Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno samochodu na aukcji komorniczej a akcyza :)

Featured Replies

Napisano

Witam

Kilka dni temu kupilem samochod na aukcji komorniczej. samochod zostal sprowadzony do polski, nie zostal zarejestrowany ani oplacony i nagle zabral go komornik.

Teraz mam pytanie czy musze placic wszystkie koszty tak ja przy sprowadzeniu samochodu z zagranicy.

W umowie jest punkt - nabywca staje sie wlascicielem pojazdu bez zadnych obciązeń

Chodzi mi tutaj konkretnie o opłate recyklingowa. Wg przepisów placi ten co sprowadził samochód do kraju.

Wiecie cos na ten temat jakie koszty musze poniesc??

Napisano

> Witam

> Kilka dni temu kupilem samochod na aukcji komorniczej. samochod zostal sprowadzony do polski, nie

> zostal zarejestrowany ani oplacony i nagle zabral go komornik.

> Teraz mam pytanie czy musze placic wszystkie koszty tak ja przy sprowadzeniu samochodu z zagranicy.

> W umowie jest punkt - nabywca staje sie wlascicielem pojazdu bez zadnych obciązeń

> Chodzi mi tutaj konkretnie o opłate recyklingowa. Wg przepisów placi ten co sprowadził samochód do

> kraju.

> Wiecie cos na ten temat jakie koszty musze poniesc??

teoretycznie od komornika kupujesz bez żadnych zobowiązań

poza tym recykling płaci ten który wprowadza na teren Polski ... a Ty nie wprowadziłeś

Napisano

> teoretycznie od komornika kupujesz bez żadnych zobowiązań

> poza tym recykling płaci ten który wprowadza na teren Polski ... a Ty nie wprowadziłeś

Praktycznie wujas kupował to też ok.gif

Napisano

Sorry za OT, ale jak i gdzie się bierze udział w takich licytacjach? Co do tego potrzeba? Może każdy?

Czy ceny samochodów na prawdę są takie atrakcyjne, żeby w ciemno praktycznie kupować?

Napisano

> Sorry za OT, ale jak i gdzie się bierze udział w takich licytacjach? Co do tego potrzeba? Może

> każdy?

> Czy ceny samochodów na prawdę są takie atrakcyjne, żeby w ciemno praktycznie kupować?

Zdarzają się okazje. Poza tym niewiele odbiega to od rynku.

Napisano

> Sorry za OT, ale jak i gdzie się bierze udział w takich licytacjach? Co do tego potrzeba? Może

> każdy?

> Czy ceny samochodów na prawdę są takie atrakcyjne, żeby w ciemno praktycznie kupować?

Zalezy jak trafisz. Jak szukasz auta dla Siebie i masz sporo czasu zeby wyłapać to co Cie interesuje to sie opłaca. Ale mozna trafic na niezłe łajno i stracic kupe kasy.

Generalnie jak sie znasz dobrze na autach (na mechanice i przynajmniej w stopniu podstawowym na blacharce) i masz mozliwosc ogladniecia auta to moze sie opłacic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.