Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zbiorniczek plynu z Golfa IV a czujnik jego ilosci

Featured Replies

Napisano

Mam zbiorniczek z Golfa IV z wbudowanym czujnikiem poziomu (a raczej braku płynu) chłodniczego. Pytanie jak zrobić kontrolkę(diode) ktora zaświeci sie w momencie braku plynu w zbiorniczku.

bo jak narazie to dioda mi sie swieci gdy płyn jest a gasnie gdy nie ma palacz.gif naturalnie daltego ze plyn przewodzi prąd;p ale jak zrobic zeby sie zaświeciła gdy go brak grinser006.gif

Jakis pomysł? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Mam zbiorniczek z Golfa IV z wbudowanym czujnikiem poziomu (a raczej braku płynu) chłodniczego.

> Pytanie jak zrobić kontrolkę(diode) ktora zaświeci sie w momencie braku plynu w zbiorniczku.

> bo jak narazie to dioda mi sie swieci gdy płyn jest a gasnie gdy nie ma naturalnie daltego ze plyn

> przewodzi prąd;p ale jak zrobic zeby sie zaświeciła gdy go brak

> Jakis pomysł?

hmm.gif Dawaj na przekaźniku <lol>

Napisano

> Mam zbiorniczek z Golfa IV z wbudowanym czujnikiem poziomu (a raczej braku płynu) chłodniczego.

> Pytanie jak zrobić kontrolkę(diode) ktora zaświeci sie w momencie braku plynu w zbiorniczku.

> bo jak narazie to dioda mi sie swieci gdy płyn jest a gasnie gdy nie ma naturalnie daltego ze plyn

> przewodzi prąd;p ale jak zrobic zeby sie zaświeciła gdy go brak

> Jakis pomysł?

Gdzie masz ten zbiorniczek zamontowany?

Napisano

> Dawaj na przekaźniku

Dokładnie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Gdzie masz ten zbiorniczek zamontowany?

obok ECU

zdjecie.jpg

Napisano

> obok ECU

Ja byłbym rad po zobaczeniu schematu 033102bebe_1_prv.gif

Napisano
  • Autor

> Ja byłbym rad po zobaczeniu schematu

ja tam sie kur... nie znam na tym, jak jakiś przekaźnik to jaki i gdzie kupic. spineyes.gif

Napisano

> ja tam sie kur... nie znam na tym, jak jakiś przekaźnik to jaki i gdzie kupic.

ić do sklepu z czesciami elektronicznymi powiec że chcesz przekaźnik na 12V i powiec do czego to ci wyjaśnią co i jak podłączyć. Podłącz to tak żeby było zasilane po przekreceniu kluczyka bo inaczej ci akumulator może podjeść troszke w zimie jak bedzie długo stał.

(osobiście bym to zrobił na jakims tranzystorze - nie słychać przekaźnika)

Napisano

> ić do sklepu z czesciami elektronicznymi powiec że chcesz przekaźnik na 12V i powiec do czego to ci

> wyjaśnią co i jak podłączyć. Podłącz to tak żeby było zasilane po przekreceniu kluczyka bo

> inaczej ci akumulator może podjeść troszke w zimie jak bedzie długo stał.

> (osobiście bym to zrobił na jakims tranzystorze - nie słychać przekaźnika)

na tranzystorze wyjdzie taniej chyba, że będzie potrzebne chłodzenie... Będzie mniejsze również, jednak co do tego, że usłyszysz raz na rok jedno pstryk, co to robi? Przynajmniej nie dość, że zobaczy to jak ślepy będzie to usłyszy... ok.gif

Napisano

Dajesz jakis bipolarny tranzystor w ukladzie wspolny emiter i po problemie, żadne chlodzenie nie potrzebne, przecież dioda, pobiera prądu tyle co nic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.