Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Padlo turbo?

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich mam taki problem :wywalilo olej ,wyglada ze przez wlot powietrza -ciezko dokladnie powiedziec bo silnik troche zalalo.Czyli wychodzi na to ze padlo turbo?Jest jakis sposob zeby byc tego pewnym?zadne lampki sie nie pala .Auto podobno jezdzi normalnie -wedlug jego kierowniczki -ma moc ,nie kopci .

Jesli to turbo ile kosztuje regeneracja i gdzie najlepiej polecacie to zrobic?A jeszcze jedno pytanie czy turbina od nowej pandy 1,3 (2010)bedzie pasowac do punto 1,3 2004 moc chyba tam jest ta sama ?

Napisano

Turbina z Corsy CDTI 70KM pasuje do Punto z taką mocą, bo to jest ten sam silnik. Nówka kosztuje ok 800zł więc nie ma sensu bawić się w regenerację.

Napisano

> Turbina z Corsy CDTI 70KM pasuje do Punto z taką mocą, bo to jest ten sam silnik. Nówka kosztuje ok

> 800zł więc nie ma sensu bawić się w regenerację.

Moze nie pasowac od Opla, bo czasem inne firmy wkladaja swoje turbo do silnikow fiata. Trzeba sprawdzic organoleptycznie.

Napisano

Organoleptycznie mój kumpel do Corsy kupował turbinę w ASO Fiata bo mam tam większy rabat niż on w ASO Opla. Po moich rabatach cena wyszła 569zł.

Napisano

> Organoleptycznie mój kumpel do Corsy kupował turbinę w ASO Fiata bo mam tam większy rabat niż on w

> ASO Opla. Po moich rabatach cena wyszła 569zł.

Niestety ale to jest jak ruletka. Byc moze w 1,3 jest latwiej, ale w wiekszych dieslach od Fiata sa inne turbiny, np roznia sie wylotem czesci zimnej.

Napisano

> Niestety ale to jest jak ruletka. Byc moze w 1,3 jest latwiej, ale w wiekszych dieslach od Fiata sa

> inne turbiny, np roznia sie wylotem czesci zimnej.

Zgadza się, w większych są różnice. 1.3 to nasza rodzima konstrukcja z Fiat-GM Powertrain i te silniki z tego co mówili w ASO różnią się tylko softem. Wszystkie części mechaniczne są zamienne pomiędzy fiatem i oplem.

Napisano
  • Autor

> Organoleptycznie mój kumpel do Corsy kupował turbinę w ASO Fiata bo mam tam większy rabat niż on w

> ASO Opla. Po moich rabatach cena wyszła 569zł.

A bez twoich rabatow ile kosztuje turbo w aso Fiat?

Napisano

> 800zł więc nie ma sensu bawić się w regenerację.

Za tyle nie kupisz nowki, a juz na pewno nie w ASO.

Nowa fabrycznie to koszt okolo 4500zl smirk.gif.

Nowa po regeneracji przez producenta to koszt okolo 2200zl smirk.gif

Tak mowi ePER.

Zalaczyc screen'y jako dowod??

I zeby byla jasnosc, to np: dla GP sa 4 rodzaje, 75KM oraz 90KM, a do tego z DPF lub bez.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.