Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontynuacja przegladu...

Featured Replies

Napisano

Zalozmy ze przeglad konczy mi sie 30.10.2010.

Auto akurat jest w naprawie, wyjechalem za granice, nie jest mi potrzebne, nie mam pieniedzy)*

21.12.2010 udaje sie na stacje diagnostyczna celem dokonania przegladu (pominmy fakt, jak sie tam pojazd dostal).

I teraz:

1-Diagnosta wbija mi date przegladu 21.12.2010 badanie wazne do 20.12.2011 czy

2-Diagnosta wbija mi date przegladu 21.12.2010 badanie wazne do 29.10.2011.

Jak to jest??

)* niepotrzebne skreslic

edit:

walnalem sie z datami...

Napisano

> Zalozmy ze przeglad konczy mi sie 30.10.2010.

> Auto akurat jest w naprawie, wyjechalem za granice, nie jest mi potrzebne, nie mam pieniedzy)*

> 21.12.2010 udaje sie na stacje diagnostyczna celem dokonania przegladu (pominmy fakt, jak sie tam

> pojazd dostal).

> I teraz:

> 1-Diagnosta wbija mi date przegladu 21.12.2010 badanie wazne do 20.12.2010 czy

> 2-Diagnosta wbija mi date przegladu 21.12.2010 badanie wazne do 29.10.2010.

> Jak to jest??

> )* niepotrzebne skreslic

przeglad wazny jest rok czyli w tym wypadku do 21.12.2011

Napisano

> Auto akurat jest w naprawie, wyjechalem za granice, nie jest mi potrzebne, nie mam pieniedzy)*

> 21.12.2010 udaje sie na stacje diagnostyczna celem dokonania przegladu (pominmy fakt, jak sie tam

> pojazd dostal).

> I teraz:

> 1-Diagnosta wbija mi date przegladu 21.12.2010 badanie wazne do 20.12.2010 czy

> Jak to jest??

jest tak jak w punkcie pierwszym

podaj mi chociaż jeden sensowny powód dla którego miałoby być jak w punkcie drugim ?

Napisano

Ważność badania technicznego to jeden rok. Jak kupisz od dziadka maluszka, który stał w garażu od 1997 roku, i do tegoż roku ma ważne badanie techniczne, pojedziesz nim na przegląd( pomijam wszelkie kwestie formalne) to dostaniesz pieczątkę na rok od daty wykonania przeglądu a nie na 1998 zlosnik.gif

Napisano

> Jak to jest??

ani 1 ani 2 smile.gif

do 20.12.2011

KB

Napisano

> pojazd dostal).

> I teraz:

> Jak to jest??

wbija ci kiedy było badanie, ważne jest rok czyli 1)

Napisano

> przeglad wazny jest rok czyli w tym wypadku do 21.12

icon_eek.gif że co ?

Napisano

> ani 1 ani 2

> do 20.12.2011

> KB

mimo dość bujnej wyobraźni nie jestem sobie w stanie wyobrazić jakim cudem uzyskałeś tą datę hehe.gifa

aaa dopiero dopatrzyłem że nie piszemy o badaniu z dzisiejszą datą ...

ale dlaczego napisałeś że ani 1 ani 2 a później potwierdziłeś to co jest w punkcie pierwszym hehe.gif

Napisano

> pojazd dostal).

> I teraz:

> Jak to jest??

jeśli to pierwsze badanie techniczne auta i nie ma lpg to diagnosta wbije następne badanie 30.10.2012

w każdym innym przypadku daje na rok od daty wykonania badania technicznego

Napisano

Ja tam ostaatnio zagapilem sie deko i mam w DR:

- badanie powinno byc 10.07.2010

- bylo 17.07.2010

- termin nastepnego 17.07.2011

Napisano

> mimo dość bujnej wyobraźni nie jestem sobie w stanie wyobrazić jakim cudem uzyskałeś tą datę

czego nie rozumiesz?

cyt:

21.12.2010 udaje sie na stacje diagnostyczna celem dokonania przegladu (pominmy fakt, jak sie tam pojazd dostal).

koniec cytatu

Napisano

> w każdym innym przypadku daje na rok od daty wykonania badania technicznego

nie rozumiem ludzi takich jak Ty - nadziwiles sie, nawstawiales ikonek, nabiles sobie dwa posty a na koncu przyznales racje

Napisano

wiesz ... bazujesz na tym że machnął literówkę hehe.gif

shocked.gif

Napisano

> nie rozumiem ludzi takich jak Ty - nadziwiles sie, nawstawiales ikonek, nabiles sobie dwa posty a

> na koncu przyznales racje

... nie doczytałem że dopiero 21.12 wybrał by się na stację ... poza tym nie jest to takie oczywiste zawsze może mieć 3 letnie auto bez lpg skromny.gif

Napisano

> jest tak jak w punkcie pierwszym

> podaj mi chociaż jeden sensowny powód dla którego miałoby być jak w punkcie drugim ?

A ja tak mam... Miałem francuski (ważny) przegląd - no nie tyle przegląd, co auto 3-letnie, więc we Francji pierwszy przegląd (chyba - nie pamętam) powinien być za rok. W Polsce pierwszy przegląd jest po 3 latach, więc miałem ważny przegląd według przepisów francuskich, ale przekroczony termin pierwszego badania technicznego o niecałe 2 miesiące według polskich przepisów. Musiałem przed zarejestrowaniem auta zrobić badanie techniczne. W stacji diagnostycznej klepnęli mi przegląd na kolejne 2 lata - ale z datą kolejnego nie po 2 latach od faktycznie wykonanego przeglądu, ale po 5 latach od pierwszej rejestracji auta.

Napisano
  • Autor

> podaj mi chociaż jeden sensowny powód dla którego miałoby być jak w punkcie drugim ?

pieczatka w moim dowodzie??

284334387-IMAG0057.jpg

post-8971-14352510248984_thumb.jpg

Napisano

> pieczatka w moim dowodzie??

to nie diagnosta wpisywał tylko wydział komunikacji

i na dole jest data wpisu do dowodu rejestracyjnego a nie data wykonania badania technicznego skromny.gif

284334400-Schowek01.jpg

ja mam jeszcze ciekawiej oink.gifhehe.gif

post-30518-1435251024954_thumb.jpg

Napisano

> mimo dość bujnej wyobraźni nie jestem sobie w stanie wyobrazić jakim cudem uzyskałeś tą datę a

> aaa dopiero dopatrzyłem że nie piszemy o badaniu z dzisiejszą datą ...

> ale dlaczego napisałeś że ani 1 ani 2 a później potwierdziłeś to co jest w punkcie pierwszym

nabiles mnostwo postow, bo nie doczytales jednej z dwoch podanych informacji i nie podales zadnych konkretów no.gif po co??

Napisano

> nabiles mnostwo postow, bo nie doczytales jednej z dwoch podanych informacji i nie podales zadnych

> konkretów po co??

podałem Ci dokładne rozwiązanie zagadki którą miał założyciel wątku

rzeczywiście nie doczytałem że na przegląd wybierałby się dopiero w grudniu facepalm.gif

co nie zmienia faktu że rozwiązanie zagadki podałem smirk.gif

Napisano
  • Autor

> to nie diagnosta wpisywał tylko wydział komunikacji

> i na dole jest data wpisu do dowodu rejestracyjnego a nie data wykonania badania technicznego

> ja mam jeszcze ciekawiej

hmm.gif Wygrales darmowy przeglad taczki w najblizszej stacji SKR 20.GIF

Napisano

> Wygrales darmowy przeglad taczki w najblizszej stacji SKR

to masz pecha zeby.GIF

właśnie dziś na budowie kapcia w taczce złapałem ...

lece szukać adresu jakiegoś SKR icon_eek.gif

20.GIF

koniec offtop skromny.gif

Napisano

Bo tak jest na cudownym zachodzie zlosnik.gif

U mnie w Irl jak mam przeglad wazny np do 10 Listopada 2010, to bez wzgledu czy zrobie przeglad jeszcze teraz w pazdziernuku, czy w lipcu 2011, i tak dostane nastepny do 10 listpada 2012 (na 2 lata od daty poprzedniego).

Co wiecej - mozna zrobic na 3 miesiace przed data.

Takze moglbym juz taki przeglad zrobic 11 sierpnia 2010 i dostac do 10 listopada 2012, ale tak samo jesli zrobie 9 sierpnia 2012, to dostane tak samo tylko do 10 listpada 2012. Dopiero jesli zrobie 11 sierpnia 2012, to dostane do 10 listopada 2014.

Prawda ze sprytne hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.