Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cholerny spryskiwacz

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby. Mam Uno CILP.

Mimo iż mam płyn w zbiorniczku to nie zawsze chce ciągnąć płyn i czasami stuka tak jakby jakiś przekaźnik czy coś nie łączył.

Czasem bywa tak że wycieraczka po prostu nie działa mi na pierwszym biegu, a jak coś zaskoczy to znowu działa.

Najbardziej mnie zastanawia dlaczego nie ciągnie zawsze płynu.

Aha.nie mam korka bo gdzieś zginął, a nie mogę znaleźć zaminnika. Czy to może być przyczyną że pompa słabo ciągnie? Pomóżcie bo ja jestem totalnym laikiem.

Napisano

> Witam.

> Mam problem ze spryskiwaczem przedniej szyby. Mam Uno CILP.

> Mimo iż mam płyn w zbiorniczku to nie zawsze chce ciągnąć płyn i

> czasami stuka tak jakby jakiś przekaźnik czy coś nie łączył.

> Czasem bywa tak że wycieraczka po prostu nie działa mi na pierwszym

> biegu, a jak coś zaskoczy to znowu działa.

> Najbardziej mnie zastanawia dlaczego nie ciągnie zawsze płynu.

> Aha.nie mam korka bo gdzieś zginął, a nie mogę znaleźć zaminnika. Czy

> to może być przyczyną że pompa słabo ciągnie? Pomóżcie bo ja

> jestem totalnym laikiem.

Obadamy w niedzielę. No chyba, że się do DG będę wybierał (nie wykluczone) w ciągu tygodnia.

Napisano
  • Autor

> Obadamy w niedzielę. No chyba, że się do DG będę wybierał (nie

> wykluczone) w ciągu tygodnia.

OK. Jak będziesz w DG to daj jakoś znać wcześniej, a w niedziele jest spot w Zabrzu?Bo zapomniałem?

Napisano

> OK. Jak będziesz w DG to daj jakoś znać wcześniej, a w niedziele jest

> spot w Zabrzu?Bo zapomniałem?

Sprawdź priv.

A w niedzielę jak chcesz to spotykamy się w Zabrzu.

Napisano

ma to samo...dopiero jak jest full do pelna to ciagnie plyn...probowalem wykalaczka czyscic otworki8 ale ana nic sie to zdalo...a z tylu dziala spryskiwac do samego konca plynu 270751858-jezyk.gif

Napisano

Może ten zaworek zwrotny pod zbiorniczkiem coś Ci sciana.gif. Mnie kiedyś coś szwankował więc mu podziękowaem grinser006.gif. Teraz kilka lat mam spokój. Bez niego też wszystko normalnie gada brawo.gif

Napisano

jesli masz problemy z nielecacym plynem to sprawdz czy ci sie pompka nie zapchala albo weze... ja tez przez jakis czas jezdzilem bez zatyczki zbiornika plynu i nalecialo mi tam roznego kurzu i paprochow. pozniej mialem czyszczonko.

a wczoraj mialem przygode smile.gif stalem sobie na swiatlach, patrze w lusterko i prawie nic nie widze przez tylna szybe taka brudna. no to pompuje plyn, pompuje... szyba coraz czystrza az nagle plyn przestal leciec frown.gif pomyslem sobie ze sie skonczyl.... pojechalem dalej oszczedzajac resztke plynu na przednia szybe. a ze w trasie bylem i mialem jeszcze jakies 70km do domu pomyslalem sobie ze stane na poboczu i doleje troche wody mineralnej bo akurat mialem smile.gif a nie chcialem kupowac plynu gdzies po drodze bo wiedzialem ze w domu mam zapas chyba z 10L....

stanalem, maske otworzylem a tu wezyk mi zlecial z pompki tylnej wycieraczki i tamtedy plyn mi czmychnal frown.gif

a tak wlasnie na swiatlach stalem jak pompowalem i czyscielem szybe i sobie myslalem co mi tak ladnie plynem w aucie pachnie... przeciez tylna szyba pryskam a nie przednia i skad ten zapach grinser006.gif

Napisano

Zatyczki to chyba na szrocie trzeba szukać.

U mnie słabo ciągnęło płyn bo jakieś podejrzane osady się powytrącały w postaci takich "płaskich glutów", które idealnie zaklejały pompkę przedniej szyby (na tylną sikalo OK). Ponieważ zdjęcie zbiorniczka spryskiwacza w Uno wydało mi się zbyt pracochłonne po prostu wsadziłem szlauch do niego i wodą pod ciśnieniem lałem aż wszystkie gluty powypływały górą. Teraz sika aż miło.

Napisano

Pomysł super, a ja zrobiłem zdjęcie zaworku

post-40347-14352466455128_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.