Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korozja tylnej klapy w 3D

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy ktoś z Panów malował tylną klapę lub jej fragment? U mnie niestety koroduje część koło zamka oraz koło tej listwy nad tablicą rejestracyjną. Jaki może być koszt malowania? Jak ktoś jest z okolic Oświęcimia i malował to cuś, to proszę o kontakt.

Pozdrawiam

Napisano

odpusc temat pomalowanie wyjdzie ze dwie stowki, taniej kupic klape z angola zlosnik.gif

Napisano

> Witam,

> Czy ktoś z Panów malował tylną klapę lub jej fragment? U mnie niestety koroduje część koło zamka

> oraz koło tej listwy nad tablicą rejestracyjną. Jaki może być koszt malowania? Jak ktoś jest z

> okolic Oświęcimia i malował to cuś, to proszę o kontakt.

> Pozdrawiam

Jak kolega wyżej, malowanie wyjdzie pewnie drogo, jeśli nie przywiązujesz większej wagi do estetyki, a zależy ci na ograniczeniu rdzewienia, zawsze możesz sam pomalować 'na pana Kazia'.

Ja tak zrobiłem z wypiaskowanymi progami, w końcu jak się nie uda to się odda do lakiernika, wystarczy nam lakier w sprayu, trochę bezbarwnego z utwardzaczem i parę gazet, u mnie trzyma się to od połowy czerwca, jak na razie żadnego ubytku, odprysku czy tym podobnych, wygląda tak:

Przed:

dsc08280f.jpg

I po:

dsc08282o.jpg

Tylko na razie ciiiii nono.gif Bo to eksperyment, przetrwa zimę to pochwalę się jak w jeden dzień i niecałe 100zł można pozbyć się wszelkich odprysków i zadrapań na samochodzie palacz.gif .... no chyba że wszystko odpadnie po zimie hmm.gif

Pozdrawiam.

Napisano

> Tylko na razie ciiiii Bo to eksperyment, przetrwa zimę to pochwalę się jak w jeden dzień i

> niecałe 100zł można pozbyć się wszelkich odprysków i zadrapań na samochodzie .... no chyba

> że wszystko odpadnie po zimie

> Pozdrawiam.

U mnie po takiej "naprawie " trzyma się ze trzy lata.

Korzystałem z oryginalnego lakieru do zaprawek.

Napisano

ja chyba uzyję hamerite na metal smile.gif będzie konkretne zabezpieczenie. Te zaprawki to prowizorka na pół roku, może rok

Napisano

> ja chyba uzyję hamerite na metal będzie konkretne zabezpieczenie. Te zaprawki to prowizorka na pół

> roku, może rok

No tutaj kompletnie się z kolegą nie zgodzę.... nawet sam producent twierdzi że malowanie na gołą blachę nie ma sensu.... a malowanie samochodu 'prosto na rdzę' to już w ogóle porażka, hamerite jest dobry do ogrodzenia jak nie mamy jak wyczyścić a chcemy żeby jeszcze jedną zimę przetrwało..... gdyby był lepszy od zaprawek to nikt by się w zaprawki nie bawił....

Czysta odtłuszczona blacha -> podkład z utwardzaczem -> lakier -> powłoka bezbarwna akrylowa z utwardzaczem i lepszej recepty nie znajdziesz wink.gif

Zresztą moje domowej roboty zaprawki trzymają się już pół roku bez żadnego problemu wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

MA ktos problemy z otwieraniem tylnej klapy w 3D ?

Moze to za sprawa wilgoci i wody ktora od 2 dni jest non stop hmm.gif jak bylo sucho to otwierala sie bez problemu.

Otwieranie mechaniczne z kluczyka odpada.

Napisano

> No tutaj kompletnie się z kolegą nie zgodzę.... nawet sam producent twierdzi że malowanie na gołą

> blachę nie ma sensu.... a malowanie samochodu 'prosto na rdzę' to już w ogóle porażka,

> hamerite jest dobry do ogrodzenia jak nie mamy jak wyczyścić a chcemy żeby jeszcze jedną zimę

> przetrwało..... gdyby był lepszy od zaprawek to nikt by się w zaprawki nie bawił....

> Czysta odtłuszczona blacha -

> Zresztą moje domowej roboty zaprawki trzymają się już pół roku bez żadnego problemu

> Pozdrawiam.

wcześniej, jak mi ten lakier odłaził to dawałem do autoryzowanego przez fiata lakiernika i malowali całe elementy... 300 zł w plecy, a po roku znowu lakier do wymiany. teraz mam to już w nosie. zanim się rozsypie na skutek rdzy, to auto będzie miało parenaście lat i pójdzie na szrot.

Napisano

> wcześniej, jak mi ten lakier odłaził to dawałem do autoryzowanego przez fiata lakiernika i malowali

> całe elementy... 300 zł w plecy, a po roku znowu lakier do wymiany. teraz mam to już w nosie.

> zanim się rozsypie na skutek rdzy, to auto będzie miało parenaście lat i pójdzie na szrot.

rdze miales przy naroznikach listwy w ktorej jest podswietlenie tablicy ? i wokolo zamka ?

to sdamo jest w nowych KI'ACH i Hiundai'ach

ciekawe czy ktos stosowal jakis patent z uszczelkami lub przerobieniem krztaltow tej listwy przy naroznikach aby nie stykala sie z klapa ? hmm.gif

Napisano

> MA ktos problemy z otwieraniem tylnej klapy w 3D ?

> Moze to za sprawa wilgoci i wody ktora od 2 dni jest non stop jak bylo sucho to otwierala sie

> bez problemu.

> Otwieranie mechaniczne z kluczyka odpada.

Może nie w 3D, tylko w MW ale to wszystkie Stila mają do siebie, wilgoć = kłopoty z elektroniką.... najprostsza recepta (zwłaszcza że idzie zima) rozebrać klapę i całą elektronikę czymś natłuścić, (Kontakt'em, roztworem kalafonii, innymi środkami do zabezpieczenia elektroniki przed wilgocią).

Pozdrawiam.

Napisano

>

> ciekawe czy ktos stosowal jakis patent z uszczelkami lub przerobieniem krztaltow tej listwy przy

> naroznikach aby nie stykala sie z klapa ?

rdzy jeszcze nie mialem ale, lakier juz Mi zlazl w paru miejscach,wyczyscilem to pomalowalem czyms hamerajto podobnym grinser006.gif a cala listwe osadzilem na silikonie narazie sie trzyma ok.gif

Napisano

> ciekawe czy ktos stosowal jakis patent z uszczelkami lub przerobieniem krztaltow tej listwy przy

> naroznikach aby nie stykala sie z klapa ?

Tyle się naczytałem o tej listwie i z ciekawości zdemontowałem u siebie. Na tych łukach z obu końców miałem wytarty lakier, więc nożyk do ręki i poprawiłem te kanty co obcierały, zamalowałem i więcej nic nie będzie obcierało. Przy okazji wymieniłem wkręty od szybek oświetlenia tablicy na nierdzewki, a była to ostatnia chwila ponieważ z jednym się namordowałem, ale udało się.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.