Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakieś wskazówki na pierwszą samodzielną jazdę quadem?

Featured Replies

Napisano

Wszelkiego rodzaju tory, pustynie i góry jeżdżąc w zorganizowanej grupie mam przetestowane, ale w najbliższą sobotę czeka mnie cały dzień samodzielnej jazdy Grizlim 660 po dość mocno pagórkowatym terenie - czego się wystrzegać, jak sobie planować drogę? panic.gif

Wszelkie rady bardziej doświadczonych przyjmę bow.gif

Napisano

> Wszelkiego rodzaju tory, pustynie i góry jeżdżąc w zorganizowanej grupie mam przetestowane, ale w

> najbliższą sobotę czeka mnie cały dzień samodzielnej jazdy Grizlim 660 po dość mocno

> pagórkowatym terenie - czego się wystrzegać, jak sobie planować drogę?

> Wszelkie rady bardziej doświadczonych przyjmę

Jakbyś jechał pierwszy raz to bym napisał, że nie wolno od razu sprawdzać wszystkich możliwości quada zlosnik.gif Właśnie takim jeździłem, a także 350 podczas organizacji Baja 2009 zlosnik.gif Miłe urządzonko smile.gif

Napisano

> dość mocno pagórkowatym terenie - czego się wystrzegać, jak sobie planować drogę?

> Wszelkie rady bardziej doświadczonych przyjmę

Jak będziesz podjeżdżał pod górę i przednie koła stwierdzą, że chcą wracać nad Twoją głową to:

-sp.... tzn skacz na bok, nie za siebie grinser006.gif Niby oczywiste, ale czasem się myli.

-możesz próbować skręcić koła, balansować i zjechać - ale za pierwszym razem raczej Ci się nie uda hehe.gif

Generalnie: nie uciekaj tam, gdzie -zgodnie z grawitacją- dogoni Cię spadająca maszyna.

Jak będziesz jechał koło wody, to postaraj się do niej nie wpaść i nie przygnieść quadem pod powierzchnią

Widziałem takie przypadki i ludzie twierdzili, że ciężko się oddycha.

Postaraj się nie przywalić głową w drzewo/kamień.

Jedna zasada ode mnie: lepiej połamać owiewki niż kości Luffy_run.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Dobrze jest - przeżyłem i nie było źle -żadnej wywrotki czy obcierki, chociaż kilka razy było gorąco - szczególnie przy stromych zjazdach, chociaż podjazdy też były pompowane adrenaliną yikes.gif.

Nauczyłem się balansować ciałem przód/tył żeby dociskać osie itp.

Jedno muszę przyznać - mocy to ten potworek ma słuszną ilość - rzekł bym aż nadto bananaevil.gifbananaevil.gifbananaevil.gifbananaevil.gifbananaevil.gifbananaevil.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.