Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu UPG ? przybywa wody

Featured Replies

Napisano

Panowie znowu wypalilem UPG ?

Objaw jest taki ze przybywa wody w zbiorniczku i pojawiaja sie jakies babelki.

Auto odpala elegancko na wszystkie garki, oleju w zbiorniczku niema, olej rozniez jest czysty.

Znowu wypalilem UPG ? No chyba ze glowica zostala zniszczona i popekala choc niewiem czy ktos juz tak mial.

Napisano

> Panowie znowu wypalilem UPG ?

> Objaw jest taki ze przybywa wody w zbiorniczku i pojawiaja sie jakies babelki.

> Auto odpala elegancko na wszystkie garki, oleju w zbiorniczku niema, olej rozniez jest czysty.

> Znowu wypalilem UPG ? No chyba ze glowica zostala zniszczona i popekala choc niewiem czy ktos juz

> tak mial.

fiaty malo kiedy pekaja, predzej dmuchnelo uszczelke i wali kompresja do wody. Trzeba zrzucic glowice zrobic szczelnosc i splanowac

Napisano

> fiaty malo kiedy pekaja, predzej dmuchnelo uszczelke i wali kompresja do wody. Trzeba zrzucic

> glowice zrobic szczelnosc i splanowac

wpierw zawsze by mozna było zerknąć jak tam kompresja na zimnym i ciepłym, ewentualnie sa takie diwajsy do sprawdzenia czy są spaliny w zbiorniczku z wodą

Napisano

> wpierw zawsze by mozna było zerknąć jak tam kompresja na zimnym i ciepłym, ewentualnie sa takie

> diwajsy do sprawdzenia czy są spaliny w zbiorniczku z wodą

jezeli uszczelk ajes uszkodzona i na zimny i na cieply moze walic, ale gorzej bedzie na cieplym. Co do srodkow to sprawdza sie zawartosc CO^2 w plynie waytogo.gif

Napisano

> Panowie znowu wypalilem UPG ?

> Objaw jest taki ze przybywa wody w zbiorniczku i pojawiaja sie jakies babelki.

> Auto odpala elegancko na wszystkie garki, oleju w zbiorniczku niema, olej rozniez jest czysty.

> Znowu wypalilem UPG ? No chyba ze glowica zostala zniszczona i popekala choc niewiem czy ktos juz

> tak mial.

A czy masz dobrze odpowietrzony układ? U mnie bąbelki się pojawiały i płyn się podnosił jak miałem zapowietrzoną nagrzewnicę. Jak padła UPG to również się tak działo ale rano auto odpalało na 3 cylindry przez 3-4 sekundy a u ciebie tego objawu nie ma. I dodatkowo, co dziwne, dość mocno nagrzewał mi się tunel środkowy... Po wymianie UPG przestał się nagrzewać niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> jezeli uszczelk ajes uszkodzona i na zimny i na cieply moze walic, ale gorzej bedzie na cieplym. Co

> do srodkow to sprawdza sie zawartosc CO^2 w plynie

widzialem na alledrogo, musze sie zastanowic czy tego nie kupic.

Napisano
  • Autor

odpale za kilka dni i zobacze co sie bedzie dzialo.

Sproboje odpowietrzyc jeszcze raz,

A jak nie zrzuce glowice i tyle, przeciez koszt nieduzy tylko troche roboty jest z tym.

Napisano

a ja mam podobnie tyle, ze wody w zbiorniczku nie przybywa, nabiera temp w normalnym tempie. Prolem jest taki ze nie moge odpowietrzyc nagrzewnicy(zimny/letni nadmuch). Za kazdym razem kiedyy odpowietrzam ucieka powietrze, wiec musi sie ono zkads brac... Wychodzi na to jakas nieszczelnosc na kanapce. Wszystko nowe bo składałem w tamtym tyg nowy setup

Napisano
  • Autor

cos Huba301 wspominal kiedys o innym podlaczeniu ukladu chlodzenia ze jest tylko jeden odpowietrznik.

Moze wejdzie tutaj i wytlumaczy co i jak.

Napisano

> cos Huba301 wspominal kiedys o innym podlaczeniu ukladu chlodzenia ze jest tylko jeden

> odpowietrznik.

> Moze wejdzie tutaj i wytlumaczy co i jak.

no niestety w fiatach jest ten minus braku ukladu samoodpowietrzajacego. zawsze mozna sprobowac ustawic tak auto zey odpowietrzniki byly w najwyzszych punktach i wtedy odpowietrzac

Napisano

> a ja mam podobnie tyle, ze wody w zbiorniczku nie przybywa, nabiera temp w normalnym tempie. Prolem

> jest taki ze nie moge odpowietrzyc nagrzewnicy(zimny/letni nadmuch). Za kazdym razem kiedyy

> odpowietrzam ucieka powietrze, wiec musi sie ono zkads brac... Wychodzi na to jakas

> nieszczelnosc na kanapce. Wszystko nowe bo składałem w tamtym tyg nowy setup

Moge sie zalozyc ze Ci sie zapowietrza przez ten przedluzony cienki waz do turbiny ...

Napisano

> Moge sie zalozyc ze Ci sie zapowietrza przez ten przedluzony cienki waz do turbiny ...

hmm moze i tak, bo dzis go zdjąłem i podłączyłem jak w serii do zbiorniczka i nic tam nie syczało.. problem w tym ze zaczął gadać na 3 gary od wczoraj grinser006.gif 4 cylinder przerywa hehe.gif wtrysk to chyba nie jest, cewka tez nie, swieca..?? nim odpaliłem wykręciłem mende i stwierdziłem ze była mokra... tylko czy z paliwa? Jutro sprawdzę inne swiece nim odpale

Napisano
  • Autor

Panowie dzisiaj zrzucilem glowice i co ? i nie jest za ciekawie.

Wszystko widac na foto.

TYlko co moze byc przyczyna ?

Z tego co widac to na wszystkich cyl jest malo paliwa a na 2 to juz masakra.

Da sie sprawdzic prad idacy na wtryski bez odpalania silnika?

Jesli sie okaze ze to wtryski to trzeba na nowo stroic ? W sumie to chyba by i tak trzeba bylo frown.gif

I jak co sugerujecie po foto ?

http://img812.imageshack.us/gal.php?g=pa060492.jpg

Napisano

> Panowie dzisiaj zrzucilem glowice i co ? i nie jest za ciekawie.

> Wszystko widac na foto.

> TYlko co moze byc przyczyna ?

> Z tego co widac to na wszystkich cyl jest malo paliwa a na 2 to juz masakra.

> Da sie sprawdzic prad idacy na wtryski bez odpalania silnika?

> Jesli sie okaze ze to wtryski to trzeba na nowo stroic ? W sumie to chyba by i tak trzeba bylo

> I jak co sugerujecie po foto ?

> http://img812.imageshack.us/gal.php?g=pa060492.jpg

Wtryski można diagnozą / testerem sprawdzić (jeżeli masz dojście oczywiście) jak masz motor rozmontowany. Test w diagnozie odpala wtryski parę razy na minimalny czas bez odpalania silnika i można sobie popatrzeć jak sikają.

Jaką metodą masz to wystrojone? Remap seryjnego kompa?

Napisano
  • Autor

> Jaką metodą masz to wystrojone? Remap seryjnego kompa?

Tak remap, chyba jednak trzeba bedzie podjechac wystroic na nowo dziadyge.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.