Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne wskazania średniego spalania

Featured Replies

Napisano

Witam!

Coś dzwine rzeczy pokazywał mi dziś komp. Sprawdzilem sobie srednie spalanie zobaczyłem 5,9l więc mówie ok. Ale juz tak zostawiłem na tym wskazaniu i po jakimś czasie rzuciłem okiem całkiem przypadkowo podczas jazdy na średnie spalanie i zobaczyłem --:-- zniknłęo wskazanie. Zgasiłem silnik wyzerowałem go i podczas postoju spalanie zaczęło rosnąć jak ruszyłem też rosło, na trasie zaczęło maleć z 8 na 5,5 i mniej ale wszsytko odbywało sie bardzo szybko niczym spalanie chwilowe. Stało się to nagle nic innego sie nie działo z autkiem. Silnik chodzi tak samo ciągnie tak samo. Co to może być, miał ktoś z was takie coś?Ogolnie moje średnie spalanie waha sie w granicach 6,1-5,7 (cykl mieszany więcej po mieście)

Napisano

> Ale juz tak zostawiłem na tym wskazaniu i po jakimś czasie rzuciłem okiem

> całkiem

> przypadkowo podczas jazdy na średnie spalanie i zobaczyłem --:-- zniknłęo

> wskazanie. Zgasiłem

> Stało się to nagle nic innego sie nie działo z autkiem. Silnik chodzi tak

> samo ciągnie tak samo. Co to może być, miał ktoś z was takie coś?

Naładuj akumulator.

> silnik wyzerowałem go i podczas postoju spalanie zaczęło rosnąć jak ruszyłem też rosło, na

> trasie zaczęło maleć z 8 na 5,5 i mniej ale wszsytko odbywało sie bardzo szybko niczym

> spalanie chwilowe.

Normalne zaraz po zerowaniu.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Bardzo dawno go nie zerowałem zazwyczaj raz w miesiącu zeruje a teraz chyba z 2 miesiącenie zerowałem może to tez przyczyna. Noi aku tez sprawdze.

Dzięki za rade

Pozdrawiam.

Napisano

Tu nie chodzi o 2 miesiące... tylko o ilość zebranych danych w określonych warunkach.

Gdybyś sobie zresetował przy 200km/h podczas hamowania silnikiem to na początku pewnie pokazywałby Ci średnie spalanie w przedziale 0-2l/100km.

I odwrotnie jeśli zresetujesz na postoju a następnie ruszysz z buta to będzie pokazywał 20-25l/100km.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Bardzo dawno go nie zerowałem zazwyczaj raz w miesiącu zeruje a teraz chyba z 2 miesiącenie

> zerowałem może to tez przyczyna.

Komputer resetuje sie sam automatycznie po przekroczeniu 9999km (choć to ciężko sprawdzić) lub (co sam sprawdzałem) po 99h i 59min - pewno własnie uzbierało się 99h i 59min na TripTime a komp zrobił sobie reset... i w tym cała zagadka

Napisano

> Komputer resetuje sie sam automatycznie po przekroczeniu 9999km (choć to ciężko sprawdzić) lub (co

> sam sprawdzałem) po 99h i 59min - pewno własnie uzbierało się 99h i 59min na TripTime a komp

> zrobił sobie reset... i w tym cała zagadka

U mnie było tak samo sam się zresetował polatasz zobaczysz.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Coś mi się widzi, że kolega patrzy na aktualne spalanie, a nie średnie. Dlatego masz takie skoki wskazań. no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.