Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zacięte tylnie hamulce po użyciu ręcznego

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mój problem polega na tym że po zaciągnięciu i spuszczeniu ręcznego hamulca szczęki z tyłu nadal trzymają. Trzeba je "rozruszać" aby puściły. Wymieniłem bębny i szczęki na nowe więc to raczej nie ich wina.. Prosze o pomoc bo już nie mam sił do tego 270751858-jezyk.gif.. Pozdrawiam Panki.

Napisano

> Witam.

> Mój problem polega na tym że po zaciągnięciu i spuszczeniu ręcznego hamulca szczęki z tyłu nadal

> trzymają. Trzeba je "rozruszać" aby puściły. Wymieniłem bębny i szczęki na nowe więc to raczej

> nie ich wina.. Prosze o pomoc bo już nie mam sił do tego .. Pozdrawiam Panki.

rozpieraki z ręcznego wyczysc i rozruszaj

i napisz skąd jesteś

Napisano
  • Autor

> rozpieraki z ręcznego wyczysc i rozruszaj

> i napisz skąd jesteś

Ok jutro z samego rana będę działał hmm.gif

okolice łodzi wink.gif

Napisano

> Ok jutro z samego rana będę działał

> okolice łodzi

może tooo pomoże.

jak dalej będzie problem to zajmij się linkami i mechanizmem wyrównaczym na tylnej belce.

pozdr

Napisano

Tak to na pewno rozpieraki. Po jakimś czasie się zasyfiają i nie odbijają. Trzeba je wyczyścić a potem używać ręcznego żeby się nie "zastał".

Napisano
  • Autor

> Tak to na pewno rozpieraki. Po jakimś czasie się zasyfiają i nie odbijają. Trzeba je wyczyścić a

> potem używać ręcznego żeby się nie "zastał".

Niestety to nie rozpieraki.. Dowiedziałem sie że do wymienionych bębnów i szczęk wymienone zostały jeszcze własnie ów rozpieraki i cała linka ręcznego ( dowiedziałem sie ponieważ ojciec był poprzednim włascicielem una i dopiero teraz powiedział mi o tym co zostało wymienione). Teraz to już naprawde zgłupiałem crazy.gif nie wiem co może być nie tak :/

Napisano

> Niestety to nie rozpieraki.. Dowiedziałem sie że do wymienionych bębnów i szczęk wymienone zostały

> jeszcze własnie ów rozpieraki i cała linka ręcznego ( dowiedziałem sie ponieważ ojciec był

> poprzednim włascicielem una i dopiero teraz powiedział mi o tym co zostało wymienione). Teraz

> to już naprawde zgłupiałem nie wiem co może być nie tak :/

ale kiedy to było?

pozdr

Napisano

> Ok jutro z samego rana będę działał

> okolice łodzi

Zgierz to nie okolice Łodzi, a raczej Łódź to okolice Zgierza, to po pierwsze.

Po drugie witam kolegę ze Zgierza, trzeba jakiegoś spota zrobić.

Po trzecie. Sytuacja ze szczękami wystąpiła zaraz po wymianie szczęk i bębnów czy już trochę jeździłeś, było dobrze i nagle sie popsuło?

Cylinderki też były wymieniane?

Napisano
  • Autor

Niestety nie sprawdziłem obydwu kół wiem że prawe grzeje sie na 100%.. wymienione to było ok pól roku temu.

Napisano
  • Autor

> Po trzecie. Sytuacja ze szczękami wystąpiła zaraz po wymianie szczęk i bębnów czy już trochę

> jeździłeś, było dobrze i nagle sie popsuło?

> Cylinderki też były wymieniane?

Przed wymianą były jeszce te objawy. Myslelismy że 9cio letnie bębny są już stare i dlatego sie tak dzieje lecz po wymianie nadal to samo. Cylinderki jako jedyne nie były wymieniane..

Napisano

> Niestety nie sprawdziłem obydwu kół wiem że prawe grzeje sie na 100%.. wymienione to było ok pól

> roku temu.

Sprawdź koniecznie czy oba koła się blokują. U mnie był problem z bloczkiem na tylnej belce, który po zaciągnięciu ręcznego i 'spuszczeniu' go nie wracał na swoje miejsce przez co lewe koło było zablokowane. Skoro u Ciebie blokuje się prawe to nie wiem czy będzie to wina tego bloczka, ale warto ten bloczek poobserwować (łatwo go zobaczyć po zdjęciu któregoś z tylnych kół). Możesz jeszcze spróbować wyregulować długość linki ręcznego, ale żeby to zrobić, musisz wejść pod samochód.

Napisano

To nie zależy od czasu ale od przebiegu i jazdy (częste hamowanie).Najlepiej jest rozebrać bębny i zobaczyć co jest powodem blokowania. Będziesz widział czy to rozpierak czy cylinderki albo znajdująca się miedzy tylnym zawieszeniem rolka. Na pewno coś z tych rzeczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.