Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

corolka d-4d 1,4 i to dogrzewanie dodaktowe

Featured Replies

Napisano

a wiec w poprzednim temacie poruszylismy temat dodatkowego dobrzewania pseudo webasto, ale niestety w mojej rolce to nie działa frown.gif toyota kiedyś stwierdziła ze to pompa i zaśpiewali 2000 pln slinka.gif no a moje pytanie jest następujące czy da się jakoś pomyśleć nad tym metoda chałupniczką? co sprawdzić co wymienić, jeśli nie da rady to do kogo na śląsku uderzyć ?

Napisano

> a wiec w poprzednim temacie poruszylismy temat dodatkowego dobrzewania pseudo webasto, ale niestety

> w mojej rolce to nie działa toyota kiedyś stwierdziła ze to pompa i zaśpiewali 2000 pln no a

> moje pytanie jest następujące czy da się jakoś pomyśleć nad tym metoda chałupniczką? co

> sprawdzić co wymienić, jeśli nie da rady to do kogo na śląsku uderzyć ?

Rok temu zmagałem się z podobnym problemem. W związku z tym że te nagrzewnice robi Eber to pomyślałem, że uderzę do ich warsztatu. Aha wcześniej oczywiście pytałem w ASO ale doznałem szoku kiedy kierownik z chorzowskiego salonu stwierdził, że te nagrzewnice to są jednorazowe i ich się nie naprawia tylko całe wymienia.

Na stronie Ebespachera znalazłem 2 polecane przez nich warsztaty które powinny mi bez problemu pomóc. Niestety w obydwu "fachowcy" rozłożyli ręce bo jak stwierdzili nagrzewnica jest na szynie CAN i nie mogą się podpiąć z testerem także kicha. Na szczęście mam w okolicy takiego fachowca od toyot który wyciągnął całe urządzenie i zawiózł do jakiegoś swojego znajomego który się zajmuje ogrzewaniami postojowymi. Tam gościu wszystko posprawdzał i stwierdził że padł sterownik (jedyne 750 zł). Ale koniec końców teraz wszystko śmiga jak należy.

Pozdrawiam

Napisano

walczyłem swego czasu podczas pracy jako DS z takim samym problemem.

Ogrzewanie postojowe fabrycznie w Corolli D4D jest robione przez Ebersprachera - w temacie diagnostyki polecam kontakt z centralą w okolicach Poznania , znają sie i pomagaja . Dostałem pełną dokumentacje i można było naprawiać samemu.

U mojego klienta przypadek ten sam - padł sterownik - z moich rozmów z Dz technicznym okazało sie że problemem był/jest sterownik zalany jakby masą kałczukową/ebonitową - niestety umiejscowienie ogrzewania postojowego w E12 było fatalne i non stop zalewane woda urządzenie nie dawało rady utrzymac szczelności - mowa tu oczywscie o sterowniku .

Ogólnie dostępna jest każda najmniesza cześć do tego urządzenia - jeżeli w serwisie mówią inaczej - kłamią i pokazują niekompetencje [może nawet nie celowo , bo faktem jest z Toyota w manulach mówi tylko o wymianie całego elementu...]

Jeżeli bedziesz miał problemy daj znac - poradze CI co masz zrobić , aby ASO dowiedziało sie w w/w tematyce więcej

Jak zauważycie już potem w np. Aurisie ogrzewanie poszo w inne miejsce ...z lekka wyżej [przynajniej w przypadku 1.4 D4D]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.