Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie działa przednie spryskiwanie szyby, tylne działa....

Featured Replies

Napisano

Witam

Jak w temacie, napełniłem ostatnio zbiornik z płynem, po pociągnięciu dźwigni wycieraczek do siebie słychać pracujący silniczek, ale nic nie leci na przednią szybę, z tyłu wszystko działa pięknie. Czego mam szukać? Kiedyś tam wymieniałem taki mały czarny plastikowy zaworek, który nie pozwalał się cofać płynowi... teraz nawet nie pamiętam gdzie go szukać...

I drugie pytanko, jakie ma być ciśnienie w oponach (1.6 1996r) 2.2, 2.3, 2.5 ?

Pozdrawiam

Tomek

Napisano

> ... teraz nawet nie pamiętam gdzie go szukać...

pod tapicerka maski, a moze dysze sa zatkane

> I drugie pytanko, jakie ma być ciśnienie w oponach (1.6 1996r) 2.2, 2.3, 2.5 ?

przod 2,2 tyl 2,5

Napisano

Pod matą wygłuszjącą maski powinien być jakiś trójnik odłącz wężyk doprowadzający płyn i włącz spryskiwacz jak leci woda to sprawdź za trójnikiem a następnie przy spryskiwaczach, ja obstawiam trójnik bo jakiś paproch może go zablokować.

Napisano
  • Autor

> Pod matą wygłuszjącą maski powinien być jakiś trójnik odłącz wężyk doprowadzający płyn i włącz

> spryskiwacz jak leci woda to sprawdź za trójnikiem a następnie przy spryskiwaczach, ja

> obstawiam trójnik bo jakiś paproch może go zablokować.

Dzięki za odpowiedzi! Trochę dziwi mnie, że z przodu 2,2 a z tyłu 2,5 nie na odwrót.... ale pewnie tak jest...

Napisano

> Dzięki za odpowiedzi! Trochę dziwi mnie, że z przodu 2,2 a z tyłu 2,5 nie na odwrót.... ale pewnie

> tak jest...

2,5 to chyba przy pełnym obciążeniu....

Przy średnim instrukcja mówi, że po 2,2 (przód i tył).

Napisano
  • Autor

> Pod matą wygłuszjącą maski powinien być jakiś trójnik odłącz wężyk doprowadzający płyn i włącz

> spryskiwacz jak leci woda to sprawdź za trójnikiem a następnie przy spryskiwaczach, ja

> obstawiam trójnik bo jakiś paproch może go zablokować.

HA!

Wężyk doprowadzający płyn od zbiornika do miejsca na dole/spodzie maski (tam jest takie plastikowe ustrojstwo, do którego wchodzi wężyk) został przecięty ok 15cm wcześniej, tak jakby kiedyś wpadł pomiędzy zawiasy maski...

Na pierwszą myśl przyszedł mi pattex (taśma) ale to chyba nie najlepsze rozwiązanie, macie jakiś pomysł jak to zespolić?

Napisano

Najlepiej wymienić wężyk, smile.gif

Napisano

> HA!

> Wężyk doprowadzający płyn od zbiornika do miejsca na dole/spodzie maski (tam jest takie plastikowe

> ustrojstwo, do którego wchodzi wężyk) został przecięty ok 15cm wcześniej, tak jakby kiedyś

> wpadł pomiędzy zawiasy maski...

> Na pierwszą myśl przyszedł mi pattex (taśma) ale to chyba nie najlepsze rozwiązanie, macie jakiś

> pomysł jak to zespolić?

Myślę że dość prosto będzie to połaczyć wciskając w oba końce pękniętego wężyka jakąś rurkę zrobioną np. z długopisu lub przewodu hamulcowego

Napisano
  • Autor

> odwiedz sklep akwarystyczny

hehe.gif

tak zrobię, w ASO fiata by pewnie zaśpiewali za wężyk 97,84gr - a dziś zdejmę wężyk i po drodze podskoczę do takiego sklepu! dzięki za sugestię! szczerze mówiąc nie wpadłbym na to, choć mijam taki sklep zawsze jak robię zakupy w hipermarkecie.... miałem już jechać do sklepu z częściami do FSO, DAEWOO i FIATA...

Napisano

> Myślę że dość prosto będzie to połaczyć wciskając w oba końce pękniętego wężyka jakąś rurkę

> zrobioną np. z długopisu lub przewodu hamulcowego

sa specjalne laczniki do wezykow... w kazdym osiedlowym motoryzacyjnym...

Napisano
  • Autor

> sa specjalne laczniki do wezykow... w kazdym osiedlowym motoryzacyjnym...

Właśnie zadzwoniłem, do "dużego" osiedlowego motoryzacyjnego i nie mają czegoś takiego...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.