Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] podświetlenie konsoli nawiewów

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że zniknęło mi podświetlenie konsoli środkowej, a konkretnie regulacji nawiewów oraz przycisków klimatyzacji/podgrzewania szyby/obiegu wewn. Przyciski i regulacja działa OK.

Widziałem manuala dotyczącego wymiany podświetlenia, zanim zabiorę się za rozbiórkę zastanawiam się czy aby w tym przypadku przyczyną nie będzie jakiś bezpiecznik (w końcu całość zgasła najprawdopodobniej jednocześnie). Czy samo podświetlenie konsoli nawiewów + 3 przycisków może być na którymś bezpieczniku?

Przeszukałem instrukcję obsługi i nic niewiem.gif

Napisano

Całe podświetlenie deski rozdzielczej jest sterowane i zasilane z multitimera. Jeśli świeci się chociażby zapalniczka, czy zegary, to do wymiany masz żarówki w konsoli.

Napisano
  • Autor

> Całe podświetlenie deski rozdzielczej jest sterowane i zasilane z multitimera. Jeśli świeci się

> chociażby zapalniczka, czy zegary, to do wymiany masz żarówki w konsoli.

Zapalniczka też nie świeci podobnie jak podświetlenie pokręteł nawiawów/temperatury i 3 przycisków (na przyciskach świecą jedynie "kwadraciki" jeżeli przycisk jest aktywny/włączony). Zegary świecą, radio i zegar/RDS też... zatem pewnie kilka żaróweczek do wymiany.

Napisano

Smieszne jest to że w układzie Behr jert tylko JEDNA żaróweczka i jak padnie to masz w pokretłach egipskie ciemnisci.Pzdr grinser006.gif

Napisano

> Smieszne jest to że w układzie Behr jert tylko JEDNA żaróweczka i jak padnie to masz w pokretłach

> egipskie ciemnisci.Pzdr

Ale za to jaka banalnie łatwa wymiana - ściągasz pokrętło i wyciągasz/wkładasz żarówkę, bez wypruwania deski rozdzielczej cool.gif Zdaje się, że kącikowy manual milczy na ten temat, a to jednak cenna informacja.

Napisano
  • Autor

> Ale za to jaka banalnie łatwa wymiana - ściągasz pokrętło i wyciągasz/wkładasz żarówkę, bez

> wypruwania deski rozdzielczej Zdaje się, że kącikowy manual milczy na ten temat, a to jednak

> cenna informacja.

Dzięki, sprawdzę, bo u mnie zdaje się jest właśnie BEHR smile.gif

Na są siednim forum znalazłem info: "System BEHR to jedna zaroweczka umieszczona pod srodkowym pokretlem". Może uda mi się zrobić jakieś foto przy wymianie to wkleję tutaj.

EDIT:

Oto winowajca - żaróweczka wymieniona w ciągu 3 minut! Dzięki za podpowiedź! 284314572-20101022075.jpg

post-63461-14352510160638_thumb.jpg

Napisano

> Oto winowajca - żaróweczka wymieniona w ciągu 3 minut! Dzięki za podpowiedź!

Sugeruję, żeby utrwalić to jakoś dla potomnych, żeby bez potrzeby nie demontowali całej deski. W przypadku wentylacji typu Behr, pokrętło wentylatora po prostu się wyciąga na siłę (nie ma żadnych zawleczek) i wymienia żarówkę (o ile się nie mylę R5/T5 bez cokołu).

Napisano
  • Autor

> (o ile się nie mylę R5/T5 bez cokołu).

Dokładnie tak, 12v 2w jak się nie mylę (wziąłem z zapasu i nawet nie sprawdziłem) Taka jak na zdjęciu:

284325538-zarowka_12v_2w.JPG

post-63461-14352510228865_thumb.jpg

Napisano

> Dokładnie tak, 12v 2w jak się nie mylę (wziąłem z zapasu i nawet nie sprawdziłem)

Jeżeli ma być dokładnie, to chyba 1.2W.

k.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.