić czy nie wyrzuca błędów?

Napisano
  • Autor

> A podpinałeś gdzieś pod kompa, żeby sprawdzić czy nie wyrzuca błędów?

nie podpinałem ,

jedyne co zrobiłem to odłączyłem na noc akumulator i kompa ale to nie pomogło.

pierw sprawdzę ten czujnik potem gdzieś się podepnę jak będzie bez zmian

Napisano
  • Autor

czujnik przepustnicy z fire jest inny.

podjadę jutro tam gdzie mi robił UPG bo już nie mam pomysłów

Napisano

> czujnik przepustnicy z fire jest inny.

> podjadę jutro tam gdzie mi robił UPG bo już nie mam pomysłów

To może być pierdoła ale dość kłopotliwa w zdiagnozowaniu oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.