Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozbudowa car audio w Rio - cd

Featured Replies

Napisano

Głosniki w drzwiach już wymienione, teraz dalsza część. W tylnej półce sa jakieś fabryczne, basy nawet jakieś to daje ale wysokich już nie. Zastanawiam się co dalej. Czy wymienić te tylne na jakieś inne , np. JBL GT5 963 czy jednak jakiś mały subwoofer (jaki ?) i dołozyc do tych w półce jakieś tweetery, np. takie ?

Napisano
  • Autor

> wyrzucic glosniki z polki i wrzucic jakas porzadna skrzynie do bagaznika

No dobra, a jakieś konkretne modele ? Chcę aby sub zajmował jak najmniej miejsca

Napisano

> No dobra, a jakieś konkretne modele ? Chcę aby sub zajmował jak najmniej miejsca

ja mialem glosnik Raptor 6 w skrzyni o pojemnosci 16 litrow.

Napisano

> No dobra, a jakieś konkretne modele ? Chcę aby sub zajmował jak najmniej miejsca

ten samochod to sedan czy kombi?

Napisano
  • Autor

> ten samochod to sedan czy kombi?

sedan

Napisano
  • Autor

> jaki budzet chcesz na to przeznaczyc?

raczej niski

Zauważayłem, że często cena nie jest adekwatna do jakosci. W MM np. są takie tablice z radiami i głośnikami i mozna sobie posłuchać. I np. głosniki JBL grają znacznie lepiej niż firmowe , 2 razy droższe zlosnik.gif

Napisano

> raczej niski

> Zauważayłem, że często cena nie jest adekwatna do jakosci. W MM np. są takie tablice z radiami i

> głośnikami i mozna sobie posłuchać. I np. głosniki JBL grają znacznie lepiej niż firmowe , 2

> razy droższe

oceniasz dzwiek z szafy w MM hmm.gif

Napisano
  • Autor

> oceniasz dzwiek z szafy w MM

chodziło mi o ideę

Skrzyń akurat nie słuchałem. zlosnik.gif Ale może wróćmy do tematu smile.gif

Napisano

> chodziło mi o ideę

> Skrzyń akurat nie słuchałem.

wiesz ciezko ocenic dzwiek na duzej hali gdzie co chwile jakis ktos wyglasza reklamy przez megafon i panuje ogolny chaos.

>Ale może wróćmy do tematu

dalej nie wiemy jaki budzet na to chcesz przeznaczyc wink.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz ciezko ocenic dzwiek na duzej hali gdzie co chwile jakis ktos wyglasza reklamy przez megafon

> i panuje ogolny chaos.

> dalej nie wiemy jaki budzet na to chcesz przeznaczyc

kurcze, no powiedzmy że do 5 stów

A przy okazji. Jednak wymieniłbym te głośniki w tylnych połkach, bo jak się siedzi z tyłu to brak wysokich dokucza. Niestety w Rio jest jakis nietypowy wymiar owalnych 6x8'' - mały wybór. Znalazłem w necie http://www.ceneo.pl/284782 - moze to wstawić ? Najwięcej jest głosników 6x9'' ale nie wiem czy wejdą. Mierzyłem rozstawy śrub mocujących oryginały i jest to ok. 12cm x 10, 5 cm

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Nareszcie wymieniłem tylne głośniki. Namordowałem się co niemiara i odradzam wszystkim - jeżeli nie ma dokładnego manuala ani info w necie - robienie czegoś takiego w ciemno. Wstawiłem JBL GT5 963 o wymiarze 6x9''. Po pierwsze trzeba zrobic owalny dystans z drewna, potrzebny jest dobry stolarz lub wyrzynarka. Po drugie trzeba się namęczyć aby dokłądnie dociąc dystanse, przykręcić je i głośniki (w sedanie nie mozna odchylić tylnej szyby i wkręty od strony szyby mozna przykręcić tylko tzw. bitem trzymanym w placach, bo nawet najmniejsze wkrętaki nie dają się tam wsadzić) aby tylna półka z grillami nie odstawała. Efekt dźwiękowy jest dość ładny, więcej basów dają tylko porządne i duże subwoofery (wysokich jest aż nadto). Jednak jako mądry Polak po szkodzie wsadziłbym jakieś głosniki 5x7 i mały subwoofer. grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.