Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co o tym sądzicie

Featured Replies

Napisano

Ciekawy artykuł w kwestii nowoczesnych diesli. Kurcze sam teraz śmigam dieslem i jak na razie złego słowa nie mogę powiedzieć ( chyba nie mam tego cud filtra ), jeździ się fajnie ładnie się zbiera wszystko hiper biper ale mam jakiś taki niedosyt wysokich obrotów. Dlatego wbrew obecnej modzie nie będę trendi i dżezi i następne auto to będzie mocna najlepiej wolnossąca benzyna. A to wspomniany na wstępie artykuł

Napisano

Dlatego wbrew

> obecnej modzie nie będę trendi i dżezi i następne auto to będzie mocna najlepiej wolnossąca

> benzyna.

to się śpiesz bo za chwilę to i nawet wolnossącej benzyny nie bedzie, a DPF można wyciąć i jeździć dalej zlosnik.gif

Napisano

> Ciekawy artykuł w kwestii nowoczesnych diesli. Kurcze sam teraz śmigam dieslem i jak na razie złego

> słowa nie mogę powiedzieć ( chyba nie mam tego cud filtra ), jeździ się fajnie ładnie się

> zbiera wszystko hiper biper ale mam jakiś taki niedosyt wysokich obrotów. Dlatego wbrew

> obecnej modzie nie będę trendi i dżezi i następne auto to będzie mocna najlepiej wolnossąca

> benzyna. A to wspomniany na wstępie artykuł

A po co Ci moc przy wysokich obrotach? Jeździsz w rajdach, czy ścigasz się po mieście?

Napisano

> A po co Ci moc przy wysokich obrotach? Jeździsz w rajdach, czy ścigasz się po mieście?

Akurat w autach rajdowych moc jest nie tylko przy wysokich obrotach smile.gif tam jest dużo momentu w każdym zakresie obrotów.

Napisano

Tyle już naczytałem się wątków o FAP-ie czy DPF-ie choćby tutaj, nie mówiąc o innych źródłach, że rzekłbym Ci hajdparkowo - było. A samo urządzenie poza ekologią wnosi sporo codziennych utrudnień, ale wielu ludzi je usuwa, szczególnie w krajach takich jak BRoP - gdzie kontrola spalin przy przeglądzie jest raz na trzydzieści może.

Napisano

> Ciekawy artykuł w kwestii nowoczesnych diesli.

I masz czego się bać. Stopień skomplikowania zasilania współczesnych silników, w pogoni za ekologią przeszedł zdrowy rozsądek.

Dobrze że wreszcie ktoś o tym zaczyna pisać. Za trzy, cztery, lata własciciele 'rozkalibrowanych' silników będą mieli niewątpliwie duuuuże wydatki.

Napisano

teraz jezdze dieslem i generalnie mi pasuje. Mozna jezdzic na niskich obrotach i zawsze pod noga masz na tyle duzo, ze da sie niezle przyspieszyc. Spalanie jest bardzo male jak na ta wielkosc i mase auta

Natomiast juz raz jechalem przez glupi czujnik laweta... co przy mieszkaniu 20 km od cywilizacji zmienilo moje podejscie do auta. Nastepne auto bedzie ze spora pojemnoscia, bez turbo i z rozrzadem na lancuchu. Czyli takie, w ktorym za bardzo nie ma sie co psuc. Nawet po zagazowaniu powinno byc potencjalnie mniej awaryjne niz nowoczesny diesel

Napisano

> Akurat w autach rajdowych moc jest nie tylko przy wysokich obrotach tam jest dużo momentu w każdym

> zakresie obrotów.

No i moment przy niższych obrotach daje właśnie diesel, więc stąd moje zdziwienie.

Do normalnej jazdy na co dzień najlepszy jes imo diesel bo np. w mieście zanim benzyna N/A zacznie przyspieszać (oczywśćie nie mam tu na myśli jakiś ogromnych pojemności) to już trzeba hamować. wink.gif

Napisano

> No i moment przy niższych obrotach daje właśnie diesel, więc stąd moje zdziwienie.

> Do normalnej jazdy na co dzień najlepszy jes imo diesel bo np. w mieście zanim benzyna N/A zacznie

> przyspieszać (oczywśćie nie mam tu na myśli jakiś ogromnych pojemności) to już trzeba hamować.

Wiem, dlatego jezdzisz dieslem prawda? A w podpisie sa dane 1,9 tdi po wirusie rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.