Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LOVATO+STAG 50,nie zawsze załącza...

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam instalke LOVATO, ale od 2-3 lat STAG 50 jako sterownik. Problem jaki mnie trapi(coraz czesciej) to moment przelaczania na gaz, kontrolka zapala sie swiatlem ciaglym ale niestety jakby gazu nie dawalo, slychac "PSTRYK" czyli elektrozawor dziala.

Kiedys zjawisko wystepowalo sporadycznie,obecnie bwa ze w ciagu dnia co 3 rozrcuh.Pomaga czasami wylaczenie zaplonu i ponownie BRUM...dziala, ale tez nie zawsze.

Dodam, ze instalka serwisowana regularnie(co 20.000km), nalatane na reduktorze 180.000km.

Co moze byc przyczyna?

Dzieki za podpowiedzi zanim pojade do gazownika i WCISNIE mi NOWY KOMP za 500zl:)

Napisano

>nalatane na reduktorze 180.000km.

Bez wymiany lub regeneracji ?? To bardzo dużo. Może to jest problem ?

Pozdr

Napisano
  • Autor

> Bez wymiany lub regeneracji ?? To bardzo dużo. Może to jest problem ?

> Pozdr

Ano bez, ale skoro gazownik za kazdym razem podlacza mi na serwisie pod kompa i nie mowil, ze reduktor do wymiany

Ale wytrzymal tyle, bo przez 4 lata dziennie po 100km robilem, a poza tym zawsze "grzeje:" na benzynie

A co ma reduktor do niedzialania gazu?

Dodam,ze jak jade na LPG to nie czuje ani zmulenia, ani dziur przy wkrecaniu na obroty, zero niegatywnych odczuc.

Napisano

To ja podepnę się pod temat

Pacjent to opel zafira 1.6 16V, instalacja także na stagu, sekwencja, tyle że ma przejechane jakieś 30kkm. Od jakiegoś czasu robi taki dziwny myk, że zapala na benzynie, później kontrolka się stabilizuje, wygląda jak by jechał na gazie, a tu kiszka, benzyna znika ze zbiornika a gazu nie bierze, albo bierze mało.

Gdzie szukać przyczyny? regulacja kompa? jakieś czujniki, styki?

Napisano

elekrozawory zapaćkane, albo jakiś problem dobrego kontaktu ich zasilania. Swoją drogą reduktor do wymiany lub regeneracji.

Napisano
  • Autor

Swoją drogą reduktor do wymiany lub regeneracji.

Na jakiej podstawie sadzisz ze reduktor do reg lub wymiany?

Bo oznak czegos zlego, mulenie, czy mniejsza predkosc na autostradzie.

Zatem czy przebieg to jeden z wyznacznikow remontu?

A do sedna, pomacalem kabelki, dzis o dziwo PSTRYK i dziala, moze przez te 8 lat jakies zasniedzenie gdzie s sie pojawilo.

Napisano

> Zatem czy przebieg to jeden z wyznacznikow remontu?

Tak, reduktor to element eksploatacyjny, tak jak wiele podzespołów samochodu. Po takim przebiegu zużycie musi być membran i gumowych elementów. Oczywiście nie jest konieczna wymiana , wystarczy solidna regeneracja. Zimą mogą zacząć się problemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.