Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny opór po wymianie linki sprzęgła.

Featured Replies

Napisano

W ubiegłym tygodniu po ponad 9 latach mój sej po raz pierwszy mnie zawiódł icon_rolleyes.gif. W trasie pękła linka sprzęgła i sej wrócił na lawecie, ale i tak uważam, że jak na ponad 9 lat i 166kkm jeden zonk to i tak niezły wynik zlosnik.gifwink.gif.

Linka sprzęgła została wymieniona i przez kilka dni było ok, ale dzisiaj przy wciskaniu pedału sprzęgła czuć taki dziwny "wibrujący opór" jakby się linka o coś obcierała hmm.gif. Jak samochód odstał kilka godzin pod pracą i ponownie do niego wsiadłem to pedał chodził normalnie i dopiero po przejechaniu kilku km znowu było czuć ten dziwny opór icon_rolleyes.gif. Podjechałem do mechanika, który spojrzał i stwierdził, że linka w pancerzu chodzi normalnie i z czasem wszystko powinno wrócić do normy .

I teraz pytanie, czy ktoś miał podobnie i faktycznie po jakimś czasie linka się wyrobi i pedał sprzęgła będzie działał jak dawniej, czy też odwalił lipę i teraz wciska mi farmazon icon_rolleyes.gif?

Napisano

> W ubiegłym tygodniu po ponad 9 latach mój sej po raz pierwszy mnie zawiódł . W trasie pękła linka

> sprzęgła i sej wrócił na lawecie, ale i tak uważam, że jak na ponad 9 lat i 166kkm jeden zonk

> to i tak niezły wynik .

> Linka sprzęgła została wymieniona i przez kilka dni było ok, ale dzisiaj przy wciskaniu pedału

> sprzęgła czuć taki dziwny "wibrujący opór" jakby się linka o coś obcierała . Jak samochód

> odstał kilka godzin pod pracą i ponownie do niego wsiadłem to pedał chodził normalnie i

> dopiero po przejechaniu kilku km znowu było czuć ten dziwny opór . Podjechałem do mechanika,

> który spojrzał i stwierdził, że linka w pancerzu chodzi normalnie i z czasem wszystko powinno

> wrócić do normy .

> I teraz pytanie, czy ktoś miał podobnie i faktycznie po jakimś czasie linka się wyrobi i pedał

> sprzęgła będzie działał jak dawniej, czy też odwalił lipę i teraz wciska mi farmazon ?

1. dlaczego na lawecie?

2. u mnie po wuymianie wszystko chodziło idealnie...

Napisano
  • Autor

> 1. dlaczego na lawecie?

Z pedałem sprzęgła, który wpadł w podłogę raczej ciężko było jechać zlosnik.gif

> 2. u mnie po wuymianie wszystko chodziło idealnie...

U mnie przez kilka dni też, dopiero dzisiaj jak postałem w korku to pojawił się ten dziwny opór na pedale hmm.gif.

Napisano

> Z pedałem sprzęgła, który wpadł w podłogę raczej ciężko było jechać

Phi, trza było sznurówek użyć, albo czegokolwiek. Lub wrócić do auta z linką, ale jak kto lubi biglaugh.gif

Poza tym sprzęgło nie jest niezbędne do zmiany biegów biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Phi, trza było sznurówek użyć, albo czegokolwiek. Lub wrócić do auta z linką, ale jak kto lubi

> Poza tym sprzęgło nie jest niezbędne do zmiany biegów

Biorąc pod uwagę, że stałem w jakimś polu 60km od Wawy to faktycznie super pomysł zlosnik.gif.

Napisano

> Z pedałem sprzęgła, który wpadł w podłogę raczej ciężko było jechać

ja kiedyś wartburgiem tak wróciłem z B-stoku do domu 70 km + przez 2 miasta

> U mnie przez kilka dni też, dopiero dzisiaj jak postałem w korku to pojawił się ten dziwny opór na

> pedale .

to może zbiegiem okoliczności jedniocześnie się coś innego sypnęło?

Napisano
  • Autor

> ja kiedyś wartburgiem tak wróciłem z B-stoku do domu 70 km + przez 2 miasta

Na szczęście do 150km mam assistance za free, więc nie widziałem sensu, żeby kombinować smile.gif.

> to może zbiegiem okoliczności jedniocześnie się coś innego sypnęło?

Tylko co to może być? Tak jakby linka się z oporem przemieszczała w tym pancerzu. Jak odstał 3h pod pracą to wszystko było normalnie, dopiero po przejechaniu kilku km znowu było czuć ten dziwny opór hmm.gif.

Napisano

> Phi, trza było sznurówek użyć, albo czegokolwiek.

wez sobie do reki mocowanie linki sprzegla i sprobuj wcisnac biglaugh.gif

po drugie jaki ma sens uzywac sprzegla przy holowaniu? luzzzz i heja zlosnik.gif

co do tematu to pojezdzij tak troche i mozliwe ze sie unormuje.

Napisano
  • Autor

> co do tematu to pojezdzij tak troche i mozliwe ze sie unormuje.

Właśnie zrobiłem mała rundkę i dalej jest to samo - denerwujące to jest oslabiony.gif. Ciekaw jestem co to może być...mechanik twierdzi, że to wina linki, ale przez pierwszych kilka dni było ok niewiem.gif.

Napisano

> mechanik twierdzi, że to wina linki, ale przez pierwszych kilka dni było ok .

Linka oryginał?

Bywa że rzemieślnicze linki zacierają sie w pancerzach. Szczegolnie te, w których sama stal jest bądź nie pokryta plastikiem, lub (jeśli juz jest powleczona) to wyczuwalny jest pod palcami oplot samej linki. Najlepsze są te gładkie.

Poza tym same poprowadzenie linki - nigdzie nie ma zbędnych zagięć?

Pzdr

Napisano
  • Autor

> Linka oryginał?

> Bywa że rzemieślnicze linki zacierają sie w pancerzach. Szczegolnie te, w których sama stal jest

> bądź nie pokryta plastikiem, lub (jeśli juz jest powleczona) to wyczuwalny jest pod palcami

> oplot samej linki. Najlepsze są te gładkie.

> Poza tym same poprowadzenie linki - nigdzie nie ma zbędnych zagięć?

> Pzdr

Nie mam pojęcia, oddałem seja i za jakiś czas odebrałem zrobionego...ja jestem antytalent manualny zlosnik.gif. Jutro chyba podjadę do zaufanego ASO i niech sprawdzą co mi tam za maniane odstawili hmm.gif.

Napisano

> Nie mam pojęcia, oddałem seja i za jakiś czas odebrałem zrobionego...ja jestem antytalent manualny

> . Jutro chyba podjadę do zaufanego ASO i niech sprawdzą co mi tam za maniane odstawili .

przejedziesz 500 (pincet km) i strzeli... urwie sie w tym miejscu gdzie linka przechodzi przez bude pewnie niedokladnie wykonali ten plasticzek tam co sie wtyka..... u mnie tak bylo ale bez sprzegla tez sie da dojechac;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.