Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cena a spalanie

Featured Replies

Napisano

Mówcie co chcecie ale ja już widzę plusy wyższej ceny gazu zlosnik.gif . Spalanie w lecie na poziomie 8.5 litra na 100km a teraz mam na poziomie 7,9-8 l na 100km skromny.gif. Auto non stop na tej samej trasie , przełączane na gaz zawsze po zagrzaniu silnika, tankowane zawsze do pełna na tej samej stacji zlosnik.gif , w ciągu miesiąca robione jest ok.2000 km .

Co wy na to ? Podobne macie wniki czy jestem odosobnionym przypadkiem hmm.gif

Napisano

> Mówcie co chcecie ale ja już widzę plusy wyższej ceny gazu . Spalanie w lecie na poziomie 8.5

> litra na 100km a teraz mam na poziomie 7,9-8 l na 100km . Auto non stop na tej samej trasie

> , przełączane na gaz zawsze po zagrzaniu silnika, tankowane zawsze do pełna na tej samej

> stacji , w ciągu miesiąca robione jest ok.2000 km .

> Co wy na to ? Podobne macie wniki czy jestem odosobnionym przypadkiem

Czy gaz po 1,5 czy po 2,3 czy jeżdżę z but.gif w podłodze czy nie to i tak 12 mi pali, więc mnie tam ryba zlosnik.gif

Napisano

> Mówcie co chcecie ale ja już widzę plusy wyższej ceny gazu . Spalanie w lecie na poziomie 8.5

> litra na 100km a teraz mam na poziomie 7,9-8 l na 100km . Auto non stop na tej samej trasie

> , przełączane na gaz zawsze po zagrzaniu silnika, tankowane zawsze do pełna na tej samej

Może po prostu dłużej jedziesz na benzynie zanim przełączy na gaz, stąd ten wynik? grinser006.gif

Napisano

> Może po prostu dłużej jedziesz na benzynie zanim przełączy na gaz, stąd ten wynik?

albo nie włączasz klimy hehe.gif

Napisano

> Czy gaz po 1,5 czy po 2,3 czy jeżdżę z w podłodze czy nie to i tak 12 mi pali, więc mnie tam ryba

U mnie podobnie jak u kolegi, jednak teraz przy wzroście ceny za gaz, również zwiększy mi się spalanie, gdyż do miasta wrócili studenci i są coraz większe korki frown.gif (a ja jeżdżę głównie po mieście)

Napisano

> litra na 100km a teraz mam na poziomie 7,9-8 l na 100km .

Kapelusz a i o stos się prosisz - bo nie możliwe by tyle Ci palił.

Ale mam tak samo.

Napisano

Ja mam inaczej - 15 zamiast 14,5 po mieście zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Może po prostu dłużej jedziesz na benzynie zanim przełączy na gaz, stąd ten wynik?

Auto przełączane zawsze w tym samym miejscu na trasie tzn. po około przejechaniu 3 kilometrów skromny.gif

Napisano

W okresie zimowym powinien zmieniać się skład gazu. Mieszanka zimowa ma więcej propanu. Zmienia się kaloryczność tego co tankujemy, więc i wyniki spalania będą trochę inne. Przynajmniej za to płacimy.

Napisano

latem do 10 a zimą nawet 7,2 ....różnica poniekad w benzynie , wiec nie taka bajka... Zimą gaz lepszy "bogatszy" a i inne prędkości.

Napisano

> Ja mam inaczej - 15 zamiast 14,5 po mieście

No, wreszcie ktoś normalny zlosnik.gif

Ostatnio na autostradzie miałem 19,5. Ale w kapeluszu to i do 10 schodzę hehe.gif

Napisano

> Mówcie co chcecie ale ja już widzę plusy wyższej ceny gazu

Nooo. To gratulacje. yikes.gifJak gaz będzie kosztował 5 zł, to chyba wszyscy podzelą Twoje zdanie. hehe.gif

Chyba tylko Ty jeden widzisz plusy wyższej ceny gazu.Ja odczuwam raczej coś zupełnie innego.Widzę to zwłaszcza wtedy,kiedy wyjmuję portfel. hehe.gif

Napisano

> Nooo. To gratulacje. Jak gaz będzie kosztował 5 zł, to chyba wszyscy podzelą Twoje zdanie.

> Chyba tylko Ty jeden widzisz plusy wyższej ceny gazu.Ja odczuwam raczej coś zupełnie innego.Widzę

> to zwłaszcza wtedy,kiedy wyjmuję portfel.

cześć hudy,

mnie sie wydaje, że sedno sprawy wyjasnił remol - gaz jest droższy dlatego, że na zimę zmienia się jego skład, przez co przynajmniej u niektórych - mniej pali. u mnie pali więcej palacz.gif.

p.s. kurde, niektórzy to majom czelność siem chwalić. kara.gif nieładnie grinser006.gif

Napisano

> cześć hudy,

> mnie sie wydaje, że sedno sprawy wyjasnił remol - gaz jest droższy dlatego, że na zimę zmienia się

> jego skład, przez co przynajmniej u niektórych - mniej pali. u mnie pali więcej .

Kurdę.Naprawdę?

Od 12 lat jeżdżę gazowniami i nie wiedziałem. zlosnik.gif,ale muszę zwrócić na to uwagę. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Nooo. To gratulacje. Jak gaz będzie kosztował 5 zł, to chyba wszyscy podzelą Twoje zdanie.

> Chyba tylko Ty jeden widzisz plusy wyższej ceny gazu.Ja odczuwam raczej coś zupełnie innego.Widzę

> to zwłaszcza wtedy,kiedy wyjmuję portfel.

Cena gazu to polowa ceny paliwa a i tak się znajdą tacy co będą narzekać hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.