Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek drzwi kierowcy F

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu mam taki problem z centralnym zamkiem, a mianowicie jak zamykam samochód z pilota to zamykają się wszystkie drzwi oprócz kierowcy a następnie się otwierają.

Posprawdzałem i od czasu do czasu jest tak, że po otwarciu auta ciężko jest wcisnąć przycisk od kierowcy a następnie jak się zamknie z pilota czyli wszystkie przyciski oprócz kierowcy pójdą w dół i się otworzą jakby się coś odblokowywało i już jest ok.

Nie wiem czy coś się zaciera czy nie odblokowuje, albo siłownik do wymiany? niewiem.gif

Napisano

rozbierz drzwi i zobacz co w trawie piszczy wink.gif

może coś obciera, może coś poluzowało się itd.

Napisano

> Od jakiegoś czasu mam taki problem z centralnym zamkiem,

Może problem jak w Vectrze B z padającym mikroprzełącznikiem. Objawy sie zgadzają, tylko nie znam budowy zamka w F-ce hmm.gif

Napisano

> Od jakiegoś czasu mam taki problem z centralnym zamkiem, a mianowicie jak zamykam samochód z

> pilota to zamykają się wszystkie drzwi oprócz kierowcy a następnie się otwierają.

mam identycznie i też nie wiem co mogło paść, więc czekam na jakies sugestie skromny.gif

Napisano

Sprawdź przelotkę w drzwiach. U mnie był ten sam problem. Nawet pojechałem na szrot po nowy siłownik, dobrze jednak, że gość go przyjął z powrotem. Okazało się, że przewody się zwarły i nie chciał zamykać tylko odbijało biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Mówisz o tej złączce gdzie kable wchodzą z karoserii do drzwi?

Napisano

> Mówisz o tej złączce gdzie kable wchodzą z karoserii do drzwi?

Tak o tej. ja bym zaczął od tego, zanim niepotrzebnie wywalisz kasę. Zawsze to najtańsze, możliwe rozwiązanie. biglaugh.gif Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Rozebrałem, wyczyściłem, psiknąłem środkiem do styków, ale nadal nic nie pomogło.

Jak posłuchałem zamka to jak prawidłowo otworzy to jest klasyczne kliknięcie, a jeśli otworzy i tego kliknięcia nie ma to wtedy blokuje.

Bardziej teraz podejrzewam mechanikę zamka lub blokadę tą co uniemożliwia podniesienie ręką guzika

Napisano

> mam identycznie i też nie wiem co mogło paść, więc czekam na jakies sugestie

A ja mam podobnie, to znaczy po kliknieciu pilotem wszystkie zamki sie zamykaja, oprocz drzwi kierowcy, klikam jeszcze raz aby otworzyc centrala, i znow klikam aby go zamknac, i tym razem wszystkie zamki sie zamykaja spineyes.gifzlosnik.gif Czasem wszystkie zamykaja sie za pierwszym razem zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.