Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko do userów Kangoo

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów z sąsiedniego kącika. Ze względów firmowo-rodzinnych jestem zmuszony kupić cuś o większej ładowności niż moje ciężarowe UNO smile.gif Mam pytanko do userów Kangoo, zastanawiałem się nad tym autkiem, ze względów znowu finansowych rocznik prawdopodobnie do około 2000, i teraz dylemat, co lepsze 1,9 w dizlu czy 1,4 zagazowany, i ogólnie jak te autka się trzymają, szczególnie newralgiczne np. wtryski, komputery, no i najważniejsze blachy w podłodze.

Byłbym wdzięczny za sugestie.

Napisano

> szczególnie newralgiczne np. wtryski, komputery, no i najważniejsze blachy w podłodze.

> Byłbym wdzięczny za sugestie.

pomysl jeszcze o berlingo partner z tych rocznikow z niezniszczalnym dieslem 1.9

trwale i bardziej cywilizowane autko jednak niz kangoo

pozdr.

M.

Napisano

Szukaliśmy kiedyś takiego i skończyło się na Berlingo.

Kangoo wydawał się za delikatny. Nie metaliki były zardzewiałe.

Ogólnie jakoś tak nie sprawiały dobrego wrażenia.

Szwagrowi mojego szwagra w Kangoo 1,9 ciągle się coś sypało i teraz kupił jakiegoś Partnera HDI.

Napisano

Powiem ze swojej strony.

Mam kangura z 2001 w dyzlu 1,9 dti.

Do silnika nie mam zastrzeżeń, najgorzej wypada zawieszenie a konkretnie łączniki stabilizatora.

Małe gówienko za 20 zeta a wymieniać trzeba co 10 tyś, bo na dziurach leci.

Co do rdzy to przeważnie koroduje klapa od silnika od spodu przy zawiasach i przy szybach przednich jeżeli była wymieniana.

Od spodu nic się nie dzieję.

Generalnie autko na +, wysoko zawieszone, w zimę daje rade tam gdzie inne wymiękają.

Jak coś to pytaj.

Napisano

1,4 mam niezagazowane i jest za słaby do tego kiosku na kołach..

ogólnie to kangoo dla mnie jest jednak fajniejsze, bardziej funkcjonalne niż berlingo a mam porównanie bo jeden mam a służbowy drugi.

dizel 1,9 od PSA tez nie jest wieczny -niestety i wcale nie pali mało (8l - żaden problem), do tego przeglądy co 10 tys... dla mnie to był wielki minus.

Ludzie sobie chwalą 1,9 dci w reno... ale niestety muszę przyznać, że kangoo to jakościowo kupa facepalm.gif

wielka kupa...

chyba jednak partner/berlingo był wybrał ze względu na ogólną awaryjność reno ale hdi lub benzyna jakaś

służbowe berlingo było niedozaye..nia. ale silnik wymiękał po 200 tys... chociaż psuły sie tez pierdoły denerwujące, zamki, stacyjka, pasy bezpieczeństwa...

Napisano

> służbowe berlingo było niedozaye..nia. ale silnik wymiękał po >200 tys...

e ? zwykly D i tylko 200 tysiecy? 500 to moze smile.gif

ujezdzam i HDI i zwyklego D pierwszy niedlugo bedzie mial 200 a drugiemu blizej 300 i problemow z silnikami nie ma smile.gif

Natomiast owszem zdarzaja sie pierdolki typu silnik tylnej wycieraczki i to chyba tyle... berlingusie i partnery miewaja tez problemy z odsuwanymi dzrwiami a konkretnie z ich wyregulowaniem i migajaca kontrolka od poduchy jesli nie ma styku przy kostkach w napinaczach pod fotelami... smile.gif

pozdr.

M.

Napisano

Z tego co czytałem na francowatych; to ranking ogólny wygląda następująco:

1. partner

2. berlingo

3. kangur

Napisano

podzielam waytogo.gif - partner jakby lepsze wrażenie pozostawia wewnątrz... niby to samo co berlingo, ale peżo jakiś taki fajniejszy..

Napisano

sam silnik to zamulił się z czasem... stracił moc zwyczajnie...

do tego pompa padła.. drzwi przesuwane akurat nie wymiękły, ale zamki "kluczykowe" wszystkie i owszem biglaugh.gif

i kontrolka poduchy biglaugh.gif

Napisano

> podzielam - partner jakby lepsze wrażenie pozostawia wewnątrz... niby to samo co berlingo, ale

> peżo jakiś taki fajniejszy..

Jak kupowalem swojego to odnioslem podobne wrazenie ze Berlingo sa jakos tak gorzej poskaldane i materialy lichsze...

pozdr.

M.

Napisano

> Jak kupowalem swojego to odnioslem podobne wrazenie ze Berlingo sa jakos tak gorzej poskaldane i

> materialy lichsze...

> pozdr.

> M.

A my mielismy 3 berlingo bo nam bardziej pasowały od partnerów smile.gif

Napisano

> A my mielismy 3 berlingo bo nam bardziej pasowały od partnerów

Inna kolorystyka wnetrz i troche inne materialy sa Partnerach, ujezdzam drugiego przedliftowego i na tym wyrobilem sobie zdanie

Poza tym zdarzylo mi sie ujeszdac krotkotrwale poliftowego partnera i berlingo i na tym sie opieram...

Z gustem jak wiadomo jest jak z d..ą każdy ma swoją.

pozdr.

M.

Napisano

> Z gustem jak wiadomo jest jak z d..ą każdy ma swoją.

> pozdr.

> M.

I chyba o to tutaj chodzi grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za info o tych samochodzikach, prawdopodobnie i niestety oprócz zalet Berlingo/Partnera mają one jedną wadę, są sporo droższe od porównywalnych kangurów. A niestety finansów za dużo nie przeskocze.

Dlatego może na razie odłóżmy Partnera/Berlingo i skupmy się na różnicach pomiędzy 1,9 dizel a 1,4 z gazem smile.gif W uniaczu mam 1,4 z gazem i autko śmiga mimo starszej konstrukcji silnika, dlatego jak ktoś ma gaz w kangurze to prosił bym o info.

Napisano

> A my mielismy 3 berlingo bo nam bardziej pasowały od partnerów

Były po prostu tańsze zlosnik.gif

Napisano

> Były po prostu tańsze

Zapewniam Cię, że to nie miało znaczenia. Ostatnie Berlingo (to, które mamy teraz) było nawet drogie jak na swój rocznik.

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja mam 1,4 8v bez lpg i moc jest na granicy przyzwoitości.. ciągnięcie przyczepki to już masakra się robi.

z gazem to już całkiem będzie kicha

no chyba, że 16v - nie wiem czy były w kangoo..

ziom ma w megance i z gazem i z mocą nie ma problemu.. ale to 16v a nie 8 biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.