Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Punto MK1 montaż kierownicy od Coupe/Batchetta

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Mam pytanie. Swego czasu znalazłem na internecie zdjęcie Kropka z taką kierownicą http://w252.wrzuta.pl/obraz/powieksz/5NDfEbhJ64Q . Po długich poszukiwaniach, zobaczyłem przypadkiem taką w jadącej obok Barchetcie. Wyszukałem na allegro i jestem zdecydowany na zakup. Ale mam wątpliwości, czy kierownica podejdzie bez problemu? Czy nie trzeba będzie kupować naby? Jeśli tak, to jaką? Jak wykonać przekładkę, aby nie było konfliktu i problemu z poduszką?

Z góry dziękuję za wszystkie sensowne odpowiedzi i przepraszam, jeśli już takie tematy zostały poruszane, nie mogłem nic znaleźć wink.gif

P.

NimitZ

Napisano

> Mam pytanie. Swego czasu znalazłem na internecie zdjęcie Kropka z taką kierownicą

> http://w252.wrzuta.pl/obraz/powieksz/5NDfEbhJ64Q . Po długich poszukiwaniach, zobaczyłem

> przypadkiem taką w jadącej obok Barchetcie.

To jest standardowa kierownica ze Sportinga/GT. Na zdjeciu zwykly Sporting.

Napisano

> Dziękuję za odpowiedź. Na allegro znalazłem identyczną z wyglądu

> http://allegro.pl/kierownica-poducha-fiat-coupe-komplet-skora-i1253151080.html , z tym, że

> jest ona od coupe. Będzie ona pasować?

Trudno powiedziec, na 100%, bo taka pewnosc daloby tylko porownanie wieloklinu - albo bedzie pasowac albo nie. Sklaniam sie ku stwierdzeniu, ze raczej tak, bo szczerze watpie aby Fiat robil identyczne kierownice z roznymi wieloklinami.

Napisano
  • Autor

> Trudno powiedziec, na 100%, bo taka pewnosc daloby tylko porownanie wieloklinu - albo bedzie

> pasowac albo nie. Sklaniam sie ku stwierdzeniu, ze raczej tak, bo szczerze watpie aby Fiat

> robil identyczne kierownice z roznymi wieloklinami.

Ok. Przedzwonię jeszcze do mechanika i serwisu, może mają kierownice/trzpienie na stanie i będą w stanie coś powiedzieć wink.gif Jak się uda, to obiecuję podrzucić nowy manual na stronkę wink.gif Jakieś rady co do przekładania poduszek? Trzeba na coś uważać, żeby mi przypadkowo nie wypaliła w twarz?

Napisano

> Jakieś rady

> co do przekładania poduszek? Trzeba na coś uważać, żeby mi przypadkowo nie wypaliła w twarz?

Na pewno wszystko musisz robic z odpietym akumulatorem, inaczej sterownik moze zarejestrowac wystrzal.

Napisano

> Trudno powiedziec, na 100%, bo taka pewnosc daloby tylko porownanie wieloklinu - albo bedzie

> pasowac albo nie. Sklaniam sie ku stwierdzeniu, ze raczej tak, bo szczerze watpie aby Fiat

Kierownica z FC/Barchetty nie pasuje do mk1. Inny jest wieloklin. Sam się o tym przekonałem i leży mi w garażu czerwono-czarna kierownica z FC turbo plus.

Napisano

> Kierownica z FC/Barchetty nie pasuje do mk1. Inny jest wieloklin. Sam się o tym przekonałem i leży

> mi w garażu czerwono-czarna kierownica z FC turbo plus.

No masz, niezle mecyje... icon_eek.gif

Napisano

> Sklaniam sie ku stwierdzeniu, ze raczej tak, bo szczerze watpie aby Fiat

Żebys sie nie pomylił. Fiat czasami komplikuje rzeczy proste. Np do Punto Mk1 75 montował 3 RÓŻNE (nie zamienne) filtry paliwa (do jednego silnika). Jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz.

Napisano

> Ok. Przedzwonię jeszcze do mechanika i serwisu, może mają kierownice/trzpienie na stanie i będą w

> stanie coś powiedzieć

Znajdz kolegę Stig, Posiada on zamontowana w PI kierownicę z FB i napisze Ci pewnie co trzeba przerobić aby ta z łódki podeszła zlosnik.gif

Napisano

> Żebys sie nie pomylił. Fiat czasami komplikuje rzeczy proste. Np do Punto Mk1 75 montował 3 RÓŻNE

> (nie zamienne) filtry paliwa (do jednego silnika). Jak nie sprawdzisz to sie nie dowiesz.

Zgadza sie. Chociaz w moim odczuciu czym innym sa trzy rozne filtry do tego samego modelu (ktore pewnie zmieniano co jakis czas w toku produkcji), a czym innym identyczne kierownice w trzech roznych modelach, rozniace sie mocowaniem. To jest naprawde dziwne.

Napisano

Nie chcesz oryginalnej kierownicy Abarth'a dedykowanej do MkI? smile.gif

Stan idealny. Jak by co zapraszam na priv.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.