Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A4 AJM

Featured Replies

Napisano

Dziadek mial fantazję i kupił sobie Audi A4 z 2000 r. z silnikiem 1.9 TDI - zdaje się AJM.

Na oko fajne, zadbane autko. Licznik wskazuje standardowe 193kkm. zlosnik.gif

Coś możecie powiedzieć o tym cudzie techniki ... jakies wskazówki co do użytkowania, oleju, itp. ... ziew.gif

Napisano

> Dziadek mial fantazję i kupił sobie Audi A4 z 2000 r. z silnikiem 1.9 TDI - zdaje się AJM.

> Na oko fajne, zadbane autko. Licznik wskazuje standardowe 193kkm.

> Coś możecie powiedzieć o tym cudzie techniki ... jakies wskazówki co do użytkowania, oleju, itp.

> ...

olej w specyfikacji 505.01 z grupy VW

Bardzo fajny silnik, szczegolnie po chipie, wymaga raczej dobrego paliwa, czyli omijac niefirmowe stacje.

Turbina jeśli auto używane jest przesadnie ostrożnie potrafi zapiec łopatki, w efekcie odłącza sie pow. 4000 rpm, dlatego warto czasem przegonic 4kolka.

Poza tym zawieszenie do bolu komfortowe, wielowahacz z przodu, ktory na naszych drogach potrafi sprawic niejedna niespodzianke, jak dla mnie za miekki.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> olej w specyfikacji 505.01 z grupy VW

> Bardzo fajny silnik, szczegolnie po chipie, wymaga raczej dobrego paliwa, czyli omijac niefirmowe

> stacje.

> Turbina jeśli auto używane jest przesadnie ostrożnie potrafi zapiec łopatki, w efekcie odłącza sie

> pow. 4000 rpm, dlatego warto czasem przegonic 4kolka.

> Poza tym zawieszenie do bolu komfortowe, wielowahacz z przodu, ktory na naszych drogach potrafi

> sprawic niejedna niespodzianke, jak dla mnie za miekki.

To zdaje się jest jeszcze B5 z końcówki produkcji, więc raczej chyba zwykłe zawieszenie?

Napisano

> To zdaje się jest jeszcze B5 z końcówki produkcji, więc raczej chyba zwykłe zawieszenie?

b5 zawsze miało wielowahacz.

Napisano

> Bardzo fajny silnik, szczegolnie po chipie, wymaga raczej dobrego paliwa, czyli omijac niefirmowe stacje.

Powiem tylko, że przez 5,5 roku posiadania ATD tankowałem wyłącznie na Neste i też było dobrze. smile.gif

mar00ha

Napisano

> Dziadek mial fantazję i kupił sobie Audi A4 z 2000 r. z silnikiem 1.9 TDI - zdaje się AJM.

> Na oko fajne, zadbane autko. Licznik wskazuje standardowe 193kkm.

> Coś możecie powiedzieć o tym cudzie techniki ... jakies wskazówki co do użytkowania, oleju, itp.

> ...

a co tu gadac?

pali kropelke wiecej od poczciwego AFNa,

troszke kulturalniejszy bo pompowtryski, ale i delikatniejszy deczko przez to, dobry do czipsa.

Przegonic na trasie po zagrzaniu silnika raz na jakis czas i bedzie smigal ok.gif

Napisano

Na forum passata czytałem, że silniki AJM i ATJ (bliźniacze) często padają około 300 tyś. km. Sam mam ATJ i zbliżam się do licznikowych 300 tyś. zobaczymy jak będzie.

Napisano

> Na forum passata czytałem, że silniki AJM i ATJ (bliźniacze) często padają około 300 tyś. km. Sam

> mam ATJ i zbliżam się do licznikowych 300 tyś. zobaczymy jak będzie.

mogłbyś zdefiniować słowo "padają"?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.