Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

(Sej 1.2 8v) Strasznie targa przodem, długośc bagnetu.

Featured Replies

Napisano

Powitać. Postanowiłem załatwić 2 kwestie za jednym razem.

Ostatnio kupiłem seja od Godena i ogólnie dzieje się coś dziwnego....

Przy ostrym dodaniu gazu ciągnie strasznie w lewo, a przy odpuszczeniu gazu momentalnie odbija w prawo. Oczywiście jazda w koleinach to porażka nie mówię już o autostradzie. Ciężko się na swoim pasie utrzymać. Z przodu w sumie nic nie stuka... więc pytanie.. czy może być to zbieżność ? cfaniaczek.gif

Druga kwestia mógłby mi ktoś zmierzyć bagnet od 1.2 8v i najlepiej robić jakieś foto. cfaniak.gif

I ostatnia kwestia ile wchodzi oleju do 1.2 8v cfaniaczek.gif

Napisano

> Powitać. Postanowiłem załatwić 2 kwestie za jednym razem.

> Ostatnio kupiłem seja od Godena i ogólnie dzieje się coś dziwnego....

> Przy ostrym dodaniu gazu ciągnie strasznie w lewo, a przy odpuszczeniu gazu momentalnie odbija w

> prawo. Oczywiście jazda w koleinach to porażka nie mówię już o autostradzie. Ciężko się na

> swoim pasie utrzymać. Z przodu w sumie nic nie stuka... więc pytanie.. czy może być to

> zbieżność ?

To taki bajer - ułatwia wyprzedzanie. Nie musisz kręcić kierownicą wink.gif

A poważnie jest to objaw kół ustawionych mocno rozbieżnie, zwłaszcza jak masz grube dystanse. Czemu tak się dzieje to nie mam pojęcia.

Jeszcze jest taka opcja że masz różne ET felg z lewej i prawej strony, albo już jakieś poważne luzy w zawieszeniu.

Napisano

A to Ty mi go podkupiles 270751858-jezyk.gifgrinser006.gif

Sprawdz zbieznosc.

Swoja droga ja mialem tak w swifcie, kiedy podloga byla tak zgnita, ze nie trzymala sztywnosci hehe.gif

Napisano

> Powitać. Postanowiłem załatwić 2 kwestie za jednym razem.

> Ostatnio kupiłem seja od Godena i ogólnie dzieje się coś dziwnego....

> Przy ostrym dodaniu gazu ciągnie strasznie w lewo, a przy odpuszczeniu gazu momentalnie odbija w

> prawo. Oczywiście jazda w koleinach to porażka nie mówię już o autostradzie. Ciężko się na

> swoim pasie utrzymać. Z przodu w sumie nic nie stuka... więc pytanie.. czy może być to

> zbieżność ?

Miałem tak w mojej Marei. Diagnoza: rozsypał się wahacz. Oberwało na nim gumy i latał jak sie mu podobało. Po wymianie i ustawieniu zbieżności było wszystko ok.

Napisano
  • Autor

> A to Ty mi go podkupiles

> Sprawdz zbieznosc.

> Swoja droga ja mialem tak w swifcie, kiedy podloga byla tak zgnita, ze nie trzymala sztywnosci

A miło mi 270751858-jezyk.gif

Trułem jakiś czas i w końcu się po niego wybrałem smile.gif Ale oczywiście nie żałuje, jest sporo pierdół do zrobienia, ale...

Co do podłogi to raczej odpada, bo jest w stanie co najmniej bdb.

Najszybciej chyba podjadę na stacje diagnostyczną i niech to wytrzepią i się ogarnie. wink.gif

Napisano

> prawo.

jeśli to się dzieje zawsze w tę samą stronę to sprawdź mocowania wahaczy, tuleje i mocowania amortyzatora.

Napisano

Miałem identyczne objawy jak mi sie wyjsrał jeden z przednich wachaczy.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj byłem na stacji diagnostycznej co by ogarnąć co się dzieje z tym zawiasem...

Więc tak:

Lewy wahacz: uwalony sworzeń

Prawy wahacz: doszczętnie uwalony silentblok

Tył: Wylane oba amory i kończą sie tuleje na wahaczach z tyłu.

Najprawdopodbniej będzie to przez ten silentblok. Ewnetualnie jeśli nie pomoże mam się zgłosić na geometrie...

Napisano

> Dzisiaj byłem na stacji diagnostycznej co by ogarnąć co się dzieje z tym zawiasem...

> Więc tak:

> Lewy wahacz: uwalony sworzeń

> Prawy wahacz: doszczętnie uwalony silentblok

> Tył: Wylane oba amory i kończą sie tuleje na wahaczach z tyłu.

> Najprawdopodbniej będzie to przez ten silentblok. Ewnetualnie jeśli nie pomoże mam się zgłosić na

> geometrie...

Zatem kupuj wahacze nowe, jedynie MM bo inaczej co chwila będziesz wymieniał, za wczas zapraszam po poliuretany, zapniesz wsio nowe, i zapomnisz o problemie na długo ok.gif

A amory to już wedle uznania, ale od lat się tu tego sporo przewija, i jeśli masz pieniążek, dołóż do Bilsteina B6, bardziej budżetowa opcja to KYB i jest good ok.gif

No jest jeszcze PZM-1...

Działaj, i będziesz sobie upalał spokojny waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Wahacze będą MM. Na poliuretany póki co nie mam siopy bo auta mam niecały tydzień i się trochę spłukałem nabywając zeby.GIF

A tył amory jakieś chińczyki. Byle zime przelatać. Po zimie gwint na przód i coś lepszego na tył. ok.gif

Napisano
  • Autor

Wahacze MM kupione i założone. Problem ustał. Wina leżało najprawdopodobniej właśnie tutaj. brawo.gif

Napisano

> Wahacze MM kupione i założone. Problem ustał. Wina leżało najprawdopodobniej właśnie tutaj.

ok.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.