Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Śruba centrująca do felg ?

Featured Replies

Napisano

No właśnie jak to się fachowo nazywa? Taka mała śruba/ bolec na którą zakłada się felgę stalową. Ta śruba jest wkręcana w tarczę hamulcową. Chodzi o Golfa 3. Brak jest tak tej śruby i tarcza lata po piaście aż icon_eek.gif W żadnym sklepie motoryzacyjnym tego nie mają ? Pozostaje ASO VW ?

Napisano

> No właśnie jak to się fachowo nazywa?

Sprawdź jaki jest gwint w piaście i gniazdo w tarczy. W sklepie metalowym kup odpowiednią śrubę/wkręt. Poza tym możesz to spokojnie olać, bez tych śrub tylko nieco niewygodnie zakłada się koło, bo trzeba ustawić tarczę na otworze w piaście i nie "zepsuć" tego ustawienia zakładając koło.

Napisano
  • Autor

>Poza tym możesz to spokojnie olać, bez tych śrub tylko nieco niewygodnie zakłada

> się koło, bo trzeba ustawić tarczę na otworze w piaście i nie "zepsuć" tego ustawienia

> zakładając koło.

No nie tak do końca. W moim byłym Punto bez tych śrubek tak popiskiwały koła że nie dało się tego wytrzymać. wrrr.gif.( jedno się blokowało i grzało - po zamontowaniu spokój). Fakt śruby powinny trzymać koło ale chcę zrobić tak jak fabryka wink.gif

Napisano

> No nie tak do końca. W moim byłym Punto bez tych śrubek tak popiskiwały koła że nie dało się tego

> wytrzymać.

Ja w Pandzie wywaliłem te śrubo-szpilki, bo alusy nie miały gdzie ich pomieścić i teraz nawet nie wkręcam do stalówek z zimówkami. Jest git biglaugh.gif.

Napisano
  • Autor

> Ja w Pandzie wywaliłem te śrubo-szpilki, bo alusy nie miały gdzie ich pomieścić i teraz nawet nie

> wkręcam do stalówek z zimówkami. Jest git .

Trzeba było je skrócić/uciąć ja w CC tak zrobiłem bo nie mieścił się alus z dystansem i jest git biglaugh.gif To dobrze wink.gifok.gif Natomiast chcę spróbować zapodać je do Golfa bo grzeje się koło coś z przodu oslabiony.gif

Napisano

> Ja w Pandzie wywaliłem te śrubo-szpilki, bo alusy nie miały gdzie ich pomieścić i teraz nawet nie

> wkręcam do stalówek z zimówkami. Jest git .

i będzie git do momentu gdy ściągniesz koło, tarcza się lekko ruszy i syf się dostanie pomiędzy tarcze a piastę...

zakładam że nie masz tarczy zapieczonej na piaście - bo wtedy to nie ma różnicy czy ze śrubką czy bez.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.