Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

temp zamarzania płynu chłodniczego

Featured Replies

Napisano

> jak to sprawdzić?

Przyrzadem do sprawdzania - zwykle gratis to zrobia na wiekszosci fast-fitow typu Norauto, Feuvert. Mozna tez takowy sobie kupic i sie bawic.

Napisano

> jak to sprawdzić?

na prawie każdej stacji benzynowej kupisz. nie drogie smile.gif

Napisano

Zassac troszeczke i wzadzic do zarazarki.

Jesli zamrazarka dobra i nie zamarznie, tzn ze -18 wytrzyma tongue.gif

Napisano

> Zassac troszeczke i wzadzic do zarazarki.

> Jesli zamrazarka dobra i nie zamarznie, tzn ze -18 wytrzyma

No co ty taką chemię do zamrażarki? gdzie żywność trzymasz.

Wystarczy taki diwajs jak koledzy podali kupić, drogi nie jest, tak z ciekawości jak kupowałem "inne" płyny i wymieniałem zgodnie z czasookresem podanym przez producenta, sprawdzałem takim diwajsem temp. zamarzania i przy wlewaniu była dokładnie taka jak podana przez producenta, przy wymianie również dany płyn trzymał parametry (temp. zamarzania).

W 2007 w lato wlałem Prestone niby o przedłużonym czasookresie, wymiana raz na 5lat lub na 250 000km. Temp. zamarzania podana przez producenta -37C i sprawdzona przy wlewaniu również wyszło -37C.

Teraz po niecałych 3,5roku i gdzie tam jeszcze do 250 000tys. km, wyszło wczoraj, że temp. zamarzania -30C frown.gif

pzdr.

Napisano

> Teraz po niecałych 3,5roku i gdzie tam jeszcze do 250 000tys. km, wyszło wczoraj, że temp.

> zamarzania -30C

> pzdr.

Trzeba było zalać Paraflu. Był kiedyś, gdzieś test płynów i chyba wygrał. -42*C i bardzo dobrze trzymał parametry.

Napisano

> Teraz po niecałych 3,5roku i gdzie tam jeszcze do 250 000tys. km, wyszło wczoraj, że temp.

> zamarzania -30C

> pzdr.

ale nie zamarznie na kamień Ci tylko kasza sie zrobi więc spoko ok.gif

Napisano

Preston podobno swietny plyn po 3,5 roku to i tak -30C swietny wynik, wszystko sie z czasem zuzywa a wiekszosc producentow chemi jak i aut i tak zaleca wymiane co 2-3 lata ja tam zalane mam Petrygo z Orlenu i jak narazie jest ok aczkolwiek na przyszla zime i tak go zmienie tak na wszelki lepszy co nowe to nowe bo drogi nie jest ( 24zl za 5L )

Napisano

> Preston podobno swietny plyn po 3,5 roku to i tak -30C swietny wynik, wszystko sie z czasem zuzywa

> a wiekszosc producentow chemi jak i aut i tak zaleca wymiane co 2-3 lata ja tam zalane mam

> Petrygo z Orlenu i jak narazie jest ok aczkolwiek na przyszla zime i tak go zmienie tak na

> wszelki lepszy co nowe to nowe bo drogi nie jest ( 24zl za 5L )

Najpierw miałem Borygo i przy wymianie nie pamietam 2-3lata, trzymał parametry jak nowy, poźniej Petrygo i tak samo, przy tym Prestone było jak pisałem no chyba, że przyrząd nie domaga, przy okazji sprawdzę na nowym płynie.

pzdr.

Napisano

> Trzeba było zalać Paraflu. Był kiedyś, gdzieś test płynów i chyba wygrał. -42*C i bardzo dobrze

> trzymał parametry.

I tak przy tych -42*C nigdzie nie pojedziesz zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.