Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ile max planować głowicę oraz jak uzyskać wiecej KM SC900 ?

Featured Replies

Napisano

ile max mogę splanować głowice w SC 900 robię auto do amatorskich rajdów i chciał bym się dowiedzieć ile planować głowice i jeszcze zasięgnąć informacji w jaki sposób można podnieść moc ?

pozdrawiam smile.gif

Napisano

> ile max mogę splanować głowice w SC 900 robię auto do amatorskich rajdów i chciał bym się

> dowiedzieć ile planować głowice i jeszcze zasięgnąć informacji w jaki sposób można podnieść

> moc ?

> pozdrawiam

Nie wiem ile max, ale 1,5mm mozna wink.gif

Napisano

> ile max mogę splanować głowice w SC 900 robię auto do amatorskich rajdów i chciał bym się

> dowiedzieć ile planować głowice i jeszcze zasięgnąć informacji w jaki sposób można podnieść

> moc ?

> pozdrawiam

Zrób swap na 1.2 8v ok.gif 900 nie warto dłubać.

Napisano

> Zrób swap na 1.2 8v 900 nie warto dłubać.

zawsze tak jest najlepiej się nie pytać o nic na forum bo wszystko jest o jednym jeżeli ktoś chce sobie podłubać przy 900 lub innym małym silniku to niech sobie dłubie może nie stać kogoś na 1,2 więc Proszę o odpowiadanie na Pytania zawarte w pierwszym POSCIE

Napisano

> zawsze tak jest najlepiej się nie pytać o nic na forum bo wszystko jest o jednym jeżeli ktoś chce

> sobie podłubać przy 900 lub innym małym silniku to niech sobie dłubie może nie stać kogoś na

> 1,2 więc Proszę o odpowiadanie na Pytania zawarte w pierwszym POSCIE

Jak go nie stać to taniej wyjdzie przesiadka na 1.2. Jedyny powód, żeby zostać przy tak starej konstrukcji to wymagania klasowe w zawodach.

Napisano

> Jak go nie stać to taniej wyjdzie przesiadka na 1.2. Jedyny powód, żeby zostać przy tak starej

> konstrukcji to wymagania klasowe w zawodach.

Więc jeżeli ktoś zamierza coś zrobić to niech robi to co sobie zamierzył więc PROSZĘ PO RAZ DRUGI ODPOWIADAJCIE NA PYTANIA A NIE DAWAJCIE WŁASNYCH SUGESTII

Napisano

> Więc jeżeli ktoś zamierza coś zrobić to niech robi to co sobie zamierzył więc PROSZĘ PO RAZ DRUGI

> ODPOWIADAJCIE NA PYTANIA A NIE DAWAJCIE WŁASNYCH SUGESTII

Wtedy wyglądałoby to tak:

-Mogę splanować głowicę o 20mm?

-Tak, możesz.

Bo przecież nie pytał o najlepsze wyjście ani czy to będzie działać...

Napisano

> moc ?

> pozdrawiam

1.6 mm bezpieczne na org klawiaturze, potem już mechanika.

A co do 900 to moje byłe sc wystroił zeton na 38 mm przepustnicy i jest ciekawie, 1.1 wciąga z palcem w nosie

Napisano

> 1.6 mm bezpieczne na org klawiaturze, potem już mechanika.

> A co do 900 to moje byłe sc wystroił zeton na 38 mm przepustnicy i jest ciekawie, 1.1 wciąga z

> palcem w nosie

A ile taka zabawa kosztowała? krolik.gif

Napisano

> A ile taka zabawa kosztowała?

same graty silnika i skrzyni warte z 3 tysiace jak nie lepiej plus robocizna ale tu chodzilo kjs

Napisano

a cały silnik 1.2 z osprzętem do max 1500 można wyrwać

ps. czuczu jak dobrze pamiętam to miałeś 58 KM... to musiało 1.1 wyciągać ;p

Napisano

> a cały silnik 1.2 z osprzętem do max 1500 można wyrwać

> ps. czuczu jak dobrze pamiętam to miałeś 58 KM... to musiało 1.1 wyciągać ;p

ja mialem te okolice na małej przepustnicy teraz jest duża i dobrze wystrojona i jest około 10 wiecej

Napisano
  • Autor

> 1.6 mm bezpieczne na org klawiaturze, potem już mechanika.

> A co do 900 to moje byłe sc wystroił zeton na 38 mm przepustnicy i jest ciekawie, 1.1 wciąga z

> palcem w nosie

dzięki wielkie czyli moge planować 1,5mm i nic sie nie stanie a o co dokładnie chodzi z tą mechaniczną klawiaturą i ijak powiekszyć przepustnice ? smile.gif

Napisano

> ja mialem te okolice na małej przepustnicy teraz jest duża i dobrze wystrojona i jest około 10

> wiecej

Masz jakieś wideo jak to jedzie? shocked.gif

Napisano

> dzięki wielkie czyli moge planować 1,5mm i nic sie nie stanie a o co dokładnie chodzi z tą

> mechaniczną klawiaturą i ijak powiekszyć przepustnice ?

Mechaniczna klawiatura z fiata 127, zeby wyeliminowac hydrauliczne popychacze, bo raz, ze przy duzym splanowaniu nie wyrabiaja, a dwa, ze jak powaznie zdlubiesz silnik, to przy wysokich obrotach tez nie wyrobia.

Przepustnice sie rozwierca i dorabia talezyk pod wymiar.

Napisano

> dzięki wielkie czyli moge planować 1,5mm i nic sie nie stanie a o co dokładnie chodzi z tą

> mechaniczną klawiaturą i ijak powiekszyć przepustnice ?

przepustnice wyslasz koletkorem dolotowym do mp rally.

klawiatura mechanizna to niestety koszt 300 zl i to mus w 900 ze sportowym wałkiem

Napisano
  • Autor

> przepustnice wyslasz koletkorem dolotowym do mp rally.

> klawiatura mechanizna to niestety koszt 300 zl i to mus w 900 ze sportowym wałkiem

jaki koszt takiej zabawy z przepustnicą ?

Napisano

> Mechaniczna klawiatura z fiata 127, zeby wyeliminowac hydrauliczne popychacze, bo raz, ze przy

> duzym splanowaniu nie wyrabiaja, a dwa, ze jak powaznie zdlubiesz silnik, to przy wysokich

> obrotach tez nie wyrobia.

> Przepustnice sie rozwierca i dorabia talezyk pod wymiar.

polecam Ci mechaniczna klawiaturke z siódemki jak mówią koledzy oraz wałek również z fiata 127, te tajle ciężko dostać bo to już antyk, ale warto smile.gif sam tak mam w swojej 900 zeby.GIF i jest moc ok.gifuzbroj_zlo.gif

Napisano

> jaki koszt takiej zabawy z przepustnicą ?

wysylasz pokrywe zaworow, podstawke, blaszke i przepustnice cos kolo 300zl tez

Napisano

witam mam zamiar splanować głowice 2mm do tego klawiatura od fiata 127 i mam pytanie chciałbym jeszcze odciążyć koło zamachowe tylko ile go stoczyć do takich modów i czy da rade zamontować jakiś wydajniejszy wtrysk i od jakiego pojazdu?

Napisano

> witam mam zamiar splanować głowice 2mm do tego klawiatura od fiata 127 i mam pytanie chciałbym

> jeszcze odciążyć koło zamachowe tylko ile go stoczyć do takich modów i czy da rade zamontować

> jakiś wydajniejszy wtrysk i od jakiego pojazdu?

kolo zamachowe ma wagę 6,5kg możesz go odelżyć tak do 4,5 kg zlosnik.gif

co do wtrysków pytaj innych oink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.