Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem linki ręcznego

Featured Replies

Napisano

Źle, wręcz fatalnie działały hamulce tylnie zarówno ręczny jak i hydrauliczny. Postanowiłem je rozbebeszyć począwszy od lewego koła.

Okazało się, żę wszystko jest zasyfione i pordzewiałe i sprężynka nic nie odbija, Jak ją pociągnie tak zostaje. Więc trza to ściągnąć przesmarować i wyczyścić. No i zacząłem ściągać, gdy natrafiłem na problem. taki "kołek" się tak przyssał do tej pętelki od recznego, ze ich rozdzielić nie można. Na foto jest to w zielonym kwadracie zaznaczone. Ma ktoś na to sposób? Bo przy podważaniu ułamałem śrubokręt frown.gif

f_ugxeni58m_47cf4c3.jpg

Napisano

kołek na rolce trzymający drugą linkę jest od góry zabezpieczony zapinką, podobną jak kliny w przodzie, wyjmujesz ją i po robocie... banalna sprawa (tak bynajmniej miałem u siebie)

Napisano
  • Autor

> kołek na rolce trzymający drugą linkę jest od góry zabezpieczony zapinką, podobną jak kliny w

> przodzie, wyjmujesz ją i po robocie... banalna sprawa (tak bynajmniej miałem u siebie)

icon_rolleyes.gif ten koniec z zapinką obciąłem, bo jak chwyciłem zapinę kobinerkami to się rozpadła i został taki kawałek, że się nie dało go wyjąć żadnymi kombinerkami, bo się z niego ześlizgiway.... oslabiony.gifsciana.gif

Napisano

musi wyjść i tyle... próbuj łącznie z metodą siłową

Napisano

ja też ostatnio zdejmowałem ta linke

tak jak kolega pisze, zebezpieczenie wyjąc i musi wyjśc

Napisano
  • Autor

> musi wyjść i tyle... próbuj łącznie z metodą siłową

próbowałem śrubokrętem dużym... pekł... próbowałem młotkiem... wpsikałem pół pojemniczka wd-40...

hmmm... spróbuję jutro punktakiem od dołu popukać w środek kołka to może puści... hmm.gif może pomoże... albo łomem spróbuję jak punktak nie pomoże zeby.GIF tak jak mnie wkurzy. zeby.GIF

Napisano

Weź sobie chłopak ściągnij całą rolkę z bolca na belce i sobie spokojnie to zdemontujesz gdzieś na boku za autem, a nie będziesz musiał robić "w powietrzu"

Napisano
  • Autor

Długo z tym walczyłem... Musiałem użyć brzeszczota...

I w oczku linki kawałek kołka został zeby.GIF Myślałem, ze go w imadle wytłukę, ale się zdziwiłem. Skończyło się na tym, ze założyłem nową linkę zeby.GIF Jak się okazało to stara jest od nowości auta, czyli od 1992r... icon_rolleyes.gif

Oto foto:

f_ugxeni6gm_74ff743.jpg

f_ugxeni6hm_47bf122.jpg

Napisano

palacz.gifmam 94 i wczoraj to rozebrałem choć właśnie z tym bolczykiem najdłużej walczyłem ale udało się go wybić.

Może pomogło to że pół roku temu nalałem tam wszędzie oleju i smarem przykryłem oink.gif

Napisano
  • Autor

> Może pomogło to że pół roku temu nalałem tam wszędzie oleju i smarem przykryłem

Ja teraz też posmarowałem smar, wcześniej tego nie mogłem zrobić, bo samochód nie należał do mnie zeby.GIF

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam. Może mi ktoś powiedzieć jak idą linki hamulca ręcznego w uno 1.4?? Chodzi mi o to np. na które koło idzie linka główna ta od dźwigni i wgl jak to jest z tymi linkami?? zeby.GIF

Napisano

> Witam. Może mi ktoś powiedzieć jak idą linki hamulca ręcznego w uno 1.4?? Chodzi mi o to np. na

> które koło idzie linka główna ta od dźwigni i wgl jak to jest z tymi linkami??

Długa linka idzie do prawego koła.

Na belce jest taki dynks co to przez niego przechodzi długa linka, a krótka się go trzyma i idzie dalej do koła lewego.

Napisano

są dwie linki

- dłuższa idzie od drążka wzdłuż wydechu, brzegiem baku do rolki na belce przy lewym kole a potem belką do prawego koła

- krótsza idzie od rolki do lewego koła

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.