Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Okulary do jazdy dziennej samochodem

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich!

Używając opcji szukaj znalazłem tylko temat związany z odpaleniem poduszki i urazem związanym z okularami... Natomiast liczyłem na coś innego.

Od pewnego czasu noszę soczewki kontaktowe z trochę większym cylindrem niż okulary przez co widzę wyraźniej jednak podczas jazdy samochodem razi bardziej mnie słońce odbijające się od różnych samochodów i ich części.

Czy macie może jakieś sprawdzone firmy produkujące okulary do dziennej jazdy samochodem?

Napisano

Tez jestem tym zainteresowany, ale ja chyba musze i tak sie wybrac do okulisty. Od pewnego czasu mam jakies wrazliwe oczy na swiatlo, gdy jade w nocy i jest pogodnie to da sie wytrzymac. Gorzej gdy pada i mijam sie z innymi autami w nocy.... czasami musze bardzo zwalniac gdyz malo co widze. Poprzedniej jesieni nie mialem tego problemu. W dzien jest wszystko w najlepszym porzadku smile.gif

Napisano

Nie mam wad wzroku ani soczewek więc nie wiem na ile miarodajne to dla Ciebie będzie.

Jesienią na co dzień jeżdżę w czerwonych okularach firmy Rudy Project, ten kolor szkieł bardzo mi odpowiada bo za dnia nic mnie nie razi a jak jest szarówka czy mżawka to lepiej widać niż bez nich. Czasami nawet zdarza mi się w nocy ich używać żeby mnie samochody jadące z naprzeciwka nie raziły światłami po oczach smile.gif

Napisano

Potrzebujesz okulary z filtrem polaryzacyjnym. Powinny być przyzwoitej jakości, mieć duże szkła i jak najmniej przyciemniać obraz.

Napisano

> Czy macie może jakieś sprawdzone firmy produkujące okulary do dziennej jazdy samochodem?

Jak masz dużo $$ - to optyk, jak mniej - idziesz do lepszego sportowego i za około 100-150zł kupujesz okulary Arctici, czy Brendy i jesteś zadowolony. Zwróć uwagę żeby miały filtr polaryzacyjny i żeby nie były to fotochromy (chyba że jeździsz kabrioletem)

Napisano

Pamietaj aby okulary mialy antyreflex - inaczej odblyski swiatla Cie wykoncza. Pod zadnym pozoroem nie daj sobie wcisnac okularow majacych nakladany drugi komplet przyciemnianych szkiel. To kompletnie nie nadaje sie do jazdy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.