Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnice - jak to wkońcu jest?

Featured Replies

Napisano

> Czyli 3/4 policjantów którzy podczas kontroli chcą mi wlepić mandat za brak legalizacji dalej

> spuszczać na drzewo ?

za 15 zł rocznie nikogo nigdzie nie spuszczam na drzewo smile.gif

gaśnica jest - jest, i tyle

Napisano

> Oczywiście się z Tobą zgadzam

> Boje się tylko jednego, znając moje szczęście , ze w razie draki debilny ubezpieczyciel będzie

> sobie sprawę przeciągał, wiedząc, że i tak nie ma racji, jak z wieloma innymi sprawami o

> odszkodowanie.

Czy z tego czy z innego powodu wystarczy, że odpowiednie pismo napisze kancelaria prawnicza i problemu nie ma. Kosztuje to trochę, ale i tak wychodzi taniej

Napisano

> wiem, że taka gaśnicą jaką wozimy to można sobie kartke papieru ugasić mi raczej chodziło o aspekt

> psychologiczny - jak coś człowiek ma sprawne to w razie jakis problemów nie zarzuca sobie że

> coś zaniedbał

> a to, że nic tą gasnicą nie ugasi to inna sprawa

To teraz popatrz na czym polega legalizacja za 9.50, a na czym powinna polegać tak na prawdę

Napisano

czy moze ktos mi odpowie - czy jest jakis przepis mowiacy o tym, ze musze gasic auto??

Napisano

> To teraz popatrz na czym polega legalizacja za 9.50, a na czym powinna polegać tak na prawdę

a na czym powinna polegać?

Napisano

> czy moze ktos mi odpowie - czy jest jakis przepis mowiacy o tym, ze musze gasic auto??

nie. Co do ubezpieczenia to masz swoim działaniem minimalizować skutki zdarzenia ale nie może to mieć wspływu na Twoje bezpieczeństwo.

Wiec jak opiszesz, że auto sie tliło a Tobie się nie chciało gasić -> problem z ubezpieczeniem

Ale jak powiesz, że auto się paliło i nie dało się nie ryzykując podejść do auta po gaśnicę to problemów nie bedzie...

Napisano

> a na czym powinna polegać?

wymiana środka

Napisano

> wymiana środka

nie wiem gdzie ty legalizujesz gaśnice ale u mnie zawsze bebechy są wymieniane wink.gif

wiec wszystko jest w jak najlepszym porządku

Napisano

> Ma być na wyposażeniu pojazdu czy też ma być na wyposażeniu pojazdu i posiadać legalizację ?

Z tego co pamiętam, to w samochodach firmowych gaśnica powinna posiadać legalizację. I nie wynika to z PoRD. Nie chce mi się szukać stosownych przepisów, więc głowy nie dam.

mar00ha

Napisano

> nie wiem gdzie ty legalizujesz gaśnice ale u mnie zawsze bebechy są wymieniane

> wiec wszystko jest w jak najlepszym porządku

Kiedyś, w Szczecinie, za 8 zł tylko ważyli gaśnicę czy robili coś podobnego, a za 16 zł, jak trzeba było, wymieniali środek. Ostatnio nic nie chcą robić z gaśnicami, które mają plastikową górę (które obecnie najczęściej można kupić i często poniżej 20 zł)

Napisano

> Ostatnio nic nie chcą robić z gaśnicami, które mają plastikową górę

a są wogóle takie co nie maja plastikowej góry i sa do osobówki??

Napisano

> a są wogóle takie co nie maja plastikowej góry i sa do osobówki??

Kiedyś takie były. Jeszcze wala mi się taka po poprzednim samochodzie z 1999 roku.

Napisano

> nie wiem gdzie ty legalizujesz gaśnice ale u mnie zawsze bebechy są wymieniane

> wiec wszystko jest w jak najlepszym porządku

jeśli tak to faktycznie w porządku

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.