Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane II.Kontrolka poduchy."Pojawiam się i znikam i znikam"

Featured Replies

Napisano

> Dziś kilka razy zapaliła się i zgasła wraz z napisem service.Czy mam już się bać?

heh mam to samo w swoiej megance I ph II i tez nie wiem co i jak

Napisano

> Wilgoć.

> Przyzwyczaj się.

prawdopodobnie , słaby styk na podłaczeniu i sie pojawia , u mnie było to samo poprawiłem łączenia pod siedzeniem kierowcy ,pasażera i z przodu pod deską od strony pasażera i mam spokuj odpukać już pół roku

Napisano

Tak jak kol.CZOK napisał,w pierwszej kolejności sprawdź złącza pod fotelami.

Napisano

> Dziś kilka razy zapaliła się i zgasła wraz z napisem service.Czy mam już się bać?

Tasma - kurna nie znam wlasciwej nazwy - tasma samozwijajaca sie w kierownicy, laczaca poduche z kolumna. Lubi sie toto przecierac sciana.gif

Napisano
  • Autor

> Tasma - kurna nie znam wlasciwej nazwy - tasma samozwijajaca sie w kierownicy, laczaca poduche z

> kolumna. Lubi sie toto przecierac

No i tego się najbardziej obawiam.Dzisiaj jeździłem sporo i nic.Nawet nie mrugnęła.Oby tak dalej.

Napisano

> No i tego się najbardziej obawiam.Dzisiaj jeździłem sporo i nic.Nawet nie mrugnęła.Oby tak dalej.

Ja tez, bo mi cos szura - poki co jest OK, ale wyobraznia pracuje biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tez, bo mi cos szura - poki co jest OK, ale wyobraznia pracuje

Szura Ci kedy kręcisz kierownicą?Również mam taki objaw i nie wiem czy bać się na zapas.Cena taśmy powala, a mam jeszcze tylne łożyska do wymiany, które niestety są razem z tarczami.Kwota przyprawia o zawrót głowy, bo jak tarcze, to i klocki. spineyes.gif

Napisano

> Szura Ci kedy kręcisz kierownicą?Również mam taki objaw i nie wiem czy bać się na zapas.

Tak mi sie wydaje, ze szura. Gdzies widzialem poradnik, co robic jak szura, a jest dobrze, zeby bylo nadal dobrze hehe.gif.

> Cena taśmy powala,

Ano powala - cos zdjae sie kolo 500pln...

> a mam jeszcze tylne łożyska do wymiany, które niestety są razem z tarczami.Kwota

> przyprawia o zawrót głowy, bo jak tarcze, to i klocki.

Nie, lozyska mozesz same wymienic. Kwestia tylko dobrego wycisniecia i ponownego nabicia. Mnie sie szykuja do wymiany tarcze, a z nimi klocki oczywiscie. A jako, ze nie wierze okolicznym warsztatom, to zamowie pewnie kompletne - tarcze, klocki, lozyska i pasek ABS - mimo, ze daloby sie to zrobic prosciej. Cena kompletu Renault cos kolo 750pln plus robocizna - pewnie sie w 1000pln zamkne hehe.gif. A to tylko robocze auto oslabiony.gif.

Dla porownania komplet tyl - tarcze plus klocki, oryginal GM - 275pln 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> Nie, lozyska mozesz same wymienic. Kwestia tylko dobrego wycisniecia i ponownego nabicia. Mnie sie

> A jako, ze nie wierze okolicznym

> warsztatom

No właśnie z tymi warsztatami jest problem.Różne usterki naprawiałem w różnyh samochodach i w różnych warsztatach.Nigdy nie miałem szczęścia do mechaników.Nawet w ASO czasami nie kumali o co kaman.

Co do wymiany samych łożysk,chodzi fama,że jednak lepiej w komplecie czyli tarcza z łożyskiem.Podobno nie w każdym warsztacie potrafią je wycisnąć i wprasować nowe.Mam więc dylemat hmm.gifznając moje szczęście i Prawo Murphy`ego. zlosnik.gif

Napisano

> Mam więc dylemat znając moje szczęście i Prawo Murphy`ego.

Ja dylematu nie mam - robie komplet wink.gif.

Napisano
  • Autor

> Ja dylematu nie mam - robie komplet .

Przemyślałem i też robię komplet.

Najgorsze są wyrzuty ze strony małżowiny."No taak.Miało być takie dobre auto i co?" zona.gifRęce opadają. facepalm.gifCzy wszystkie baby muszą być takie ..."dziwne".Chyba pytanie retoryczne. zlosnik.gif

Napisano

> Przemyślałem i też robię komplet.

ok.gif

> Najgorsze są wyrzuty ze strony małżowiny."No taak.Miało być takie dobre auto i co?" Ręce opadają.

> Czy wszystkie baby muszą być takie ..."dziwne".Chyba pytanie retoryczne.

Zaskocze Cie - moja mowi, bez pytania o cene - to rob biglaugh.gif.

Ale to chyba magia liczb dziala - mniej boli, jak powiesz - to bedzie kosztowalo 200 funtow niz 1000 pln biglaugh.gif

Napisano

> Ew. w to miejsce

> A co do tarcz ham.ze swej strony polecam tą firmę

w tym miejscu juz sie zarejestrowalem, i czytam uwaznie.

Pozdro

Napisano

> A ozłoszczone auto już ma?Mam jedną lepę zapasową.

zlosniki to jeszcze z cento mi ze 3 szt zostaly ale nie ma kiedy przykleic

Napisano
  • Autor

> zlosniki to jeszcze z cento mi ze 3 szt zostaly ale nie ma kiedy przykleic

To możemy się zamienić.Ja Ci dam jednego "francowatego", a Ty dasz mi jednego tradycyjnego.Co Ty na to?

Napisano

> To możemy się zamienić.Ja Ci dam jednego "francowatego", a Ty dasz mi jednego tradycyjnego.Co Ty na

> to?

Gdyby nie poszedł na taki układ foch.gif to mogiem Ci prezenta uczynić. grinser006.gif

Napisano

> To możemy się zamienić.Ja Ci dam jednego "francowatego", a Ty dasz mi jednego tradycyjnego.Co Ty na

> to?

no je bylbym chetny ale, dzis zagladam do szafki po zlosnika z tu kuku, zona robila porzadki i zlosniki poszly w pis......du ehhh

Napisano
  • Autor

> no je bylbym chetny ale, dzis zagladam do szafki po zlosnika z tu kuku, zona robila porzadki i

> zlosniki poszly w pis......du ehhh

Rok po ślubie i już baba się rządzi? yikes.gifRozumiem,że wyciepała brudne skarpety, ale złośnika? angryfire.gifNo bracie, współczuję. 275490107-glaszcze.gifhehe.gif

Kolega skazanynaShawshank mię poratujem.A zatem czekam na jego sygnał. zlosnik.gif

Napisano

> Kolega skazanynaShawshank mię poratujem.A zatem czekam na jego sygnał.

Czekaj czekaj, sprawdzę czy kobita nie wyrzuciła... hmm.gif

...TAK są dwa sztukasy. 001.gif

Jeden klasyczny - nie za duży lizak.gif, drugi nieco większy, druknięty na folii autobusowej. skromny.gif

Pasi? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Czekaj czekaj, sprawdzę czy kobita nie wyrzuciła...

> ...TAK są dwa sztukasy.

> Jeden klasyczny - nie za duży , drugi nieco większy, druknięty na folii autobusowej.

> Pasi?

Jak nie pasi, jak pasi.Chyba klasyk będzie odpowiedni.Nie razi w oczy.I tak bym trzymał, bo moja stara jak zobaczy coś nowego, przylepionego do auta, to zdrapie i wyrzuci.Wtedy Boże Narodzenie będzie częściej od 270747800-sex.gifzlosnik.gif

Pozostaje tylko gdzie i kiedy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.