Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie gasnąca lampka

Featured Replies

Napisano

Małe wprowadzenie...

Więc dziś rano jak to codzień, idę do samochodu wsiadam,przekrecam kluczyk... i... zdechł... znaczy się aku padł. w sumie nic dziwnego, choć nie do końca, bo jak na razie nie mamy mrozów powyżej -5. Oczywiście reanimacja za pomocą kabli.

Wracająć nie dawno do domciu, już szaro było, zauważyłem, ze... pali się lampka w podsufitce. icon_eek.gif Wszytkie drzwi szczelnie pozamykane a ona się pali... - mamy powód padnięcia aku. Tylko niech mi ktoś powie, czemu ona się świeci?!

Podpowiem, ze wczoraj zdjąłem dywanik i pochlapałem farbą Coriną progi (i tak trza będzie je wymienić w przyszłym roku frown.gif )

Co moze być powodem nieustannie świecącej lampki?!

Na razie wyjąłem bezpiecznik. jednak włożę go z powrotem i wyjmę zarówę, bo przez brak tego bezpiecznika nie działa radio frown.gif

Napisano

wymien krańcówkę

może padła ta od maski?

Napisano
  • Autor

> wymien krańcówkę

> może padła ta od maski?

jutro posprawdzam to... choć wydaje mi się, że musiałem coś popsuć przy "zabezpieczaniu" rdzy...

Napisano

moze Ci drzwi tak zgniły, że nawet krancówka je wgniotła wink.gif

a tak serio, to moze być na którejś zwarcie, albo przewód odpadł i dotyka gdzieś do masy

od kiedy maska ma krańcówkę i włącza oświetlenie w kabinie?

Napisano

> od kiedy maska ma krańcówkę i włącza oświetlenie w kabinie?

od kiedy ma alarm założony... choćby dlatego...

Napisano

maska jak i pokrywa bagażnika przeważnie są uzbrajane w "łącznik drzwiowy" podczas montażu alarmu. i w najprymitywniejszej wersji podłączenia faktycznie otwarcie klapy (jednej czy drugiej) powoduje zapalenie się oświetlenia wnętrza. ale od czego mamy diody półprzewodnikowe? waytogo.gif i wszystko gra, jest ciemność 30.GIF

Napisano

A może po prostu masz ją włączoną tak, aby świeciła przy zamkniętych drzwiach? zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> moze Ci drzwi tak zgniły, że nawet krancówka je wgniotła

nieee... jedyne co gnije to próg, a nawet progi.

> a tak serio, to moze być na którejś zwarcie, albo przewód odpadł i dotyka gdzieś do masy

A teraz pytanie... czy jak wyjmę żarówkę to też sie rozładuje?

muszę to sprawdzić.

Napisano

> A teraz pytanie... czy jak wyjmę żarówkę to też sie rozładuje?

> muszę to sprawdzić.

i tak i nie: tak, jeśli to ta lampka odpowiada za rozładowanie; nie, jeśli to nie ona jest winowajczynią biglaugh.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> i tak i nie: tak, jeśli to ta lampka odpowiada za rozładowanie; nie, jeśli to nie ona jest

> winowajczynią

jeśli ona jest winna to nie? no bo jesli ona a ja wyjąłem jej żarówkę to ni ma prądu...

a jeśli nie ona...

spineyes.gif

Zresztą nie wiem. rano się okażę i będzie łatwiej...

Napisano
  • Autor

> wymien krańcówkę

> może padła ta od maski?

wyjąłem na noc żarówkę i dziś w południe go odpaliłem... bez problemów. Także na razie bedzie ciemnawo, ale aku przynajmniej się nie rozładuje i radio pogra zeby.GIF

Napisano

> wyjąłem na noc żarówkę i dziś w południe go odpaliłem... bez problemów. Także na razie bedzie

> ciemnawo, ale aku przynajmniej się nie rozładuje i radio pogra

kilka złotych za krańcówkę albo ciemność hmm.gif

Napisano

> maska jak i pokrywa bagażnika przeważnie są uzbrajane w "łącznik drzwiowy" podczas montażu alarmu.

> i w najprymitywniejszej wersji podłączenia faktycznie otwarcie klapy (jednej czy drugiej)

> powoduje zapalenie się oświetlenia wnętrza. ale od czego mamy diody półprzewodnikowe? i

> wszystko gra, jest ciemność

A ja specjalnie nie nigdy daję diod, bo mam za darmo sygnalizację niedomknięcia klap.

Napisano

> Podpowiem, ze wczoraj zdjąłem dywanik i pochlapałem farbą Coriną progi (i tak trza będzie je

> wymienić w przyszłym roku )

> Co moze być powodem nieustannie świecącej lampki?!

Może przy okazji wyjmowania dywanika i odkręcania boczka w nogach pociągnąłeś za przewód do włącznika w ramie drzwi, ściągnąłeś z niego końcówkę i teraz spadła na metal i doziemia?

Napisano
  • Autor

> kilka złotych za krańcówkę albo ciemność

tylko jak dojść, która to? jest ich aż 5 frown.gif

Napisano

> tylko jak dojść, która to? jest ich aż 5

skąd 5 icon_eek.gif

normalnie odkręcasz i odłączasz kable jeśli świeci sie nadal to znaczy ze nie ta

Napisano
  • Autor

> Może przy okazji wyjmowania dywanika i odkręcania boczka w nogach pociągnąłeś za przewód do

> włącznika w ramie drzwi, ściągnąłeś z niego końcówkę i teraz spadła na metal i doziemia?

hmm.gif

Któregoś wolnego dnia to sprawdzę... w chwili czasu woolnego, bo to trzeba na spokojnie przejrzeć.

Napisano
  • Autor

> skąd 5

> normalnie odkręcasz i odłączasz kable jeśli świeci sie nadal to znaczy ze nie ta

krańcówka, to chodzi Ci o te przyciski wyłączające w słupkach, czy co?!

Napisano

> krańcówka, to chodzi Ci o te przyciski wyłączające w słupkach, czy co?!

to nie przyciski tylko wylaczniki krancowe

z tylu uno nie mialo fabrycznie

pod maska coś pisali ze tez nie

bagaznik mialy ale to dawno i nieprawda zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> to nie przyciski tylko wylaczniki krancowe

> z tylu uno nie mialo fabrycznie

> pod maska coś pisali ze tez nie

> bagaznik mialy ale to dawno i nieprawda

z tyłu mam, i w bagażniku też mam. I wszystkie trza wymieniać?

Napisano

> z tyłu mam, i w bagażniku też mam. I wszystkie trza wymieniać?

Quote:

normalnie odkręcasz i odłączasz kable jeśli świeci sie nadal to znaczy ze nie ta

Napisano

Miałem ten sam problem a winowajczynia była krańcówka, wykręć ją ze słupka i rozbierz masz tam dwie blaszki które zmykaja obwód po wciśnieciu trzeba je wyczyścic pewnie zasniedziały i maja kolor zielonkawy a najlepiej prysnac takim specyfikiem w sprayu jak KONTAKT ktory rozpuszcza tlenki złóż wkręc i bedzie dzialalo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.