Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smród stopionego plastiku

Featured Replies

Napisano

Witam kolegów

wczoraj wieczorem wracam do domu ni stad ni z owąd w aucie zaczęło śmierdziec jakby paloną gumą - początkowy myslałem,ze to gdzies któs coś palił.Zatrzymuje auto na poboczu - otwieram maske - nic. Okazałosię,że smierdzi ze skrzynki bezpieczników.Przekaźnik świateł - praktycznie zagrzał się tak mocno,ze nie dało się go dotknąc.Po wyciągnięciu okazło się,że gniazdo jest nadpaloneo.Swiatła przestały świecic.Dodam,ze wszystkie bezpieczniki są OK.Aaa, ciekawostka - jesli macie gdzies dostep - kupcie sobie przekazniki.(choc jeden rezerwowy) wczoraj zjezdziłem poł Bielska - wraz z Centrum Fiata i nie ma.(jakas kpina).Miał ktos cos podobnego?

Napisano
  • Autor

z warsztatu wiesci nadeszły...

elektryk zmierzył oba przekaźniki, te okazały się być ...dobre - mimo,ze jeden jest lekko nadtopiony, więc i tak pewnie trzeba bedzie go wymienić.Podobno gdzies zrobiło sie spięcie...tylko gdzie? jesli juz bede wiedział dam znac./instalacje elektryczna jest fabryczna, bez ingerencji "cudotwórców"/ oslabiony.gif

Napisano

Ja mialem z centralka gazu - przelacznikiem, przez ktory przechodzil obwod zamykajacy wszystkie elektrozawory. Jeden styk tego obwodu byl tak slaby, ze dzialal jak rezystor - w miejscu malego przekroju przeplywu pradu zaczal sie grzac co spowodowalo uplynnienie cyny w ukladzie elektronicznym i zwarcie. Cale szczescie udalo mi sie wszystko naprawic bez koniecznosci wymiany przelacznika na nowy. Jednym slowem zdarza sie...

Napisano

> Przekaźnik

> świateł - praktycznie zagrzał się tak mocno,ze nie dało się go

> dotknąc.Po wyciągnięciu okazło się,że gniazdo jest

> nadpalone.

Wychodzi na to , że własnie w tym miejscu gdzie ci się nadpaliło gniazdo nie było dobrego styku z konektorami przekaźnikia , stąd się zrobiła tam grzałka smile.gif

Napisano

> Witam kolegów

> wczoraj wieczorem wracam do domu ni stad ni z owąd w aucie zaczęło

> śmierdziec jakby paloną gumą - początkowy myslałem,ze to gdzies

> któs coś palił.Zatrzymuje auto na poboczu - otwieram maske -

> nic. Okazałosię,że smierdzi ze skrzynki bezpieczników.Przekaźnik

> świateł - praktycznie zagrzał się tak mocno,ze nie dało się go

> dotknąc.Po wyciągnięciu okazło się,że gniazdo jest

> nadpaloneo.Swiatła przestały świecic.Dodam,ze wszystkie

> bezpieczniki są OK.Aaa, ciekawostka - jesli macie gdzies dostep

> - kupcie sobie przekazniki.(choc jeden rezerwowy) wczoraj

> zjezdziłem poł Bielska - wraz z Centrum Fiata i nie ma.(jakas

> kpina).Miał ktos cos podobnego?

Nie było dobrego styki i się nagrzał przy światłach to nie jest nic nienormalnego. Zanim założysz nowy pooglądaj dobrze styki w kostce. Jak będą nadpalone to od razu wymień. Może się też okazać że kostka jest tak zgrzana że też ją będziesz musiał wymienić bo jak będziesz wyjmował styki to się rozleci.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

witam

juz jakis czas po problemie, który dotyczył - jak sie teraz okazało usmędzonej skrzynki przekazników.Jak z reszta koledzy pisali nie było prawidłowego styku przekaźnika z kostka w nastepstwie stopiła sią skrzyneczka w której ów przekaźnik się znajduje.Elektrtyk wstawił nową i przy okazji zwiekszyl troche amperarz przekaźników swiateł długich i drogowych.Mam nadzieje,ze nie pociagnie to za soba nastepstw.Pozdrawiam. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.