Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z subem

Featured Replies

Napisano

witam

zauwazylem dzis takie zjawisko gdy auto jest tylko na zaplonie skrzynia gra bardzo dobrze. Gdy zapale samochod gra jakby slabiej czasami calkowicie sie jakby wylacza i gasnie dioda power

gdzie szukac przyczyny

Napisano

> witam

> zauwazylem dzis takie zjawisko gdy auto jest tylko na zaplonie skrzynia gra bardzo dobrze. Gdy

> zapale samochod gra jakby slabiej czasami calkowicie sie jakby wylacza i gasnie dioda power

> gdzie szukac przyczyny

Mierzyłeś napięcia? Zmierz ile masz V na zaciskach + i - wzmacniacza przed i po odpaleniu auta.

Napisano
  • Autor

> Mierzyłeś napięcia? Zmierz ile masz V na zaciskach + i - wzmacniacza przed i po odpaleniu auta.

jeszcze nie ok.gif ale zobacze jak tylko bede w garazu

Napisano
  • Autor

> Mierzyłeś napięcia? Zmierz ile masz V na zaciskach + i - wzmacniacza przed i po odpaleniu auta.

na zgaszonym 12 na odpalonym 14 hmm.gif

Napisano

> nikt nie wie

Napięcia masz dobre. W takim układzie może być problem z samym wzmacniaczem. niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Jak masz możliwość podłącz inny wzmacniacz na próbę...

nie mam oslabiony.gif

Napisano

> nie mam

Jeśli jest to 4 kanałówka to może zmienić kanał i zobaczyć jak zachowa się układ...

Napisano
  • Autor

> Jeśli jest to 4 kanałówka to może zmienić kanał i zobaczyć jak zachowa się układ...

2kanalowy to jest

Napisano

> 2kanalowy to jest

To zaproponowałbym podłączenie i sprawdzenie wzmacniacza pod przednim zestawem głośników, ewentualnie innym subie.

Wtedy wyeliminujesz awarię wink.gif

Napisano

a masz xenon? Tudzież inne wynalazki, które mogą powodować skoki napięcia w czasie jazdy ?

alien.gif u mnie wzmacniacz się wyłączał przy wrzucaniniu kierunkowskaza - przebicie na kablach w lampie - zwarcie na skrzynce xenona i spaaaaadało napięcie... sciana.gif

Napisano
  • Autor

> a masz xenon? Tudzież inne wynalazki, które mogą powodować skoki napięcia w czasie jazdy ?

> u mnie wzmacniacz się wyłączał przy wrzucaniniu kierunkowskaza - przebicie na kablach w lampie -

> zwarcie na skrzynce xenona i spaaaaadało napięcie...

nie mam hmm.gif

Napisano

> nie mam

a nie robi sie przypadkiem gorący ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

podlacze sie pod temat

ja mam taki problem ze do wczoraj wzmacniacz z subem wspolpracowal jak trzeba nagle bas ucichl pomyslalem ze moze sie przegrzal wiec dam mu ostygnac

ale dupa wzmacniacz nie daje zadnych oznak aby bylo z nim cos nie tak a sub dalej cisza

nagle wlaczyl sie na max 1 min i znowu cisza oslabiony.gif

pomocy sciana.gif

dodam ze wszystko dobrze poskladane i nic sie nie wypielo

Napisano

> podlacze sie pod temat

> ja mam taki problem ze do wczoraj wzmacniacz z subem wspolpracowal jak trzeba nagle bas ucichl

> pomyslalem ze moze sie przegrzal wiec dam mu ostygnac

> ale dupa wzmacniacz nie daje zadnych oznak aby bylo z nim cos nie tak a sub dalej cisza

> nagle wlaczyl sie na max 1 min i znowu cisza

> pomocy

> dodam ze wszystko dobrze poskladane i nic sie nie wypielo

miernik w łapsko i lecieć po kablach, jak na kablach wszystko ok i sygnał dochodzi to moze wzmacniacz siękończy

Napisano

> podlacze sie pod temat

> ja mam taki problem ze do wczoraj wzmacniacz z subem wspolpracowal jak trzeba nagle bas ucichl

> pomyslalem ze moze sie przegrzal wiec dam mu ostygnac

> ale dupa wzmacniacz nie daje zadnych oznak aby bylo z nim cos nie tak a sub dalej cisza

> nagle wlaczyl sie na max 1 min i znowu cisza

> pomocy

> dodam ze wszystko dobrze poskladane i nic sie nie wypielo

U mnie było tak, że główny potencjometr (gain) się zepsuł.. tzn jak go się wcisnęło i tak trzymało to basik grał a jak tylko się go puściło to przestał sciana.gifscrewy.gif Do dziś leży w szafie i czeka na naprawę.. Ktoś mi mówił, że mogło to być od tego, że wzmak przykręcony był do suba i bas zrobił swoje angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.