Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakaś nowa "moda" nadchodzi?

Featured Replies

Napisano

Co prawda nie można jeszcze mówić o pladze, bo widziałem tylko jednego takiego delikwenta, ale taki sprzęt istnieje więc można się spodziewać, że więcej tego będzie niedługo.

Otóż ostatnio jadę sobie drogą krajową, a za mną jedzie - zbliża się- Focus. Jak już się zbliżył do mnie na jakieś 20-25metrów to przez chwilę zwolniłem, bo....Bo? Bo koleś sobie zamontował w miejsce przednich postojówek jakiś wynalazek, (czort wie co to żarówki czy co innego), które migały sobie na przemian niebiesko czerwono (każda). Ewidentnie gość próbuje w ten sposób robić sobie jaja, że niby nieoznakowany radiowóz za nami jedzie.

Byłem tym tak podkur*******y, że miałem ochotę się po chamsku zatrzymać mu pod nosem i zapytać czy wie co czyni.

Nawiasem mówiąc ja bym się bał z czymś takim jeździć, bo jeśli policja by mnie nie wychwyciła to zwyczajnie ktoś na pierwszych lepszych światłach czy stopie mógłby mi łomot spuścić za takie bzdury...

Napisano

żadna to nowość, mój brat miał takie stroboskopy w skuterze dobre6 lat temu.

Napisano
  • Autor

> żadna to nowość, mój brat miał takie stroboskopy w skuterze dobre6 lat temu.

ok, ale gość jadący skuterem raczej nie zostanie posądzony o bycie wideorejestratorem ;-)

Poza tym to powinno być karalne

Napisano

> Poza tym to powinno być karalne

poza tym to JEST karalne.

Napisano

> ok, ale gość jadący skuterem raczej nie zostanie posądzony o bycie wideorejestratorem ;-)

ztcw to jest karalne, bo używać sygnałów świetlnych niebieskich i czerwonych mogą tylko pojazdy uprzywilejowane ok.gif

ja bym zadzwonił na 112 i podał nr rej. chaja.gif

Napisano

> Nawiasem mówiąc ja bym się bał z czymś takim jeździć, bo jeśli policja by mnie nie wychwyciła to

> zwyczajnie ktoś na pierwszych lepszych światłach czy stopie mógłby mi łomot spuścić za takie

> bzdury...

I dlatego nie sądzę żeby to się jakoś mocno rozprzestrzeniło. Podobnie jak praktycznie nie spotyka się (przynajmniej ja nie spotkałem i nie słyszałem żeby ktoś spotkał) nielegalnego używania niebieskich kogutów które są też są bez problemu dostępne.

Napisano

mogles zglosic, ze taki a taki samochod o taki i takim numerze podpina sie pod tajniakow policyjnych zeby.GIF ciekaw jestem czy by sie zainteresowali zeby.GIF

Napisano

> ztcw to jest karalne, bo używać sygnałów świetlnych niebieskich i czerwonych mogą tylko pojazdy

> uprzywilejowane

> ja bym zadzwonił na 112 i podał nr rej.

dokladnie ok.gif

Napisano

> ok, ale gość jadący skuterem raczej nie zostanie posądzony o bycie wideorejestratorem ;-)

tak, ale same światełka były dostępne już dawno temu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.