Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana filtra pyłków w Chevrolecie Malibu

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem profilaktycznie wymienić filtr pyłków w Malibu córki. Dealer powiedział że kosztuje to $69, więc się zaśmiałem i zdecydowałem się zrobić to sam. W żadnym sklepie w okolicy nie mają filtra. W specjalistycznym sklepie z częściami Chevroleta nie ma też. No nic, wyjmę stary, sprawdzę numer części i znajdę po numerze... Zaglądam za schowek a tam nie ma filtra. Więc szukam i szukam po internecie instrukcji wymiany i co się okazuje? Chevrolet nie zainstalował filtra w tym samochodzie frown.giffrown.giffrown.gif

Napisano

To jedź do serwisu i wymień. Na Twoje warunki 70 dolców to raczej nie dużo. Porównując, że w Lacetti w Polsce filtr kosztuje 70zł, to w USA 210zł za filtr chyba nie jest kosmiczną i zaporową ceną. Zwłaszcza, że nie wymieniasz go codziennie.

Napisano

> Postanowiłem profilaktycznie wymienić filtr pyłków w Malibu córki. Dealer powiedział że kosztuje to

> $69, więc się zaśmiałem i zdecydowałem się zrobić to sam. W żadnym sklepie w okolicy nie mają

> filtra. W specjalistycznym sklepie z częściami Chevroleta nie ma też. No nic, wyjmę stary,

> sprawdzę numer części i znajdę po numerze... Zaglądam za schowek a tam nie ma filtra. Więc

> szukam i szukam po internecie instrukcji wymiany i co się okazuje? Chevrolet nie zainstalował

> filtra w tym samochodzie

Nie rozumiem - dealer oferuje Ci wymianę filtra, którego nie masz? hehe.gif

Napisano

> Nie rozumiem - dealer oferuje Ci wymianę filtra, którego nie masz?

Pewnie nie ma go tam fabrycznie. Znany patent u wielu producentów. Np. w niektórych modelach Punto to w opcjach bez filtra trzeba było sobie otwór zrobić, żeby go włożyć.

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem - dealer oferuje Ci wymianę filtra, którego nie masz?

A co w tym dziwnego. Skasują $69 a ja będę myślał że wymienili. Norma u dealerów Chevroleta...

Napisano

> Postanowiłem profilaktycznie wymienić filtr pyłków w Malibu córki. Dealer powiedział że kosztuje to

> $69, więc się zaśmiałem i zdecydowałem się zrobić to sam. W żadnym sklepie w okolicy nie mają

> filtra. W specjalistycznym sklepie z częściami Chevroleta nie ma też. No nic, wyjmę stary,

> sprawdzę numer części i znajdę po numerze... Zaglądam za schowek a tam nie ma filtra. Więc

> szukam i szukam po internecie instrukcji wymiany i co się okazuje? Chevrolet nie zainstalował

> filtra w tym samochodzie

W Daewoo Lanosie też nie było. I bardzo dobrze. Nigdy z klimy nie śmierdziało i nie trzeba było wymieniać. Alergii żadnej nie mam więc mi filtr niepotrzebny.

Ciesz się, bo zaoszczędziłeś $69.

Napisano
  • Autor

> Ciesz się, bo zaoszczędziłeś $69.

No nie do końca, chciałem sam to zmienić smile.gif Lexus kasuję $49 za wymianę (tak, tak, Chevrolet jest droższy), a filtr można kupić za $20 = zmieniając czuję że zaoszczędzam $30 i mi to podnosi samozadowolenie. W Chevrolecie miałem zamiar zaoszczędzić z $50 i być bardzo zadowolonym smile.gif

P.S. Ale planuję zmienić klocki i rotory w Lexusie = zaoszczędzę majątek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.